• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Suzuka: Η Yamaha στην pole!
Χάρη στον Pol Espargaro
Νέα 30/07/2016 - 14:58

Η εργοστασιακή ομάδα της Yamaha θα υπερασπιστεί τον περσινό της θρίαμβο στην Suzuka, ξεκινώντας τον αυριανό αγώνα αντοχής από την pole position!

 

«Είμαι πολύ χαρούμενος που για 2η συνεχόμενη χρονιά θα ξεκινήσουμε από την pole και θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε και πάλι», σχολίασε ο Pol Espargaro.

 

Ήταν αυτός ο οποίος χάρισε στον κατασκευαστή την pole position στο σημερινό Top10 Trial.

 

Σ’ αυτό συμμετείχαν δυο αναβάτες που διάλεξε κάθε μια από τις 10 καλύτερες ομάδες που βγήκαν από τις χτεσινές πρώτες κατατακτήριες.

 

Οι διαγωνιζόμενοι βγήκαν στην πίστα για έναν γρήγορο γύρο, κάτι σαν Superpole δηλαδή.

 

Ο PJ Jacobsen της FCR TSR Honda έκανε τη μεγάλη έκπληξη στην αρχή και με χρόνο στο 2:07.248 ήταν πρώτος και παρέμεινε στην 1η θέση αφότου τελείωσαν και οι αναβάτες των ομάδων που είχαν καταταγεί στις θέσεις 5-10.

 

Ούτε ο ομόσταυλος του Jacobsen, ένας αναβάτης από την Moto2 και με εμπειρία από τον αγώνα της Suzuka μιας κι έχει ανέβει στο βάθρο στο παρελθόν, ο Dominique Aegerter, δεν κατάφερε να κάνει καλύτερο χρόνο!

 

Στη συνέχεια ακολούθησε ένα σύντομο διάλειμμα και ήρθε η σειρά των ομάδων από τις θέσεις 1-5 για να κάνουν τις δικές τους επιθέσεις στο χρονόμετρο.

 

Οι πρώτοι τέσσερεις πάντως δεν κατάφεραν να νικήσουν το χρόνο του Jacobsen, κάτι που όμως κατάφερε στη συνέχεια ο Espargaro, ο οποίος πέρυσι είχε πάρει την pole με χρόνο-ρεκόρ στα 2:06.000!

 

Φέτος ο Ισπανός άσος έκανε 2:06.258 και νίκησε τον Αμερικανό αντίπαλό του, βάζοντας την εργοστασιακή Yamaha στην 1η θέση με διαφορά σχεδόν ένα δευτερόλεπτο από τον ανταγωνισμό!

 

Πέντε αναβάτες απέμεναν, με πρώτο τον Takuya Tsuda, ο οποίος έφερε την Suzuki σε απόσταση μόλις 0.147δ πίσω από τον Espargaro, ενώ μετά ο Leon Haslam έφερε την εργοστασιακή του Kawasaki δύο δέκατα από την κορυφή!

 

Ο εργοστασιακός της Honda, ο Takumi Takahashi, αποτελούσε ίσως τη μεγαλύτερη απειλή για την Yamaha, όμως ο Ιάπωνας απογοήτευσε μένοντας 1.1δ πίσω από τον Ισπανό.

 

Η pole ήταν πια εξασφαλισμένη για την Yamaha, αλλά για λόγους πρεστίζ ο Nakasuga της Yamaha - που ήταν πρώτος την Παρασκευή με 2:06.9 - πίεζε την R1 για να πάρει αυτός την πρώτη θέση.

 

Κατάφερε να σώσει μια δύσκολη στιγμή, όμως τελικά έμεινε 0.177δ πίσω από τον ομόσταυλό του.

 

Για την Yamaha στην πίστα σήμερα μπήκαν οι Nakasuga και Pol Espargaro, ενώ στην Honda, η ομάδα επέλεξε να αφήσει εκτός μάχης τον Nicky Hayden, με τους Takahashi και Van der Mark να ρίχνονται στη μάχη.

 

Εν τέλει η Honda θα ξεκινήσει μόλις από την 5η θέση του σχηματισμού εκκίνησης τον αυριανό αγώνα αντοχής, πίσω από την Suzuki (2η), την Kawasaki (3η) και την FCC TSR Honda.

Επόμενο άρθρο »

Συνέντευξη Suppo: Μέρος 3ο

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: Η 2 της Αυστρίας;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα