• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Μου βγήκε το ρίσκο!
Άλλαξα στο μαλακό και πήρα τη νίκη
Νέα 20/03/2016 - 23:25

Ο Jorge Lorenzo πιστεύει ότι η νίκη και οι 25β ήρθαν εξαιτίας μιας απόφασής του την τελευταία στιγμή, ν’ αλλάξει στο μαλακό πίσω ελαστικό της Michelin!

 

Ο Ισπανός της Movistar Yamaha κατάφερε να πάρει τον προβάδισμα στον ένατο γύρο του αγώνα (από τους 22) και από εκεί και πέρα δεν απειλήθηκε από κανέναν.

 

Η απόφασή του να αλλάξει στο μαλακό ελαστικό, ήρθε μετά το γεγονός ότι στο μεσημεριανό ζέσταμα ήταν πίσω από τους Marquez και Vinales!

 

«Η απόφασή μου αυτή πιθανότατα μου έδωσε και τη νίκη», σχολίασεο Lorenzo ο οποίος ήταν εντυπωσιακά δυνατός με το μαλακό στο τέλος, όταν και κατάφερε να πέσει - ο μόνος - στο 1:54,9!

 

«Στο ζέσταμα δεν ήμουν γρήγορος και είχα προβλήματα και όταν είδα τον Maverick να είναι δυνατός με το μαλακό, μ’ έκανε να σκεφτώ ποιο ελαστικό να βάλω».

 

«Και επέλεξα το μαλακό. Θεωρητικά αυτό θα ήταν χειρότερο στο τέλος του αγώνα, αλλά αντίθετα ήταν όλο και καλύτερο».

 

Ο καλύτερος χρόνος του Lorenzo ήρθε στον 20ο του γύρο (!) όταν και έκανε 1:54,927!

 

«Δεν έγινε χωρίς γλίστρημα. Γλίστραγα πολύ στο τέλος ακόμα κι αν έδειχνα ομαλός, αλλά μπορούσα να φρενάρω πιο μέσα και ν’ ανοίγω νωρίτερα το γκάζι».

 

«Ήταν εντυπωσιακή η ταχύτητά μου στους τελευταίους γύρους».

 

«Όταν οι Iannone και Dovizioso ήταν στις πρώτες θέσεις, ο ρυθμός δεν ήταν τόσο ψηλός».

 

«Ο Dovi φαινόταν να χάνει σε κάποιες στροφές κι εκεί του κέρδισα μερικά μέτρα και αποφάσισα να τον περάσω στη μέση της πίστας και ν’ ανοίξω τη διαφορά στο τελευταίο κομμάτι ώστε να τον αποτρέψω να με περάσει».

 

«Αυτό ήταν το κλειδί της νίκης».

 

«Πάντως όταν ήμουν μπροστά και είχα ανεβάσει το ρυθμό μου, με ακολουθούσε. Σε όλο τον αγώνα ήταν τρία ή πέντε δέκατα πίσω. Δεν μπορούσα να του ξεφύγω».

 

«Ήμουν όμως δυνατός και πίστευα ότι μπορώ να πάω ακόμα πιο γρήγορα και θεωρώ ότι η πίστη μου αυτή με έκανε να κερδίσω αυτόν τον αγώνα».

 

«Για μένα, αυτή η νίκη συγκαταλέγεται στις τρεις καλύτερες της καριέρας μου».

Επόμενο άρθρο »

Dovi: Καλύτερη και ισορροπημένη!

« Προηγούμενο άρθρο

Qatar MotoGP: Δυνατός στο τέλος!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα