• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Δεν μπορώ να το εξηγήσω!
Δεν κατάλαβε γιατί δεν βελτίωσε το χρόνο του
Νέα 04/03/2016 - 10:31

Ο Jorge Lorenzo δεν κατάφερε να βελτιώσει το χρόνο του από την πρώτη ημέρα και όπως παραδέχτηκε, δεν μπορεί ούτε ο ίδιος να εξηγήσει το γιατί!
 

Ο αναβάτης της Movistar Yamaha ήταν τρίτος χτες, 99χιλ πίσω από τον Vinales που πήρε την πρώτη θέση και 27χιλ από τον Iannone.

 

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής θεωρεί ότι το πιο σκληρό πίσω ελαστικό της Michelin δουλεύει καλά με την Μ1 του, αλλά θέλει περισσότερη πρόσφυση στα μέσα των στροφών.

 

«Για την ώρα το σκληρό είναι η καλύτερη επιλογή για εμάς, αλλά πρέπει να δουλέψουμε για να έχουμε καλύτερη πρόσφυση στο μέσο της στροφής», επιβεβαίωσε.

 

«Ήμουν ένας από τους αναβάτες που δεν βελτίωσαν το χρόνο τους κι ελπίζω να το κάνω αύριο».

 

«Σήμερα (σ.σ. χτες) έκανα αρκετούς συνεχόμενους γύρους και μισή προσομοίωση κι είμαι ικανοποιημένος».

 

Όταν τον ρώτησαν αν ανησυχεί μετά την παρουσία του τη δεύτερη ημέρα, ο Lorenzo αποκρίθηκε: «Όχι. Φαίνεται ότι οι Ducati βελτιώθηκαν κι έχουν περισσότερες μοτοσυκλέτες στην κορυφή».

 

«Από την πλευρά μου δεν κατάλαβα γιατί δεν βελτίωσα το  χρόνο μου και φαίνεται ότι εδώ, όταν βάζεις καινούργιο ελαστικό, δεν νιώθεις μεγάλη διαφορά όπως στην Sepang».

 

«Δοκιμάσαμε και το μαλακό ελαστικό, αλλά ειδικά στ’ αριστερά δεν ήταν τόσο καλό. Είχε ταλαντώσεις».

 

«Δυστυχώς για την προσομοίωση δεν πιστέψαμε ότι το μαλακό θα ήταν χειρότερο και δεν προετοιμάσαμε ένα σκληρό και γι’ αυτό νομίζω ότι η προσομοίωσή μας δεν ήταν φανταστική».

 

«Ήταν στο χαμηλό 1:56, αλλά με το σκληρό πιστεύω ότι θα ήμουν σταθερός στο 1:55. Θα δούμε αύριο».

 

«Είναι σημαντικό να κάνουμε περισσότερους γύρους και αυτό επειδή φέτος χρειάζεται να χρησιμοποιείς όλους τους μύες για να προσαρμοστείς στη νέα κατάσταση».


«Ελπίζω να βελτιωθώ κι άλλο, αλλά σήμερα το πιο σημαντικό ήταν να κάνουμε περισσότερους γύρους και αυτό κάναμε».

 

Ένα από τα χαρακτηριστικά του Lorenzo πέρυσι, αλλά και τα προηγούμενα χρόνια, ήταν η ικανότητά του να κάνει πολύ γρήγορους γύρους από την αρχή.

 

Φέτος, ο ίδιος ισχυρίζεται ότι δεν θα είναι σε θέση να κάνει τις ίδιες εκρηκτικές εκκινήσεις με τα Michelin.

 

«Σίγουρα ο πρώτος γύρος δεν θα είναι τόσο γρήγορος όσο πέρυσι, αλλά νομίζω ότι τα ελαστικά θα είναι έτοιμα για το δεύτερο και ίσως στον πρώτο θα πρέπει να προσέχεις, ειδικά στο κρύο».

 

«Όσο για την ασφάλεια είναι λίγο χειρότερα... με τα Bridgestone μπορούσες να πιέσεις μετά τις πρώτες 2-3 στροφές. Τώρα πρέπει να είσαι πιο συγκεντρωμένος».

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Χάνουμε πολύ

« Προηγούμενο άρθρο

Qatar Test Ημέρα 2η

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα