• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Pol Espargaro κατά Yamaha (updated)!
Και η απάντηση του Herve Poncharal
Νέα 05/05/2016 - 23:10

Παρά την 5η του θέση στο βαθμολογικό πίνακα, απόρροια της σταθερότητάς του μέχρι στιγμής, ο Pol Espargaro δεν είναι ικανοποιημένος.

 

Ο Ισπανός άσος δεν είναι όσο ανταγωνιστικός θα ήθελε απέναντι στους εργοστασιακούς συναθλητές του και εξέφρασε την άποψη ότι η Yamaha πρέπει να δώσει μεγαλύτερη υποστήριξη στην Tech3.

 

Άλλωστε δεν έχουν περάσει παρά μόνο 10 ημέρες από τον αγώνα της Jerez, όπου ο Pole Espargaro τερμάτιζε 30δ πίσω από την Μ1 του Rossi...

 

«Με τα νέα ηλεκτρονικά και ελαστικά θέλουμε περισσότερους ανθρώπους, αλλά δεν μπορούμε να έχουμε 20 για τα ηλεκτρονικά μόνο».

 

«Επιπλέον οι εργοστασιακές μοτοσυκλέτες είναι πολύ πιο γρήγορες απ’ ότι στο παρελθόν. Στην Jerez ήμουν 30δ πίσω από τον Valentino. Απίστευτο!»

 

«Ήταν ωραίο που έκανε η Yamaha το 1-2 και είχε και την καλύτερη δορυφορική μοτοσυκλέτα, αλλά για να το πετύχουμε αυτό δυσκολευόμαστε πολύ».

 

«Ειδικά απέναντι στις Ducati... γι’ αυτό χρειαζόμαστε περισσότερη υποστήριξη», σχολίασε ο Pol Espargaro ο οποίος - ας μην ξεχνάμε - έχει συμβόλαιο απευθείας με την Yamaha!

 

Από την πλευρά του πάντως, ο Herve Poncharal δεν συμφωνεί με τις απόψεις του αναβάτη του στην Tech3.

 

«Κάθε αναβάτης της Tech3 έχει έναν μηχανικό από την ομάδα κι έναν από την Ιαπωνία, ενώ και οι τέσσερεις M1 μοιράζονται τις τηλεμετρίες».

 

«Επομένως αν ο Lorenzo, η ο Rossi, ή ο Smith βρει κάτι μαγικό με τα ηλεκτρονικά, θα το μάθει αμέσως και ο Pol».

 

«Δεν μπορώ να επιτρέψω να λέγονται αυτά. Δεν είναι δίκαιο προς την Yamaha αλλά και για τους ανθρώπους μας που δουλεύουν με τους αναβάτες».

 

«Ας θυμηθούμε και τα λόγια του Crutchlow, όταν ήταν μαζί μας, ο οποίος έλεγε ότι ακόμα και με τη μοτοσυκλέτα του Lorenzo δεν θα τα πήγαινε καλύτερα από τον Ισπανό».

 

«Ενώ ο Lorenzo αν είχε τη δική του μοτοσυκλέτα θα τα πήγαινε το ίδιο καλά όπως με την εργοστασιακή».

 

Φέτος - και το τόνισε και ο Poncharal - είναι η χρονιά που όλες οι μοτοσυκλέτες είναι πολύ κοντά και κατ’ επέκταση οι δορυφορικές είναι πιο κοντά στις εργοστασιακές απ’ ότι τα περασμένα χρόνια.

 

«Ο κινητήρας είναι ίδιος, όπως και τα ηλεκτρονικά και τα ελαστικά. Υπάρχει μια μικρή διαφορά στο πλαίσιο, στις αναρτήσεις και στο ότι έχουν τα φτεράκια πιο νωρίς από εμάς».


«Όμως αυτές είναι μικρές διαφορές που δεν δικαιολογούν τις μεγάλες διαφορές των οδηγών μας με τους εργοστασιακούς».

 

«Αυτή άλλωστε είναι και η ομορφιά του αθλήματός μας. Δεν είναι τα πάντα που κρίνονται στο τεχνικό κομμάτι!»

 

Τελευταία ενημέρωση: Μιλώντας στον Διευθυντή του περιοδικού MOTOGP WORLD, Δημήτρη Διατσίδη που βρίσκεται στο Le Mans, ο Pol Espargaro διέψευσε τις παραπάνω δηλώσεις του, επιρρίπτοντας ευθύνες στο δημοσιογράφο που διαστρέβλωσε τα λεγόμενά του και διέρρευσαν αλλοιωμένα στο διαδίκτυο.

Επόμενο άρθρο »

Valentino Rossi: The Doctor Series_1

« Προηγούμενο άρθρο

Le Mans: Η συνέντευξη τύπου

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα