• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sachsenring Moto2: Αγώνας
Φεστιβάλ πτώσεων, 15 τερμάτισαν, νίκη για Zarco!
Νέα 17/07/2016 - 15:48

Ένας καταπληκτικός αγώνας για τη μεσαία κατηγορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, με πολλές πτώσεις, δράματα και φοβερό τέλος!

 

Βρόχινος ο αγώνας σε μια πολύ βρεγμένη πίστα που δυσκόλεψε πολύ τους αναβάτες της κατηγορίας με τους 15 από αυτούς να τερματίζουν τελικά!

 

Αυτός που οδηγούσε την κούρσα στην αρχή - με τον αέρα της 1η νίκης της καριέρας του στην Ολλανδία - ήταν ο Takaaki Nakagami. Όμως ο Ιάπωνας δεν απέφυγε το λάθος κι έπεσε στον 7ο γύρο.

 

Στη συνέχεια θα ακολουθούσαν κι άλλες, πολλές, πτώσεις!

 

Το προβάδισμα πέρασε στον Rins με τους Folger, Zarco και Franco Morbidelli να τον ακολουθούν. Οι δυο πρώτοι έδωσαν μερικές μάχες, αλλά ήρθε στη συνέχεια ένας αποφασισμένος Morbidelli!

 

Ο Ιταλός ήταν πολύ δυνατός και με μια δυνατή κίνηση - που ανάγκασε τον Rins να ανοίξει τη γραμμή του μετά από μια μικρή επαφή - πέρασε στην πρώτη θέση!

 

Όμως εκεί που ο Morbidelli έδειχνε ικανός να πάρει την πρώτη νίκη της καριέρας του, έπεσε εφτά γύρους πριν από το τέλος στο τέλος της ευθείας των 700μ στη στροφή 1.

 

Έτσι πρώτος πέρασε ο Zarco, με τους Rins και Folger κοντά στον Γάλλο. Τα δράματα όμως συνεχίστηκαν με τον Rins να μένει πίσω από τους δυο αντιπάλους του έχοντας πρόβλημα ορατότητας με το κράνος του!

 

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ισπανός - που πριν τον αγώνα ισοβαθμούσε με τον Zarco - έπεσε και δεν κατάφερε να τερματίσει καν τον αγώνα! Πτώση είχε και ο Lowes, ο τρίτος στη βαθμολογία.

 

Μπροστά έμεινε ο Zarco, ο οποίος είχε σε ένα σημείο μια διαφορά ενός δευτερολέπτου από τον Folger! Ο Γερμανός όμως δεν το έβαλε κάτω!

 

Κατάφερε να πλησιάσει τον αντίπαλό του και μας χάρισε ένα εκπληκτικό τέλος στον συναρπαστικό αγώνα της μεσαίας κατηγορίας!

 

Ο Γερμανός μπήκε με δύναμη στην εσωτερική του Zarco στην τελευταία στροφή της πίστας, στην 13, στον τελευταίο γύρο!! Όμως μπήκε με πολλά χιλιόμετρα και δεν ήταν δυνατό να κρατήσει τη γραμμή του.

 

Στην έξοδο της 13 ο Zarco, που κράτησε τη γραμμή του, πέρασε μπροστά από τον Γερμανό και στο σπριντ των λίγων μέτρων νίκησε για 59 χιλιοστά τον Folger!

 

Έτσι ο Γάλλος πήρε την τρίτη του νίκη στους τέσσερεις τελευταίους αγώνες και - μετά την πτώση των Rins-Lowes που είναι οι μεγαλύτεροι αντίπαλοί του - είναι μόνος πρώτος με 25β διαφοράς από τον δεύτερο!

 

Ο Folger επέστρεψε στο βάθρο μετά τον αγώνα στην Jerez, όταν και τότε είχε ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου!

 

Ένας πολύ συγκινημένος Julian Simon επέστρεψε στο βάθρο μετά τον αγώνα της Valencia το 2012! Ο Ισπανός έκανε πολύ καλό αγώνα, απέφυγε τα λάθη, ήταν δυνατός και εκμεταλλεύτηκε τις πολλές πτώσεις μπροστά του για να βρεθεί στο βάθρο!

 

Ο Simon ήταν 20δ πίσω από τους δυο αντιπάλους του μπροστά, ενώ 10δ επιπλέον πιο πίσω τερμάτισε ο Mattia Pasini στην 4η θέση, που είναι με διαφορά η καλύτερή του απ’ όταν επέστρεψε, φέτος, στην κατηγορία.

 

Στην πεντάδα ο Lorenzo Baldassarri, που αγωνίστηκε με τραυματισμένο αριστερό ώμο μετά την πτώση του στο ζέσταμα, ενώ καταπληκτική ήταν και η 6η θέση για τον Luca Marini!

 

Ένας αναβάτης πολύ ικανός στη βροχή, ο Syahrin, έμεινε τελικά στην έβδομη θέση, μπροστά από τον Raffin για τον οποίο η 8η θέση είναι ένα φανταστικό αποτέλεσμα και με μεγάλη διαφορά το καλύτερό του στο Πρωτάθλημα!

Επόμενο άρθρο »

Sachsenring: Πρωταθλητής «Χειμώνα»

« Προηγούμενο άρθρο

Sachsenring Moto3: Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα