• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Phillip Island: Superpole
Η pole position στον Sykes με νέο απόλυτο χρόνο
Νέα 27/02/2016 - 08:10

Με έναν καταπληκτικό γύρο, ο Sykes έδειξε για μια ακόμη φορά ότι είναι σε θέση να παίρνει το καλύτερο από τη μοτοσυκλέτα του στον ένα γύρο, κατακτώντας την πρώτη pole position για το 2016!
 

Ο χρόνος του Sykes ήταν στο 1:30,020 και 18χιλ. κάτω από τον απόλυτο χρόνο που κρατούσε μέχρι σήμερα ο Sylvain Guintoli από το 2014, με Aprilia.

 

Μάλιστα ο Sykes ήταν σε τέτοια κατάσταση, που δήλωνε μετά το τέλος ότι θα μπορούσε να πάει και γρηγορότερα ακόμα!

 

Βγαίνοντας για τελευταία φορά στην πίστα στο τέλος της SP2, ο Sykes βρήκε αρκετούς αναβάτες να τον περιμένουν για να τον ακολουθήσουν και χρειάστηκε να πιέσει πολύ από τον πρώτο του γύρο.

 

Σύμφωνα με τον Sykes, θα μπορούσε να κάνει και χρόνο στο 1:29, αν το πίσω ελαστικό του κρατούσε στο τέλος, με τον τελικό του χρόνο πάντως να είναι αρκετός για να κρατήσει 78χιλ πίσω του τον Giugliano της Ducati.

 

Ο Ιταλός επέστρεψε στην πίστα που ουσιαστικά του έκοψε τα φτερά πέρυσι με τον πρώτο σοβαρό τραυματισμό του. Ο Giugliano ήταν ικανοποιημένος πάντως με το ξεκίνημά του και με την ταχύτητά του τόσο με το μαλακό, όσο και με το λάστιχο αγώνα.

 

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Jonathan Rea έκλεισε την πρώτη σειρά χάρη στο 1:30,170 που ήταν 0,150δ πιο πάνω από τον αντίστοιχο χρόνο του ομόσταυλού του.

 

Ο Rea πάντως νιώθει βέβαιος για τον εαυτό του μιας και ήταν ο μόνος που έκανε κανονική προσομοίωση αγώνα χτες με πολύ καλούς χρόνους. Παράλληλα, να θυμίσουμε ότι δεν είχε βάλει το μαλακό ελαστικό στα τεστ και το χρησιμοποίησε για πρώτη φορά σήμερα!

 

Δυνατό ήταν το ξεκίνημα για τον Sylvain Guintoli και τον Alex Lowes, με τον τελευταίο να είναι αυτός που πήρε την πρώτη θέση στην SP1.

 

Την Παρασκευή ο Lowes τόνιζε ότι έπρεπε να δουλέψει στο στυλ του πάνω στη μοτοσυκλέτα και σήμερα φαινόταν να είναι πιο ομαλός πάνω στην R1 του.

 

Ο Michael Van der Mark κατάφερε να πάρει την έκτη θέση και να αφήσει 11χιλ πίσω του το νέο του ομόσταυλο, Nicky Hayden. Σημαντική ήταν η βελτίωση του Lorenzo Savadori που ανέβηκε μέχρι την 8η θέση.

 

Η μεγαλύτερη απογοήτευση στην Superpole ήταν ο Chaz Davies, ο οποίος θα ξεκινήσει τους αγώνες από το τέλος της τρίτης σειράς, χωρίς να μπορέσει να επαναλάβει την εμφάνιση που έκανε στις ΕΔ3 (που δεν μετράνε πια πουθενά) όταν ήταν δεύτερος πίσω από τον Rea.

 

Λίγο μετά το τέλος της περιόδου, ο Davies εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του με το μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας του. Τη δεκάδα έκλεισε με μια ακόμα καλή παρουσία ο Leon Camier, μόλις 0,775δ από την κορυφή.

Επόμενο άρθρο »

SBK-Motul Phillip Island: Αγώνας 1

« Προηγούμενο άρθρο

Επιβεβαίωση για Sykes

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα