• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Miller νικητής σε έναν συναρπαστικό αγώνα
Ο καιρός του Assen έπαιξε και πάλι το ρόλο του
Νέα 26/06/2016 - 20:56

Ο Αυστραλός Jack Miller που είχε άσχημο ξεκίνημα της χρονιάς με τραυματισμούς και που κατηγορήθηκε από πολλούς ως κακή επιλογή της Χόντα, πήρε μια πολύ σημαντική νίκη για τη συνέχεια της καριέρας του. Ο καιρός ήταν ο κύριος παράγοντας που καθόρισε τα τελικά αποτελέσματα, αφού ο αγώνας διακόπηκε στον 15ο από τους 26 γύρους, λόγω του ύψους του νερού στην πίστα, μετά τη δυνατή βροχή που έκανε την εμφάνισή της μετά τον 9ο γύρο. Μέχρι τότε ο Yonny Hernandez με την Ducati του είχε κάνει μια διαφορά σχεδόν 4 δευτερολέπτων από τους Rossi & Dovizioso που ακολουθούσαν. O Κολομβιανός έπεσε στον 12ο γύρο και την πρωτοπορία πήρε ο Dovizioso, με τον Danilo Petrucci και τον Scott Redding να ανεβάζουν ρυθμό και να πιέζουν, τον Rossi να μένει μαζί τους, τον Marquez να ακολουθεί λίγο πιο πίσω και τον Lorenzo να έχει υποχωρήσει στην 19η θέση!!!

Στη διακοπή του αγώνα, για την εκκίνηση των υπόλοιπων γύρων, μέτρησε η κατάταξη στον 14ο γύρο και έτσι ο Dovi ξεκίνησε και πάλι από την pole position. O Valentino Rossi όμως, με μαλακό βρόχινο πίσω αυτή τη φορά – σε σχέση με το σκληρό που είχε στο πρώτο μέρος του αγώνα – πήρε αμέσως την πρωτοπορία και έκανε ήδη διαφορά 2 δευτερολέπτων στον 2ο γύρο, για να πέσει όμως στον 3ο, όταν μπήκε με 5χλμ/ώρα παραπάνω στην 10η στροφή. Εντωμεταξύ πίσω του ο Marc Marquez ένιωσε αμέσως την πίεση του Jack Miller που πάνω στην Χόντα της Βελγο-ισπανικής ομάδας Marc VDS, πέρασε πρώτος στον 4ο γύρο και από κει πέρα γύρο με το γύρο έκτισε μια διαφορά που έφτασε τα 2.8'' στον 11ο γύρο για να χαλαρώσει στον τελευταίο και με μια μεγαλοπρεπή σούζα να τερματίσει πρώτος με διαφορά 1.9! Η πρώτη νίκη του Αυστραλού που έκανε το μεγάλο άλμα πέρυσι και ανέβηκε στην μεγάλη κατηγορία κατευθείαν από την μικρή, πανηγυρίστηκε έξαλα από τον ίδιο και την ομάδα του. Είναι μάλιστα η πρώτη νίκη μη εργοστασιακού οδηγού από το 2006 και τη νίκη του Toni Elias στο Πορτογαλικό GP.

O Marquez αρκέστηκε στην 2η θέση και τους 20 βαθμούς που του δίνουν μια μεγάλη πρωτοπορία 24 βαθμών στο πρωτάθλημα, με τον Lorenzo να τερματίζει μόλις 10ος, παραδεχόμενος ότι αυτοί οι 6 βαθμοί οφείλονται στις πτώσεις των άλλων οδηγών. Ο Ισπανός είπε ότι η σκληρότητα του μπροστινού βρόχινου ελαστικού της Michelin δεν ταιριάζει στο οδηγικό του στυλ και ότι δεν μπορεί να κάνε δραστικές αλλαγές στην οδήγησή του για να πάει καλύτερα σε τέτοιες συνθήκες.

Στο 3ο σκαλί του βάθρου ανέβηκε ένας δυναμικός Scott Redding που και στις Κατακτήριες είχε την 3η θέση. Ο Βρετανός οδήγησε θαυμάσια στο βρεγμένο, με σταθερότητα και πέρασε δύο γύρους πριν το τέλος τον Pol Espargaro που μέχρι τότε είχε κάνει πολύ καλό αγώνα, εκμεταλλευόμενος και τις πτώσεις των Rossi, Dovizioso. O Andrea Iannone τερμάτισε 5ος, αφού ήταν συντηρητικός στην οδήγησή του, μετά από πτώση που είχε στο πρώτο μέρος του αγώνα, που οδήγησε τρομερά. Ο Alvaro Bautista προσπάθησε να τον περάσει στον τελευταίο γύρο και έπεσε χάνοντας την πολύ καλή 6η θέση για την Arpilia. Ο Hector Barbera που ακολουθούσε βρέθηκε 6ος, με τον Eugene Laverty 8ο. Bradl και Vinales πήραν τις θέσεις 8 & 9 μπροστά από τον Lorenzo. O Dani Pedrosa μετά από πτώση συνέχισε για να τερματίσει 12ος.

 

Κατεβάστε το συνοδευτικό αρχείο για τα αποτελέσματα αναλυτικά.

 

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Σαν νίκη!

« Προηγούμενο άρθρο

Assen Moto2: Ιαπωνικός θρίαμβος!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα