• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Dovi: Γιατί είπε όχι ο Stoner;
Θα έπρεπε να οδηγήσει την GP15 και δεν υπήρχε λόγος!
Νέα 01/04/2016 - 11:16

Για τον Andrea Dovizioso ήταν απολύτως φυσιολογικό το γεγονός ότι ο Casey Stoner δεν θέλησε να πάρει τη θέση του τραυματία Danilo Petrucci στο GP της Αργεντινής.

 

Βέβαια πριν από ένα χρόνο, ο Αυστραλός είχε προσφερθεί να αντικαταστήσει τον Dani Pedrosa στο γκαράζ της Honda, ωστόσο τότε τα πράγματα ήταν διαφορετικά.

 

Ο Stoner είχε ήδη τέσσερα χρόνια εμπειρίας με την RC213V - με την οποία αγωνιζόταν το ’11 και το ’12 - ενώ φέτος έχει οδηγήσει την Ducati ελάχιστες φορές.

 

Επιπρόσθετα, για τον Dovizioso (πρώην ομόσταυλοι στην Honda) υπήρχε ακόμα ένας σοβαρός λόγος για τον Stoner να αρνηθεί:

 

«Σύμφωνα με τους κανονισμούς θα έπρεπε να οδηγήσει την GP15 της Pramac και δεν υπήρχε λόγος να το κάνει», σχολίασε ο Dovi.

 

Φυσικά υπάρχει και το μεγάλο θέμα της φυσικής κατάστασης για τον Stoner, ο οποίος έχει πλέον τέσσερα χρόνια να βρεθεί σε συνθήκες αγώνα.

 

Διότι φυσικά είναι άλλο πράγμα να είσαι γρήγορος σε έναν ή και λίγο παραπάνω γύρους και τελείως διαφορετικό να πρέπει να αντέξεις πάνω σε μια πρωτότυπη - δίνοντας μάχες - επί 45 περίπου λεπτά!

 

Άλλωστε και ο ίδιος ο Casey Stoner μετά το τεστ στην Μαλαισία, δήλωνε - και φαινόταν σε όσους τον έβλεπαν από κοντά - εξαντλημένος από την προσπάθεια.

 

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι ο Αυστραλός συνεχώς επαναλαμβάνει ότι δεν θέλει να επιστρέψει στο Πρωτάθλημα, ωστόσο είναι βέβαιο ότι αν παρουσιαστεί αργότερα μέσα στη σεζόν η ευκαιρία, θα του γίνει η πρόταση από την Ducati.

 

Φυσικά σαν έκτακτη συμμετοχή σε κάποιον αγώνα - και όχι ως αντικαταστάτης - θα είναι ελεύθερος να χρησιμοποιήσει τη μοτοσυκλέτα του 2016, κάτι που ισχύει αν χρειαστεί να αντικαταστήσει κάποιον εργοστασιακό αναβάτη.

Επόμενο άρθρο »

SBK-Motul: Aragon ΕΔ1

« Προηγούμενο άρθρο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: O Rossi τα πήρε στο κρανίο

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα