• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Το Νέο Μέλλον!
Ο Brivio μιλά για το σχεδιασμό της Suzuki
Νέα 26/07/2016 - 17:46

Η νέα σελίδα που θα ανοίξει για την Suzuki τη νέα σεζόν, περιλαμβάνει ένα νέο μεγάλο αστέρι, τον Alex Rins κι έναν αναβάτη εγνωσμένης αξίας, τον Andrea Iannone.

 

Την ίδια ακριβώς ημέρα που ανακοίνωσε ο Vinales την απόφασή του να φύγει από την Suzuki, το εργοστάσιο ανακοίνωσε τον Iannone ως αντικαταστάτη του.

 

Για τον δεύτερο αναβάτη η ανακοίνωση άργησε, με τον Rins τελικά να αποτελεί τον εκλεκτό για τη θέση του Aleix Espargaro.

 

«Ξεκινήσαμε την προσπάθεια με τους Maverick και Aleix και προσπαθήσαμε να κρατήσουμε μαζί μας τον πρώτο, χωρίς επιτυχία», σχολιάζει ο Brivio.

 

«Μετά αποφασίσαμε ότι θα ήταν καλύτερο να σκεφτούμε για τα επόμενα χρόνια. Να οργανωθούμε και πάλι».

 

«Πήραμε τον Maverick από την Moto2 ως rookie και αποτέλεσε μια πρόκληση, ένα στοίχημα. Δούλεψε όμως και θέλαμε να χτίσουμε το μέλλον μας μ’ αυτόν».

 

«Αυτό δεν ήταν εφικτό τελικά κι έπρεπε να χτίσουμε ένα καινούργιο μέλλον».

 

«Είχαμε την ευκαιρία να πάρουμε τον Andrea. Θα αποφάσιζε αν θα έμενε ή όχι στην Ducati, αλλά ενδιαφερόταν για το project μας και σκεφτήκαμε ότι θα ήταν καλό να τον έχουμε μαζί μας».

 

«Φυσικά έχει διαφορετική μοτοσυκλέτα, αλλά μπορεί να τερματίζει στο βάθρο και να παλεύει με τους μπροστά αναβάτες. Μας αρέσει η νοοτροπία του και τον πήραμε».

 

«Μετά έπρεπε να αποφασίσουμε για τον Aleix, είχαμε επιλογή για τον Zarco ενώ υπήρχε η ευκαιρία να πάρουμε και τον Rins».

 

«Ήταν μια δύσκολη απόφαση. Πήγα στην Ιαπωνία για να το συζητήσουμε και τελικά αποφασίσαμε ότι ο Rins έχει τις δυνατότητες να γίνει ένας πολύ καλός αναβάτης για το μέλλον».

 

«Έτσι αποφασίσαμε να επενδύσουμε σ’ αυτόν και να τον βοηθήσουμε να ανδρωθεί. Θεωρούμε ότι σε 1-2 χρόνια θα είναι στις πρώτες θέσεις».

 

Τι θα γίνει όμως αν ο Rins έχει την ίδια επιτυχία με τον Vinales; Θα επαναληφθεί η ίδια ιστορία, με την Suzuki να θέλει να τον κρατήσει, αλλά χωρίς επιτυχία;

 

«Το συμβόλαιο που υπογράψαμε ξεκινά ως διετές, αλλά έχουμε βάλει κάποιες καλές ρήτρες για να έχουμε την ευκαιρία να το ανανεώσουμε», απαντά ο Brivio.

 

Ο Aleix Espargaro θα φύγει τελικά από την ομάδα της Suzuki πικραμένος, θέλοντας να μείνει με τη Suzuki όμως - όπως πιστεύει ο ίδιος - να μην έχει εκτιμήσει την προσφορά του στην εξέλιξη της GSX-RR.

 

«Ήταν κι αυτή μια δύσκολη για εμάς απόφαση», συνεχίζει ο Brivio. «Θα θέλαμε να έχουμε 3-4 μοτοσυκλέτες να τους έχουμε όλους...»

 

«Ξεκινήσαμε με τον Aleix, είναι ένας πολύ γρήγορος αναβάτης και συνέβαλε στην εξέλιξη της μοτοσυκλέτας. Επομένως είμαστε λυπημένοι με αυτή την απόφαση».

 

«Όμως όπως είπα έχουμε δυο μοτοσυκλέτες και πήραμε την απόφασή μας σκεπτόμενοι το μέλλον».

 

«Πρέπει να πω ότι αν έμενε τελικά ο Maverick, τότε μάλλον θα είχαμε το ίδιο δίδυμο. Αν έμενε δηλαδή ο Maverick, τότε ο καλύτερος ομόσταυλος γι’ αυτόν θα ήταν ο Aleix».

Επόμενο άρθρο »

Hayden: Στόχος η νίκη!

« Προηγούμενο άρθρο

Η GP17 στήνεται για τον Lorenzo!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα