• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
COTA MotoGP: ΕΔ2
Έπεσε αλλά δεν πτοήθηκε ο δυνατός Marquez
Νέα 08/04/2016 - 23:34

Ο Marc Marquez δεν είχε κανένα πρόβλημα να πάρει την πρώτη θέση και στις ΕΔ2 σήμερα στην Circuit of the Americas.

 

Στην πίστα που ποτέ δεν έχει χάσει την πρώτη θέση σε επίσημη διαδικασία πρόπερσι και πέρυσι, ο 23χρονος έκανε τη διαφορά και σήμερα.

 

Ξεκίνησε δυνατά, αλλά στη δεύτερη έξοδό του κι ενώ είχε χρόνο στο 2:04,560 έπεσε κι ενώ ήταν έξι δέκατα πιο γρήγορος από τον παραπάνω χρόνο!

 

Ο χρόνος του Marquez παρέμεινε μέχρι να επιστρέψει ο ίδιος στην πίστα και στην τρίτη του έξοδο να κάνει τέσσερεις γύρους στο 2:04!

 

Η πτώση δεν πτόησε τον αναβάτη της Honda ο οποίος σταμάτησε το χρονόμετρο στο 2:04,034 αφήνοντας το δεύτερο εφτά ολόκληρα δέκατα πίσω του!

 

Πάντως η διαφορά αυτή θα ήταν μικρότερη, αν ο Valentino Rossi κατάφερνε να ολοκληρώσει έναν πολύ γρήγορο γύρο που είχε ξεκινήσει στο τέλος.

 

Ο Ιταλός τελικά έκανε το λάθος κι έμεινε στο 2:04,974 που του έδωσε την έκτη θέση, μόλις 73χιλ από τον Jorge Lorenzo.

 

Οι δυο εργοστασιακές Yamaha ήταν στο 5 και 6 με δυο Ducati και μια Suzuki μπροστά τους.

 

Η καλύτερη Ducati ήταν αυτή του Andrea Iannone στη δεύτερη θέση, ο οποίος το πρωί είχε ισοφαρίσει το ρεκόρ τελικής που είχε ο Aoyama (344,2χλμ/ώρα).

 

Αυτός που το κατέρριψε ήταν μια άλλη Ducati - τέσσερεις μοτοσυκλέτες της ήταν στις πρώτες θέσεις - αυτή του Dovi με 345,2χλμ/ώρα.

 

Πίσω στους χρόνους, ήταν χαρακτηριστικό ότι η διαφορά του δεύτερου Iannone με τον 11ο Barbera ήταν περίπου η ίδια ανάμεσα σε Marquez και Iannone!

 

Τρίτος ήταν ο Maverick Vinales σε μια πίστα που πέρυσι υπέφερε πολύ, αλλά φέτος με διαφορά μόλις 4χλμ/ώρα τα πήγε περίφημα!

 

Αυτός που έκλεψε την παράσταση όμως, ήταν ο Scott Redding! Ο Βρετανός έφερε την Ducati του στην 4η θέση, μπροστά από τις εργοστασιακές Yamaha.

 

Ακόμα μια Ducati, αυτή του εξαιρετικού σήμερα Loris Baz, ήταν στην έβδομη θέση και 4χιλ μπροστά από το χρόνο του Dani Pedrosa.

 

Η Honda δείχνει να υποφέρει στα χέρια των υπολοίπων πλην του Marquez, καθώς ο Pedrosa ήταν η δεύτερη Honda αλλά στην 8η θέση!

 

Μέσα στη δεκάδα πήρε θέση και ο Andrea Dovizioso όπως και ο Cal Crutchlow πάνω στην LCR Honda του.

 

Αξίζει να σημειωθεί η τραγική εμφάνιση του Bradley Smith. Ο Βρετανός ήταν μόλις 19ος από τους 21 αναβάτες, διανύοντας ίσως τη χειρότερη μέρα του στη μεγάλη κατηγορία.

 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι την πρώτη ημέρα οι αναβάτες είχαν στη διάθεσή τους μόνο τη μαλακή πίσω γόμα.

 

Σε μια πίστα που καταπονεί πολύ το ελαστικό - κυρίως το μπροστά βέβαια - ήταν εμφανή τα σημάδια φθοράς στα ελαστικά των αναβατών της μεγάλης κατηγορίας.

 

Περισσότερα για τα ελαστικά την πρώτη ημέρα στην Circuit of the Americas, μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Επόμενο άρθρο »

COTA Moto2: ΕΔ2

« Προηγούμενο άρθρο

COTA Moto3: ΕΔ2

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα