• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Εδώ ήταν σημαντική η νίκη
Προσπάθησα, αλλά ήταν πιο δυνατός, πιο γρήγορος
Νέα 12/09/2016 - 00:33

Μέσα στον αγώνα της πατρίδας του, στο GP του San Marino δίπλα από την Tavullia, ο Valentino Rossi δεν ήθελε τίποτε άλλο από τη νίκη και γι’ αυτό ήταν - ως ένα βαθμό - απογοητευμένος με τη 2η θέση.

 

Ωστόσο κατάφερε να κερδίσει έναν από τους πιο δύσκολους και ταλαντούχους αναβάτες των τελευταίων (πολλών) χρόνων και αυτό από μόνο του έδωσε μεγάλη ικανοποίηση στον Vale.

 

Παράλληλα κατάφερε να μειώσει τη διαφορά του από τον Marquez στους 43β, που όμως «...είναι μεγάλη διαφορά ακόμα, αν και πάντα είναι ωραίο το συναίσθημα να είσαι μπροστά από τον Marquez».

 

«Και αυτό επειδή είναι πολύ δυνατός, πολύ γρήγορος και το να τον νικάς μέσα στον αγώνα σημαίνει ότι έκανες πολύ καλή δουλειά. Είμαι χαρούμενος με το δεύτερο μισό της σεζόν. Δυστυχώς όμως δεν καταφέραμε εδώ να πάρουμε τη νίκη».

 

«Ήταν ένα καλό Σ/Κ και δουλέψαμε καλά με τη μοτοσυκλέτα για να βελτιωθούμε. Κάναμε τη σωστή επιλογή ελαστικών. Στην αρχή πέρασα τον Lorenzo και μετά πίεσα στο μέγιστο βαθμό, αλλά καταλάβαινα ότι δεν ήταν εύκολο όπως άλλες φορές».

 

«Είχα το ρυθμό να μείνω εκεί, αλλά όχι να ξεφύγω. Ήταν απαιτητικός, σωματικά, αγώνας και όταν είσαι μπροστά πάντα είναι πιο δύσκολο. Οδήγησα καλά όμως, έκανα και 33.2 όταν ήμουν μόνος μπροστά, που είναι πολύ καλός χρόνος».

 

«Είδα ότι μπορούσα να κρατήσω τον έλεγχο και τη διαφορά στον αγώνα στο ένα δευτερόλεπτο. Μετά από λίγο όμως ο Pedrosa ήταν πιο γρήγορος. Προσπάθησα ν’ αντισταθώ, να κάνω έναν γύρο πίσω του στο μάξιμουμ, αλλά δεν ήταν ο ρυθμός μου. Ήταν πιο δυνατός και πιο γρήγορος».

 

Αν και ήθελε τη νίκη πάση θυσία, στο τέλος ο Valentino Rossi παραδέχτηκε ότι ήταν ένα πολύ καλό Σ/Κ.

 

«Αν δεν ήμουν στο Misano, θα ήμουν χαρούμενος αλλά εδώ ήταν πιο σημαντικό από άλλες φορές να έρθω πρώτος. Δεν τα κατάφερα αλλά ήταν ένας καταπληκτικός αγώνας κι ένα πολύ καλό Σ/Κ».

 

«Ήταν απαιτητικό τριήμερο... έπρεπε όλα να οργανωθούν καλύτερα από άλλα μέρη, γιατί όλα εδώ είναι πιο δύσκολα. Όμως όλα ξεχνιούνται όταν κάνεις το γύρο από τα pits στη γραμμή εκκίνησης πριν τον αγώνα και βλέπεις όλο αυτό το πλήθος».

Επόμενο άρθρο »

Δεν είχα το ρυθμό!

« Προηγούμενο άρθρο

Pedrosa: Αξίζαμε τη νίκη!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα