• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Τίποτα καλύτερο!
213 βάθρα σε όλη την καριέρα του!
Νέα 24/04/2016 - 21:49

Ο Rossi δήλωσε στη συνέντευξη τύπου ότι δεν θα μπορούσε να περιμένει τίποτε καλύτερο από τη σημερινή ημέρα και την 113η νίκη του!

 

Ο Ιταλός θρύλος έχασε το προβάδισμα στον αγώνα μόνο για μερικά δευτερόλεπτα, στο δεύτερο γύρο, πέρα από αυτό όμως ήταν συγκλονιστικός!

 

Κατάφερε την κατάλληλη στιγμή, μετά την πτώση του στο Τέξας, να επανέλθει δυναμικά και να μειώσει τη διαφορά του από την κορυφή στους 24β.

 

«Δεν μπορούσα να περιμένω τίποτα καλύτερο! Ξεκινήσαμε καλά από την Παρασκευή κι ένιωθα καλά πάνω στη μοτοσυκλέτα».

 

«Ήξερα ότι έχω καλό ρυθμό, αλλά στον αγώνα πάντα είναι πιο δύσκολα. Ένας από τους μηχανικούς μου είπε να οδηγήσω την κούρσα από την αρχή μέχρι το τέλος και είπα: ωραία ιδέα!»

 

«Έκανα καλή εκκίνηση, ένοιωθα καλά από την αρχή και είχα πρόσφυση. Άκουγα από πιο πίσω τον ήχο των μοτοσυκλετών και είχα καταλάβει ότι είχα ένα μικρό προβάδισμα».

 

Στη συνέχεια αποκάλυψε ότι και ο ίδιος αντιμετώπισε το ίδιο πρόβλημα με το σπινάρισμα του πίσω τροχού στις ευθείες, στο άνοιγμα του γκαζιού.

 

«Ήταν παράξενο, αλλά μας είχε συμβεί και χτες, αλλά σήμερα πιο έντονα. Στους τελευταίους 10-12 γύρους είχα έντονο σπινάρισμα».

 

«Άρχισα να ανησυχώ κι έμπαινα στην ευθεία με μισό γκάζι για να μην σπινάρει. Το καλό ήταν ότι η μοτοσυκλέτα ήταν δυνατή στις στροφές».

 

«Επομένως μπορούσα να μείνω στο 40,8 και 40,9 και κατάλαβα ότι θα ήταν αρκετό για σήμερα».

 

Η εκκίνησή του στο σημερινό αγώνα ήταν χάρμα ιδέσθαι και μια από τις καλύτερές του τα τελευταία χρόνια!

 

«Ναι, ήταν φανταστική εκκίνηση αλλά ήμουν δυνατός και στις πρώτες στροφές, στον πρώτο γύρο... είχα ένα μικρό πλεονέκτημα».

 

«Στο δεύτερο γύρο όμως δεν ήμουν τέλειος κι έκανα 40,6 διότι δεν εμπιστευόμουν εύκολα την κατάσταση και ο Lorenzo με πέρασε».

 

«Ήξερα όμως ότι έχω καλό ρυθμό και κατάφερα να επανέλθω και από εκείνο το σημείο κι έπειτα ξέφυγα μπροστά».

 

Μετά το λάθος του στο Τέξας, όταν και είχε κάψει τον συμπλέκτη στην εκκίνηση, ο ίδιος ο Valentino δεν θέλει να σκέφτεται το Πρωτάθλημα.

 

«Κρίμα για το λάθος στο Τέξας, θα μπορούσα να πάρω πολλούς βαθμούς αλλά έκανα το λάθος και τώρα δεν μπορώ να σκέφτομαι το Πρωτάθλημα».

 

«Απλά κοιτάμε τον κάθε αγώνα ξεχωριστά και θα προσπαθήσουμε να είμαστε το ίδιο δυνατοί και στο Le Mans».

 

«Για μένα η Jerez είναι σημαντική, διότι σε βοηθά να καταλάβεις το επίπεδό σου. Αν είσαι εδώ δυνατός, είσαι σε όλους τους ευρωπαϊκούς αγώνες. Αλλά μπορεί να μην έχω και δίκιο».

Επόμενο άρθρο »

Lorenzo: Μου κόστισε τη νίκη

« Προηγούμενο άρθρο

Jerez MotoGP: Για 113η φορά στην κορυφή!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα