• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Είναι διαφορετικά εδώ
Αλλαγμένη η αίσθηση με τα ελαστικά της Michelin
Νέα 17/02/2016 - 13:04

Αυτό που παρατήρησε ο Valentino Rossi την πρώτη ημέρα των δοκιμών στην Αυστραλία, ήταν ότι η αίσθηση των σλικ ελαστικών της Michelin ήταν διαφορετική με αυτό που είχε συνηθίσει στην Μαλαισία.

 

Πάντως η κατάσταση της πίστας του Phillip Island μόνο ιδανική δεν ήταν σήμερα, με τον καιρό και τη βροχή συγκεκριμένα να πέφτει, να σταματά και να ξεκινά και πάλι!

 

Οι πρώτες εντυπώσεις του Vale ήταν ότι η αίσθηση των ελαστικών της Michelin στις εισόδους των στροφών ήταν διαφορετική, ενώ και η ισορροπία ανάμεσα στο μπροστά και το πίσω δεν ήταν ίδια.

 

«Ήταν σημαντικό που ήρθαμε στο Phillip Island με τα Michelin, διότι στην Sepang η κατάσταση ήταν πολύ καλή», σχολίασε ο Rossi που έκανε τον 6ο χρόνο σήμερα 1,3δ πίσω από τον Petrucci.

 

«Εκεί είχαμε καλή αίσθηση από την αρχή και μπορούσαμε να πάμε γρήγορα. Εδώ όλα δείχνουν ότι πρέπει να δουλέψουμε πολύ για να προσαρμόσουμε τη μοτοσυκλέτα».

 

«Αυτή είναι η πρώτη εντύπωση. Έκανα εφτά ή οχτώ γύρους και όπως φαίνεται η αίσθησή μας εδώ είναι διαφορετική».

 

«Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να κατανοήσω τι γίνεται σ’ αυτές τις τρεις διαφορετικές πίστες, να έχω μια ιδέα του τι μπορεί να γίνει μέσα στη σεζόν».

 

«Είναι ακόμα νωρίς για να πω περισσότερα κι ελπίζω αύριο και την Παρασκευή να έχουμε το χρόνο για να κατανοήσουμε τις δικές μας δυνατότητες και της μοτοσυκλέτας».

 

Στην Μαλαισία η αίσθηση των Michelin - και κυρίως του μπροστινού - ήταν κατά πολύ βελτιωμένη, ωστόσο στην Αυστραλία τα ελαστικά της Γαλλικής εταιρείας είχαν διαφορετικά χαρακτηριστικά.

 

Αυτό υποδεικνύει ότι η πρόσφυση που θα προσφέρουν τα ελαστικά της Michelin από πίστα σε πίστα θα είναι διαφορετική.

 

«Τώρα έχουν αλλάξει και τα σλικ. Στην Sepang το μπροστινό μας έδινε καλύτερη αίσθηση και αλλάζοντας τις ρυθμίσεις είχαμε καλύτερη αίσθηση».

 

«Η είσοδος στις στροφές και η ισορροπία ανάμεσα σε μπροστινό και πίσω ελαστικό έχουν αλλάξει. Επίσης τα Michelin είχαν καλή πρόσφυση, αλλά κι αυτό άλλαξε σε σχέση με την Μαλαισία».

 

Όπως και στο προηγούμενο τεστ, ο Valentino δοκιμάζει δυο μοτοσυκλέτες, την υβριδική του 2015 και αυτή του 2016. Η πρώτη δείχνει να αρέσει περισσότερο στον Ιταλό.

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Περίεργη αίσθηση!

« Προηγούμενο άρθρο

Ταινία με τον Barry Sheene!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα