• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Phillip Island Test Ημ.2: Έλαμψε ο Vinales
Οι πέντε πρώτοι με διαφορά στο μισό δευτερόλεπτο
Νέα 18/02/2016 - 11:54

Παραγωγική η σημερινή ημέρα για όλες τις ομάδες και τους αναβάτες, οι οποίοι - με δεδομένο ότι αύριο οι προβλέψεις για τον καιρό δεν είναι καλές - εκμεταλλεύτηκαν το χρόνο στο στεγνό που είχαν.

 

Το ξεκίνημα πάντως δεν ήταν ιδανικό, με την πίστα να είναι και πάλι βρεγμένη και μόλις τέσσερεις αναβάτες να βγαίνουν: το δίδυμο της Ducati, ο Lorenzo και ο Takuya Tsuda (δοκιμαστής της Suzuki).

 

Στη συνέχεια όμως οι συνθήκες βελτιώθηκαν πολύ και το σύνολο των οδηγών ήταν στην πίστα με τα σλικ ελαστικά και το ειδικό - με δυο γόμες - πίσω ελαστικό που όλοι ήθελαν να δοκιμάσουν στην περιβόητη πίστα όπου η αριστερή πλευρά του ελαστικού ανεβάζει πολύ θερμοκρασία στις τελευταίες στροφές.

 

Καθώς οι οδηγοί αποκτούσαν περισσότερη εμπιστοσύνη, οι χρόνοι έπεφταν και την πρώτη θέση άλλαζαν μεταξύ τους οι Rossi, Vinales και Marc Marquez.

 

Με ένα μικρό διάλειμμα εξαιτίας μιας σύντομης βροχόπτωσης το μεσημέρι, το τεστ συνεχίστηκε και ήταν ο Vinales αυτός που πρώτος έπεσε κάτω από το όριο του 1:30.

 

Ο καθένας ακολουθούσε το πρόγραμμά του μέχρι το τέλος της ημέρας, με τους περισσότερους να κάνουν πέντε συνεχόμενους γύρους προτού επιστρέψουν στα pits κάθε φορά.

 

Με το πέσιμο της καρώ σημαίας, ήταν ο Maverick Vinales αυτός που πήρε την πρώτη θέση χάρη στο 1:29,131 επιβεβαιώνοντας ότι αποτελεί από τα μεγαλύτερα ονόματα του MotoGP για το μέλλον.

 

Ο Ισπανός άσος της Suzuki ήταν πράγματι εντυπωσιακός σήμερα, κάνοντας 64 γύρους στο σύνολο, οι δέκα από τους οποίους ήταν στο 1:29 (4 συνεχόμενοι στο τέλος) ενώ είχε και άλλους τρεις στο 1:30,0!

 

Στην Suzuki η δουλειά και η εξέλιξη συνεχίζεται, με τον Tsuda να συνεχίζει να αξιολογεί το πλήρες seamless κιβώτιο της εταιρείας στην Αυστραλία.

 

Στα τελευταία πέντε λεπτά οι χρόνοι κατέβαιναν συνεχώς και όλοι πίεσαν για το κάτι παραπάνω, με τους Vinales και Marquez να αλλάζουν την πρώτη θέση.

 

Στον προτελευταίο του γύρο ο Marquez πέτυχε το 1:29,292 το οποίο όμως ήταν αρκετό για τη δεύτερη θέση, 161χιλ πιο πάνω από το χρόνο του Vinales.

 

Ο Marc έκανε συνολικά 79 γύρους - εννέα γύρους στο 1:29 και δυο στο 1:30,0 - ενώ συνέχισε, μαζί με τον ομόσταυλό του, να αξιολογεί τα δυο πλαίσια που έχει στην Αυστραλία με τον δεύτερης γενιάς κινητήρα του 2016.

 

Η τρίτη θέση ανήκε και πάλι σε Ισπανό και σε τρίτο διαφορετικό κατασκευαστή, καθώς μετά την Suzuki και την Honda, με διαφορά δυο δέκατα από την κορυφή, ήρθε η Yamaha του Jorge Lorenzo.

 

Ο καλύτερος χρόνος του Παγκόσμιου Πρωταθλητή ήρθε προς το τέλος, στον 65ο από τους 80 γύρους που επιχείρησε, με μόνο τους Rabat (81) και Dovizioso (88) να κάνουν περισσότερους γύρους από τον Lorenzo.

 

Ο Ισπανός δεν έκανε περισσότερους από έξι γύρους κάθε φορά που έβγαινε στην πίστα - προσομοίωση στα τεστ μέχρι στιγμής έχουμε δει μόνο από τον Smith στην Μαλαισία - ενώ έκανε εννέα γύρους στο 1:29 και άλλους έξι στο 1:30,0!

 

Η Magneti Marelli περιμένει από τους αναβάτες να κάνουν προσομοιώσεις αγώνα με τα νέα ηλεκτρονικά, καθώς μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές σε αυτά είναι ότι δεν έχουν προσαρμοσμένες στρατηγικές κατά τη διάρκεια του αγώνα κι επομένως απαιτείται πλέον η ενέργεια του αναβάτη.

 

Ο Valentino Rossi ήταν στην τέταρτη θέση, με τον Ιταλό σούπερ σταρ να απέχει μόλις 47χιλ από το χρόνο του ομόσταυλού του και 273 από τον αντίστοιχο του Vinales.

 

Ο Vale είχε τους περισσότερους γύρους στο 1:29 από κάθε άλλο, έντεκα συνολικά, οι πέντε από τους οποίους μάλιστα ήταν συνεχόμενοι στην τελευταία του έξοδο ( O Vinales είχε 4 συνεχόμενους στην τελευταία του έξοδο).

 

Στα τελευταία λεπτά ο Cal Crutchlow έφερε την Honda του στην πέμπτη θέση, με τον Βρετανό να έχει στη διάθεσή του τον κινητήρα του 2015 και την πρώτη έκδοση του 2016.

 

Ο Barbera συνεχίζει να εντυπωσιάζει με την Ducati GP14,2 πετυχαίνοντας σήμερα τον έκτο καλύτερο χρόνο και διαφορά μόλις εφτά δέκατα από την κρουφή.

 

Ο Ισπανός έχει μόνο μια μοτοσυκλέτα στη διάθεσή του για το τεστ και αυτός ήταν ο λόγος που δεν βγήκε στην πίστα χτες. Πάντως σήμερα ήταν η κορυφαία Ducati, όντας 3χιλ πιο γρήγορος από τον Andrea Iannone.

 

Αν και - δυστυχώς - ο Casey Stoner δεν είναι μέσα στην πίστα, εν τούτοις συζητά συνέχεια στα πιτς με αρκετούς αναβάτες της Ducati για το πως βλέπουν την πίστα και τη μοτοσυκλέτα.

 

Λίγα λεπτά αφότου είχε ανέβει στην έβδομη θέση, με χρόνο 1:29,917, είχαμε την πτώση του Dani Pedrosa στην 4η στροφή της πίστας. Ο Ισπανός δεν τραυματίστηκε και ολοκλήρωσε την ημέρα στην 8η θέση και 0,786δ πίσω από τον Vinales.

 

Τόσο ο Scott Redding, όσο και ο Bradley Smith κατάφεραν στα τελευταία λεπτά να σπάσουν το όριο του 1:30 και να πάρουν θέση στη δεκάδα, εκεί όπου όλοι οι αναβάτες είχαν μεταξύ τους διαφορά που δεν ξεπέρασε τα 861χιλ.

 

Οι επόμενοι τέσσερεις που ακολουθούν είχαν μεταξύ τους διαφορά μόλις 22χιλ. με τον Loris Baz στην 11η θέση, δείχνοντας ότι του αρέσει η καινούργια θέση στην GP14,2 που του ετοίμασε η ομάδα (λόγω ύψους).

 

Στην 12η θέση βρίσκουμε τον Andrea Dovizioso και ελάχιστα πιο πίσω του τον Pol Espargaro, ενώ ο πρώτος της χτεσινής ημέρας, Danilo Petrucci, ήταν 14ος σήμερα.

 

Με διαφορά 1,2δ από τον ομόσταυλό του στην κορυφή, ο Aleix Espargaro θέλει σίγουρα να βελτιώσει την εικόνα του αύριο, τελευταία ημέρα των δοκιμών, προερχόμενος από το «χειρότερο τεστ» της καριέρας του, όπως χαρακτήρισε αυτό στην Μαλαισία.

 

Δέκα λεπτά πριν το τέλος είχαμε και πάλι μια σύντομη διακοπή, καθώς ο Yonny Hernandez έπεσε στην ίδια στροφή (4) που είχε πέσει νωρίτερα και ο Dani Pedrosa, ευτυχώς χωρίς συνέπειες για τον Κολομβιανό.

 

Συνεχίζοντας την αποθεραπεία στο δεξί του πόδι, ο Jack Miller ήταν 17ος σήμερα και μπροστά από τον Eugene Laverty που επίσης προέρχεται από τραυματισμό.

 

Πολλή δουλειά περίμενε τον Tito Rabat, τον μοναδικό rookie στην κατηγορία φέτος, ο οποίος έκανε 81 γύρους σήμερα, ολοκληρώνοντας στην 19η θέση και 2δευτ. πιο γρήγορος από τον 20ο Takuya Tsuda.

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Εδώ δεν είμαι ανταγωνιστικός

« Προηγούμενο άρθρο

Phillip Island Test Ημ.2: Τελικοί χρόνοι

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα