• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Εδώ δεν είμαι ανταγωνιστικός
Η πίστα είναι 3 φορές πιο δύσκολη απ’ ότι πέρυσι!
Νέα 18/02/2016 - 12:31

Η πίστα του Phillip Island είναι τελείως διαφορετική από αυτή της Μαλαισίας, εκεί που πριν από δυο εβδομάδες περίπου κυριαρχούσε ο Jorge Lorenzo.

 

Ο Ισπανός της Yamaha αντιμετωπίζει πρόβλημα στο να ρυθμίσει το μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας του, με αποτέλεσμα να τονίζει ότι «...δεν μου είναι εύκολο να είμαι ανταγωνιστικός».

 

Παράλληλα, με τα λιγότερο εξελιγμένα ηλεκτρονικά, ο Lorenzo υπογραμμίζει ότι είναι «...τρεις φορές πιο απαιτητική» από πλευράς δύναμη η πίστα, σε σχέση με το 2015.

 

«Εδώ ο Marquez δείχνει πιο δυνατός από την Sepang, ενώ μ’ εμάς συμβαίνει το αντίθετο. Έχουμε πολλά προβλήματα με την ευστάθεια του μπροστινού και δεν έχω εμπιστοσύνη στο γκάζι».     

 

«Δεν μπορώ να κρατήσω πολύ ανοιχτό το γκάζι διότι το μπροστινό δεν είναι σταθερό στις στροφές. Αν δεν το λύσουμε αυτό, δεν θα ξεκινήσουμε με το πλεονέκτημα που είχαμε στην Sepang».

 

«Χτες και σήμερα πιστεύαμε ότι κάτι δεν θα πήγαινε καλά με τα ελαστικά. Αλλά δεν φταίνε αυτά. Έχει να κάνει με το είδος της πίστας και των στροφών που έχουμε εδώ».

 

«Είναι πολύ πιο γρήγορες σε σχέση με αυτές της Sepang. Έχουμε αυτά τα προβλήματα και πρέπει να τα διορθώσουμε».

 

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα ηλεκτρονικά: «Τα ελαστικά και τα λιγότερο εξελιγμένα ηλεκτρονικά απαιτούν περισσότερη δύναμη από τον αναβάτη. Πρέπει να είσαι πολύ προσεχτικός, ειδικά όταν φθείρεται το ελαστικό».

 

«Η απόδοση του πίσω είναι καλύτερη σε σχέση με πέρυσι, αλλά αυτό σημαίνει ότι πέφτει και πιο γρήγορα. Ο συνδυασμός αυτού και των λιγότερο εξελιγμένων ηλεκτρονικών, κάνουν πιο απαιτητική σε δύναμη τη μοτοσυκλέτα».

 

«Εδώ δυσκολευόμαστε να έχουμε σταθερό το μπροστινό κι επομένως είναι τρεις φορές πιο απαιτητική σε δύναμη η πίστα».

 

Παρά τα προβλήματα, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής υπογραμμίζει ότι ο χρόνος του στο τέλος θα ήταν ακόμα καλύτερος, αν είχε τον ιδανικό συνδυασμό ελαστικών.

 

Επιπρόσθετα, έσπευσε να πλέξει και το εγκώμιο του Maverick Vinales που πήρε την πρώτη θέση σήμερα στις δοκιμές.

 

«Ήταν γρήγοροι (σ.σ. αναφέρεται και στον Marquez) και δεν απείχαν πολύ σε σχέση με τους χρόνους που έκαναν με τα Bridgestone».

 

«Όταν έβαλα καινούργιο μπροστινό, δεν το εκμεταλλεύτηκα για να κάνω χρόνο. Είχα το μυαλό μου και σε άλλα πράγματα».

 

«Όταν είχα το καλό μπροστά, είχα καινούργιο και πίσω κι έτσι δεν μπορούσα να κάνω χρόνο όπως οι Marc και Maverick».

 

«Είναι γρήγοροι και ειδικά ο Maverick. Του αρέσει η πίστα και οδηγεί πολύ καλά. Αν τον συγκρίνεις με τον Aleix, η διαφορά τους είναι τεράστια».

Επόμενο άρθρο »

Dovi: Νιώθω πιο άνετα με τα Michelin

« Προηγούμενο άρθρο

Phillip Island Test Ημ.2: Έλαμψε ο Vinales

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα