• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Honda: «Κλειδί» η συμβολή της Magneti Marelli
Για τη βελτίωση της RC213V στα ηλεκτρονικά
Νέα 29/03/2016 - 11:08

Τα προβλήματα ήταν αρκετά για το HRC από την αρχή της χρονιάς, με τους ανθρώπους της εταιρείας να ψάχνουν λύσεις κυρίως στον τομέα των ηλεκτρονικών.

 

Μόλις την τελευταία ημέρα των δοκιμών στο Qatar, ο Marquez κατάφερε να δει φως στην άκρη του τούνελ, ωστόσο όπως και ο ίδιος παραδεχόταν τα πράγματα θα ήταν πολύ δύσκολα στον αγώνα.

 

Παρ’ όλα αυτά κατάφερε ν’ ανέβει στο βάθρο, 2,2 δευτερόλεπτα πίσω από τον Jorge Lorenzo και περίπου δυο δέκατα από τον δεύτερο Dovizioso, την ώρα που οι άλλες Honda δυσκολεύονταν.

 

Για να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα της RC213V χρειάστηκε να παρθούν αποφάσεις ενάντια στη φιλοσοφία του κατασκευαστή, συμπεριλαμβανομένης και της επιλογής στροφαλοφόρου με φορά αντίθετη από αυτή του ρολογιού.

 

Ενάντια στη μέχρι τώρα φιλοσοφία της Honda ήταν να καθίσει στο ίδιο τραπέζι και να συνομιλήσει (αλλά κυρίως ν’ ακούσει τις συμβουλές) της Magneti Marelli!

 

Στο παρελθόν η Honda δεν θα δεχόταν κάτι τέτοιο ούτε καν σαν σκέψη, αλλά η ανάγκη οδήγησε στο διάλογο ανάμεσα στις δυο πλευρές, με αποτέλεσμα να υπάρξει βελτίωση στον κινητήρα μέσω των ηλεκτρονικών.

 

«Ήταν δύσκολο για εμάς να καθίσουμε και να συζητήσουμε με τους ανθρώπους της Magneti Marelli για να καταλάβουμε καλύτερα τα ηλεκτρονικά», φέρεται να δήλωσε ανώνυμη πηγή από το HRC.

 

«Εδώ κάνουμε τα πράγματα με το δικό μας τρόπο, που σε γενικές γραμμές θεωρείται και ο καλύτερος. Πρέπει όμως να προσαρμόζεσαι όταν το απαιτούν οι περιστάσεις, αν και κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο για την Honda».

 

Με το πάγωμα στην εξέλιξη του κινητήρα να έχει εφαρμοστεί μιας και ξεκίνησε η σεζόν, η μόνη λύση για την Honda είναι να «...δούμε τι περιθώριο μας δίνουν τα ηλεκτρονικά», όπως παραδέχεται και ο Pedrosa.

Επόμενο άρθρο »

Moto2: Στην Αργεντινή ο Baldassarri!

« Προηγούμενο άρθρο

Moto2: Το Πρωτάθλημα συνεχίζεται στην Αργεντινή

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα