• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
COTA Moto3: Αλάνθαστος ο Fenati!
Σπουδαία πρώτη φετινή νίκη για τον Ιταλό!
Νέα 10/04/2016 - 22:42

Ο Valentino Rossi ήταν πολύ χαρούμενος μετά το τέλος του τρίτου φετινού αγώνα της Moto3, καθώς είδε τον αναβάτη του - τον Fenati - να παίρνει τη νίκη!

 

Χωρίς βάθρο στους πρώτους δυο αγώνες, ο Ιταλός άσος κατάφερε να πάρει την πολύ σημαντική νίκη φέτος!

 

Με τους 25β που πήρε σήμερα ο Fenati, κατάφερε να ανέβει στην τρίτη θέση της βαθμολογίας από την έβδομη που βρισκόταν πριν τον αγώνα.

 

Ο Navarro ξεκίνησε δυνατά τον αγώνα και πήρε το προβάδισμα, με τον Fenati να τον ακολουθεί από πίσω.

 

Ο Ισπανός κράτησε το προβάδισμα μέχρι περίπου τα μισά του αγώνα, όταν ένα λάθος του στην 1η στροφή, στα φρένα, τον ανάγκασε να ανοίξει τη γραμμή του.

 

Ο Fenati δεν άφησε χαμένη την ευκαιρία και πέρασε μπροστά από τον αντίπαλό του και από εκεί και πέρα ήταν αλάνθαστος!

 

Δεν έχασε σε κανένα σημείο του αγώνα το προβάδισμα και πήρε την πρώτη του φετινή νίκη, πολύ σημαντική για την πορεία του Πρωταθλήματος και τις βλέψεις του για Τίτλο.

 

Στην πορεία του αγώνα ο Navarro έκανε ακόμα ένα λάθος στην πρώτη στροφή, πάλι στα φρένα και μεγάλωσε η διαφορά του από τον Fenati.

 

Χωρίς να απειληθεί ο Navarro πήρε μια εύκολη δεύτερη θέση και τους πολύτιμους 20β που τον ανέβασε στην δεύτερη θέση, 11β μπροστά από τον Fenati και μόλις τρεις πίσω από τον Binder!
 

Ο τελευταίος δεν είχε το ρυθμό να ακολουθήσει τους μπροστά, αλλά εκμεταλλευόμενος την ατυχία του Quartararo πήρε τελικά το τρίτο συνεχόμενο φετινό του βάθρο!

 

Ο Γάλλος, λίγο πριν το τέλος του αγώνα, ήταν στην τρίτη θέση και έδειχνε δυνατός και ικανός να κρατήσει τη θέση του βάθρου.

 

Ωστόσο αντιμετώπισε κάποιο πρόβλημα στην μοτοσυκλέτα του και εκνευρισμένος έδινε συνεχώς θέσεις στους αντιπάλους του, για να τερματίσει 13ος.

 

Έτσι ο Binder έμεινε να παλεύει με τον Oettl για την τελευταία θέση του βάθρου, τον οποίο και κέρδισε στο τέλος για τέσσερα δέκατα.

 

Ο Oettl από την pole position κατάφερε να κάνει καλή εκκίνηση και να μείνει κοντά στους πρώτους.

 

Τελικά κατάφερε να πάρει ένα από τα καλύτερά του αποτελέσματα στην κατηγορία, φέρνοντας τη μοτοσυκλέτα του στην 5η θέση.

 

Αυτός που εντυπωσίασε ήταν ο Niccolo Antonelli. Ο νεαρός Ιταλός ήταν μόλις 30ος στο grid, μετά τις περίεργες χτεσινές κατατακτήριες.

 

Έκανε δυνατή εκκίνηση και κέρδισε πολλές θέσεις μόλις στους πρώτους δυο γύρους. Συνεχώς ανέβαζε ρυθμό και κέρδιζε θέσεις.

 

Δυο γύρους πριν το τέλος είχε καταφέρει να ανέβει ως την 6η θέση, αλλά τελικά ένα λάθος του στην 5η στροφή του στέρησε την ευκαιρία να πάρει πολύτιμους βαθμούς.

Επόμενο άρθρο »

COTA Moto2: Εύκολη νίκη για Rins!

« Προηγούμενο άρθρο

COTA MotoGP: Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα