• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Συνέντευξη Suppo: Μέρος 1ο
Ο έξυπνος Marquez έχει μάθει πολλά!
Νέα 28/07/2016 - 13:27

Μια μεγάλη συνέντευξη παραχώρησε ο Livio Suppo - ο Team Manager της Repsol Honda - στο crash.net μιλώντας για πάρα πολλά θέματα!

 

Στο πρώτο μέρος της μιλά για τον Marc Marquez και τη μεταμόρφωση από την απογοήτευση των χειμερινών τεστ στο +48 με το πέρας του πρώτου μισού της σεζόν!

 

«Το τεστ στην Μαλαισία ήταν πολύ δύσκολο, κυρίως λόγω των ηλεκτρονικών, αλλά από τότε έχουμε κάνει πρόοδο. Ακόμα δεν είμαστε στο 100%, αλλά έχουμε σταθερή απόδοση».

 

«Από την άλλη δυσκολευόμαστε με τον Dani, ειδικά στις περιόδους πριν τον αγώνα. Στον αγώνα είναι συνήθως γρήγορος. Τα χαρακτηριστικά της μοτοσυκλέτας δεν ταιριάζουν με το στυλ του».

 

«Όμως ειλικρινά το σύνολο είναι καλύτερο απ’ ότι νομίζουν οι περισσότεροι κι έτσι είμαστε χαρούμενοι. Φυσικά και πρέπει να βελτιώσουμε τη μοτοσυκλέτα, όμως μην ξεχνάμε ότι φέτος είχαμε πολλές αλλαγές».

 

Πέρα από τις αλλαγές, ο ίδιος ο Marc Marquez είναι πολύ πιο ώριμος μέσα στους αγώνες, με αποτέλεσμα να έχει φέτος 56 βαθμούς περισσότερους απ’ ότι πέρυσι στο ίδιο χρονικό σημείο.

 

«Δεν είναι έκπληξη αυτό για εμένα. Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Αυτό αποδεικνύει ότι ο Marc είναι έξυπνος κι έχει μάθει πολλά».

 

«Έχοντας ήδη κερδίσει δυο Τίτλους, ο κόσμος συνήθως ξεχνά πόσο νέος είναι. Σ’ αυτή την ηλικία (σ.σ. 23χρ) είναι λογικό να νομίζεις ότι είσαι ανίκητος και αυτό σε κάνει να πιέζεις λίγο παραπάνω απ’ ότι πρέπει στους αγώνες».

 

«Όλοι οι αναβάτες έχουν σούπερ εγωισμό και αν κάτι πραγματικά δεν το καταλάβουν από μόνοι τους, δεν αλλάζουν! Και γι’ αυτό πέρυσι, μετά από πτώσεις, ο Marc έλεγε ότι δεν αλλάζω».

 

«Στο τέλος όμως της περσινής σεζόν είδε ότι είχε έξι μηδενικά στο Πρωτάθλημα (!) και ήταν τρίτος! Δεν λέω ότι θα έπαιρνε το Πρωτάθλημα, αλλά σίγουρα θα ήταν στη μάχη μέχρι το τέλος».

 

Μετά τα όσα διαδραματίστηκαν στο τέλος της περσινής σεζόν, θα μπορούσε αυτή η δύσκολη εμπειρία για τον Ισπανό να τον ενδυνάμωσε φέτος;

 

«Δεν νομίζω, όσο αφορά στην προσέγγισή του στους αγώνες», συνεχίζει ο Livio Suppo. «Περισσότερο είναι ότι πριν πίεζε συνέχεια για να κερδίζει τους αγώνες. Μετά κατάλαβε ότι ήταν αδύνατον να κερδίζει παντού».

 

Στους πρώτους Γύρους ήταν έντονα τα γιουχαρίσματα από τον κόσμο προς το πρόσωπο του Marquez, ενώ και στο Mugello οι διοργανωτές του έδωσαν σωματοφύλακες!

 

«Δεν είναι εύκολο να είσαι απέναντι από τον Valentino σ’ αυτό εδώ τον κόσμο (σ.σ. του MotoGP). Το γνωρίζω πολύ καλά κι εγώ ο ίδιος. Ο Valentino φυσικά έχει κάνει πολλά για το άθλημα και αξίζει όλο το σεβασμό που παίρνει».

 

«Όμως αν είσαι από την αντίθετη πλευρά, είναι δύσκολο, πάρα πολύ δύσκολο να το διαχειριστείς. Προφανώς ο Marc είναι πιο ώριμος τώρα».

 

Να σημειώσουμε ότι ο Valentino Rossi έδωσε το χέρι του στον Marc Marquez μετά τον αγώνα στην Βαρκελώνη. Ο 23χρονος το έσφιξε και ένα νέο κεφάλαιο στη σχέση των δυο άνοιξε.

 

Μια σχέση βέβαια που ποτέ δεν θα φτάσει στα επίπεδα των προηγουμένων ετών.

Επόμενο άρθρο »

Dovi: Δεν είναι αυτοσκοπός!

« Προηγούμενο άρθρο

Πρόκριση στην Ιταλία για τον FOURQUEZ28

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα