• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Moto2: Το Πρωτάθλημα συνεχίζεται στην Αργεντινή
Τα φαβορί θέλουν να καλύψουν το χαμένο έδαφος!
Νέα 29/03/2016 - 09:54

Ο αγώνας στο Qatar είχε οχτώ (!) αναβάτες να κάνουν άκυρη εκκίνηση, ανάμεσά τους και τα μεγάλα φαβορί για τον Τίτλο, οι οποίοι θέλουν στην Αργεντινή να καλύψουν το χαμένο έδαφος!

 

Οι καθυστερήσεις στις ποινές έφεραν γκρίνιες, αλλά πέρα απ’ όλα αυτά ήταν μια δίκαιη νίκη για τον Thomas Luthi, ο οποίος έκανε το καλύτερό του ξεκίνημα όλα αυτά τα χρόνια που αγωνίζεται στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!

 

Οι Alex Rins και Sam Lowes ήταν ανάμεσα στους οδηγούς που τιμωρήθηκαν με ποινή ride through, αλλά στο τέλος κατάφεραν να πάρουν την όγδοη και ένατη θέση.

 

Και οι δυο τους ήταν στο βάθρο στον περσινό αγώνα και δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αν δεν είχαν δεχτεί την ποινή, θα πάλευαν για τη νίκη σε μια κατηγορία πάντως που ο ανταγωνισμός είναι υψηλότερος από κάθε άλλη σεζόν!

 

Ένας από τους αναβάτες που ξεχώρισαν από τον πρώτο αγώνα κι έδειξαν έτοιμοι να παλέψουν για νίκες, ήταν ο Franco Morbidelli ο οποίος για σχεδόν όλο το διάστημα του αγώνα ήταν κοντά στον Luthi από τον οποίο έχασε τη νίκη για λίγο!

 

Ήδη στον τελευταίο γύρο βέβαια είχε γίνει γνωστό ότι ο Ιταλός είχε δεχτεί ποινή 20 δευτ. κι επομένως έπεσε στην 7η θέση στα επίσημα αποτελέσματα.

 

Ο Morbidelli και στις δυο προηγούμενες επισκέψεις του στην Αργεντινή ήταν στους βαθμούς με καλύτερό του αποτέλεσμα την 5η θέση στον περσινό αγώνα.

 

Το GP της Αργεντινής το 2015 ήταν η πρώτη από τις οχτώ νίκες που πήρε κατά τη διάρκεια της σεζόν ο Johann Zarco. Στο Qatar, όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος ο Γάλλος ξεκίνησε μέτρια, κάνοντας άκυρη εκκίνηση και τερματίζοντας τον αγώνα στην 12η θέση.

 

Βέβαια ο Γάλλος αναβάτης - ο οποίος θέλει να γίνει ο πρώτος οδηγός της Moto2 που θα πάρει δυο συνεχόμενους Τίτλους στην κατηγορία - έχει την ταχύτητα να διεκδικήσει τη νίκη στην Αργεντινή.

 

Από την άλλη ακόμα ένα δυνατό όνομα της κατηγορίας, ο Jonas Folger, θα θέλει εξιλέωση στην Αργεντινή, μετά το λάθος του στο Qatar που του στοίχισε τον αγώνα που κατά πάσα πιθανότητα θα ήταν δικός του.

 

Ο Γερμανός, ο οποίος είχε ξεφύγει μπροστά αμέσως με το ξεκίνημα αλλά δεν απέφυγε την πτώση, πρέπει να βρει τη σταθερότητα που θα του επιτρέψει να είναι ανάμεσα στους διεκδικητές.

 

Στη νέα του ομάδα φαίνεται ότι έχει κάνει βήματα μπροστά σ’ αυτόν τον τομέα.

 

Το βάθρο στο Qatar για τους Luis Salom και Simone Corsi αποτέλεσε σημαντική ψυχολογική ώθηση και για τους δυο αναβάτες, οι οποίοι θα μπορούσαν να αποτελέσουν απειλή και στην Αργενινή.

 

Ειδικά ο Salom - ο οποίος και το 2014 ήταν στο βάθρο της Αργεντινής - έχει αποδείξει στη μικρότερη κατηγορία ότι όταν νιώθει καλά έχει τις δυνατότητες να ξεχωρίσει!

 

Από την άλλη, ο Corsi είναι γνωστός για το επιθετικό του στυλ πάνω στη μοτοσυκλέτα, ένα στυλ που φαινομενικά ταιριάζει με το πλαίσιο της Speed Up, αν και βέβαια αυτό μένει να αποδειχτεί στην πορεία του Πρωταθλήματος.

Επόμενο άρθρο »

Honda: «Κλειδί» η συμβολή της Magneti Marelli

« Προηγούμενο άρθρο

MXGP: Ο Vinales στο Valkenswaard

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα