• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sachsenring: Πρωταθλητής «Χειμώνα»
Πόνταρε και κέρδισε ο Marquez για 7η φορά στην Γερμανία!
Νέα 17/07/2016 - 17:06

Ο Marc Marquez πήρε μια υπέροχη στρατηγική νίκη στον σημερινό αγώνα του Sachsenring, εκεί που κερδίζει ανελλιπώς τα τελευταία εφτά χρόνια!

 

Ο 23χρονος ανέκαμψε με μαγικό τρόπο από την πτώση του το πρωί στο ζέσταμα (χτύπησε λίγο στην πλάτη και στο πιγούνι) και από μια μικρή έξοδο που είχε στα χαλίκια.

 

Η βροχή - που ταλαιπώρησε τους οδηγούς των μικρότερων κατηγοριών - σταμάτησε γρήγορα στην αρχή του αγώνα και δεν ξαναήλθε μέχρι το τέλος.

 

Ήταν το σημείο που η Honda πήρε το ρίσκο να βάλει σλικ ελαστικά στη μοτοσυκλέτα του Marquez, μην ακολουθώντας το παράδειγμα του Iannone που είχε φορέσει τα ενδιάμεσα της Michelin.

 

Παρά την πολλή βροχή που είχε ρίξει νωρίτερα, η πίστα - κυρίως η αγωνιστική γραμμή της - άρχιζε να στεγνώνει πολύ γρήγορα, καταστρέφοντας σταδιακά τα βρόχινα ελαστικά.

 

Ο Marquez στο βρεγμένο δεν είχε κάνει σωστή επιλογή ελαστικού, φόρεσε το έξτρα μαλακό που δεν ταίριαζε στο στυλ, παρασυρόμενος από τους δυο μεγάλους αντιπάλους του που το επέλεξαν, τον Vale και τον Lorenzo.

 

Έτσι ο Ισπανός έπεσε στην 10η θέση μετά και την έξοδο που είχε στα χαλίκια και αφού ήταν μακριά από το βάθρο πήρε το ρίσκο να βάλει σλικ ελαστικά στην πίστα που στέγνωνε.

 

Ήταν ένα στοίχημα που κέρδισε με εμφατικό τρόπο ο Marquez, ο οποίος δεν συνάντησε κανένα πρόβλημα και τερμάτισε 10δ σχεδόν μπροστά από τον Cal Crutchlow!

 

Ο τελευταίος έκανε μια εκπληκτική επίθεση στους τελευταίους γύρους - έχοντας κι αυτός σλικ ελαστικά - και ανέβηκε στο βάθρο για πρώτη φορά μετά τον αγώνα στην Αργεντινή πέρυσι!

 

Ο Dovi από την άλλη μπορεί να πήρε την τρίτη θέση και το βάθρο, όμως ήταν απογοητευμένος καθώς άργησε να αλλάξει τα βρόχινα ελαστικά του.

 

Ο Ιταλός της Ducati οδηγούσε για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα την κούρσα, αλλά παραδέχτηκε ότι άργησε να κάνει την αλλαγή και ίσα που κατάφερε στο τέλος να νικήσει τον Redding και να πάρει το 2ο βάθρο του φέτος, μετά το Qatar.

 

Τη μάχη στο τέλος για ένα δεύτερο συνεχόμενο βάθρο έχασε ο Scott Redding από την εργοστασιακή Ducati του Dovi, με τον Βρετανό να είναι πολύ απογοητευμένος, όπως φάνηκε και στα πλάνα της τηλεόρασης.

 

Όποιος και να κέρδιζε πάντως τη μεταξύ τους μάχη, θα χάριζε το 100ο βάθρο στην Ducati στην πορεία της στο MotoGP, κάτι που έκανε τελικά ο Dovi.

 

Απογοητεύσεων συνέχεια, καθώς ο Danilo Petrucci είχε μια τεράστια ευκαιρία να πάρει κάτι καλό! Πέρασε μπροστά με αυτοπεποίθηση στον 4ο γύρο, αλλά έξι γύρους αργότερα έκανε το λάθος κι έπεσε ενώ ήταν πρώτος!

 

Τεράστια είναι η παγωμάρα στο γκαράζ της Yamaha. Τα πράγματα για τον Lorenzo ήταν πιο απλά, με τον Ισπανό να μην μπορεί σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες.

 

Στην πίστα που το 2013 έσπασε για δεύτερη συνεχόμενη φορά (τότε) την κλείδα του και με τα επίπεδα πρόσφυσης να αλλάζουν συνεχώς, ο Ισπανός - που εκεί είναι το αδύνατο σημείο του - δεν είχε τύχη.

 

Το μόνο που κατάφερε ήταν η 15η θέση, ένα ακόμα καταστροφικό αποτέλεσμα μετά την 10η θέση που πήρε πριν 3 εβδομάδες στο Assen.

 

Για τον Rossi όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Ο Ιταλός προερχόταν από το λάθος και την πτώση στο Assen και ήθελε ένα καλό αποτέλεσμα για να μείνει κοντά στον Marquez!

 

Όμως έκανε και πάλι ένα τραγικό λάθος, αν και τελικά η αργοπορία του να μπει και να αλλάξει μοτοσυκλέτα δεν του στοίχισε τη νίκη. Του στοίχισε ένα καλύτερο αποτέλεσμα από την 8η θέση.

 

Οι άνθρωποι στο γκαράζ του είχαν αποφασίσει να βάλουν τα ενδιάμεσα ελαστικά της Michelin στη μοτοσυκλέτα του και όχι τα σλικ, όπως έκαναν στην Honda. Εκεί χάθηκε η νίκη.

 

Ο Vale σίγουρα έκανε λάθος που δεν άκουσε την ομάδα του και άργησε χαρακτηριστικά - όπως στο Misano πέρυσι - να μπει και να αλλάξει ελαστικά και χρεώνεται το ένα μέρος της λάθος στρατηγικής.

 

Από την άλλη η ομάδα τον περίμενε από γύρο σε γύρο να μπει και ακόμα και να ήθελαν να αλλάξουν από τα ενδιάμεσα στα σλικ, δεν ήξεραν πότε να το κάνουν καθώς δεν υπάρχει ενδοσυνεννόηση για να τους ειδοποιήσει ο Vale πότε θα μπει!

 

Αναγκαστικά - καθώς δεν προλάβαιναν να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές - περίμεναν τον Ιταλό να μπει και όταν το έκανε ήταν πολύ αργά, χάνοντας πάρα πολύ έδαφος στη μάχη του για τον Τίτλο.

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Να έμπαινα νωρίτερα;

« Προηγούμενο άρθρο

Sachsenring Moto2: Αγώνας

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα