• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Qatar MotoGP: Δυνατός στο τέλος!
Ο Jorge Lorenzo πήρε τον πρώτο αγώνα της σεζόν!
Νέα 20/03/2016 - 23:06

Ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής Jorge Lorenzo ξεκίνησε με το δεξί την προσπάθειά του να πάρει - για πρώτη φορά στην καριέρα του - δυο απανωτούς Τίτλους στη μεγάλη κατηγορία!

 

Ο Jorge έδειξε δυνατός στην αρχή και πέρασε στην πρώτη θέση, μόνο και μόνο για να τον περάσουν, σε μια επίδειξη δύναμης, οι Ducati στην ευθεία της πίστας λίγο μετά!

 

Πάνω που άρχιζαν οι μάχες, ο Andrea Iannone έκανε ένα μικρό λάθος, πέρασε ελάχιστα πάνω από την άσπρη γραμμή των κερμπ, έχασε πρόσφυση και κατέληξε στο έδαφος.

 

Ο Dovizioso κρατήθηκε μπροστά για όσο μπορούσε περισσότερο, καθώς ο Ιταλός, ο Lorenzo, ο Marquez και ο Rossi είχαν τεράστια διαφορά από τους πίσω.

 

Στον ένατο γύρο ο Lorenzo ανέλαβε και πάλι τα ηνία και δεν το έχασε μέχρι το τέλος!

 

Ο Ισπανός, που είχε δείξει πολύ δυνατός στο τέλος της προσομοίωσης αγώνα στο τεστ του Qatar στις αρχές του μήνα, επανέλαβε μια ανάλογα εντυπωσιακή εμφάνιση!

 

Ο Lorenzo άρχισε να παίρνει το καλύτερο από το (μαλακό) ελαστικό της Michelin (το οποίο επέλεξε την τελευταία στιγμή) από τον 11ο γύρο κι έπειτα, όταν σε 11 γύρους είχε 7 στο 1:55,3 έναν στο 1:55,1 κι έναν - τον 20ο από τους 22! - στο 1:54,927!

 

Αυτός ο εντυπωσιακός χρόνος που ήρθε στο τέλος για τον Ισπανό, ήταν και ο ταχύτερος του αγώνα και του έδωσε ένα πλεονέκτημα 2 δευτ. από τον δεύτερο.

 

Ο Lorenzo ήταν πολύ χαρούμενος, ωστόσο έγινε αποδέκτης αποδοκιμασιών όταν ανεβαίνοντας στο βάθρο έκανε χειρονομία «να κλείσουν το στόμα τους» όλοι, κάτι που είχε επαναλάβει και στο parc ferme.

 

Πιο πίσω ο Marquez πάλεψε με τον Dovizioso για τη δεύτερη θέση, με τον Ιταλό να αποκρούει μια επίθεση του Ισπανού στην τελευταία στροφή και να παίρνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά τη 2η θέση στο Qatar.

 

Πίσω από τους τρεις προαναφερθέντες, ο Valentino Rossi που ήταν δυνατός - αυτός και ο Marquez είχαν επιλέξει το μεσαίο της Michelin πίσω - αλλά έχασε το βάθρο για ένα δέκατο.

 

Νωρίτερα είχε κι ένα μικρό άνοιγμα της γραμμής του που του κόστισε ίσως αυτό το πολύτιμο δέκατο που θα του έδινε την ώθηση να παλέψει για το βάθρο.

 

Προς το τέλος του αγώνα, στον 16ο γύρο, έκανε και ο Dovizioso τον ταχύτερο γύρο του, στο 1:55,1 ενώ στον ίδιο γύρο έκανε και ο Marquez το 1:55,223.

 

Ο Valentino Rossi από τον 8ο γύρο του αγώνα κι έπειτα ήταν σταθερός στο μεσαίο/ψηλό 1:55, έκανε 1:55,1 στον 17ο γύρο αλλά είχε μόλις άλλους δυο γύρους στο χαμηλό 1:55.

 

Ο Dani Pedrosa ήταν για πολύ λίγο στην αρχή στην τρίτη θέση, προτού υποχωρήσει πολύ πίσω, χωρίς να έχει σε κανένα σημείο το ρυθμό των μπροστά.

 

Η διαφορά του Ισπανού από την κορυφή, στα 14δ, τα λέει όλα...

 

Ενάμιση δευτερόλεπτο πιο πίσω από τον Pedrosa τερμάτισε ο Maverick Vinales, ο οποίος δεν είχε το ρυθμό στο 1:55 που έδειξε στις ΕΔ2 και ΕΔ3.

 

Ακόμα και τότε ο ρυθμός του δεν ήταν απειλητικός, αλλά γέμιζε με αισιοδοξία τον Ισπανό, ο οποίος όμως στον αγώνα έκανε μόλις ένα γύρο στο 1:55 κι αυτόν στο 1:55,942.

 

Σπουδαία μάχη δόθηκε ανάμεσα στους δυο ομόσταυλους, τον Bradley Smith που έχει υπογράψει με την KTM για τα επόμενα δυο χρόνια και τον Pol Espargaro!

 

Ο Smith φάνηκε να κερδίζει τον ομόσταυλό του όταν λίγο πριν τη γραμμή τερματισμού πέρασε μπροστά του, αλλά στο τέλος ήταν ο Pol που χαμογέλασε με διαφορά 23χιλ!

 

Η δεύτερη  Ducati στη δεκάδα ήταν αυτή του εντυπωσιακού Hector Barbera που με το καλημέρα πήρε το 1/5 των βαθμών που είχε συγκεντρώσει πέρυσι (7β σήμερα, πέρυσι είχε πάρει 33β σε όλο το Πρωτάθλημα).

 

Ο Redding έμεινε πίσω από τον αναβάτη της Avintia Racing, σ’ έναν αγώνα που όλοι όσοι τερμάτισαν πήραν βαθμούς!

 

Ο Aleix Espargaro δεν ήταν ευχαριστημένος με την 11η θέση, μένοντας μπροστά από τον Laverty και τον Alvaro Bautista που κέρδισε για 50χιλ τον Jack Miller!

 

Με τον Bradl εκτός, η Aprilia πήρε τους πρώτους της βαθμούς χάρη στον Ισπανό για το 2016.

 

Τέλος, ο Rabat πήρε τους πρώτους του βαθμούς στη μεγάλη κατηγορία, εξασφαλίζοντας παράλληλα τον Τίτλο του rookie της χρονιάς με τον τερματισμό του, μιας και δεν υπάρχει κανείς άλλος νεοφερμένος στην κατηγορία!

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Μου βγήκε το ρίσκο!

« Προηγούμενο άρθρο

Qatar Moto2: Ανατροπές!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα