• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aragon: Τα στατιστικά
Και οι αριθμοί πριν τον 14ο αγώνα της σεζόν
Νέα 21/09/2016 - 10:23

- Την πρώτη φορά που έγινε Grand Prix στην Aragon ήταν το 2010, όταν κι έγινε η έκτη διαφορετική πίστα που φιλοξένησε GP στην Ισπανία. Οι άλλες είναι οι: Jerez, Catalunya, Jarama, Montjuich και Valencia.

 

- Ο Casey Stoner κέρδισε εκεί το 2010 με Ducati και για τα επόμενα τρία χρόνια κέρδιζε η Honda με τους Stoner, Pedrosa και Marquez. Τα δυο τελευταία χρόνια νίκησε ο Jorge Lorenzo.

 

- Στους 18 αγώνες που έχουν γίνει στην Aragon, σε όλες τις κατηγορίες, οι Ισπανοί έχουν κερδίσει τους 13! Οι μόνοι μη Ισπανοί που έχουν κερδίσει εκεί, είναι οι: Casey Stoner (MotoGP, 2010 & 2011), Andrea Iannone (Moto2, 2010), Romano Fenati (Moto3, 2014) και Miguel Oliveira (Moto3, 2015).

 

- Πέρα από τη νίκη του Stoner το 2010, η Ducati έχει άλλα δυο βάθρα στην Ισπανική πίστα με τους Hayden (2010) και Cal Crutchlow (2014).

 

- To καλύτερο αποτέλεσμα της Suzuki στην Aragon είναι η 6η θέση που πήρε το 2011 ο Alvaro Bautista και πέρυσι ο Aleix Espargaro.

 

- Η Aragon είναι μια από τις πέντε πίστες στο Ημερολόγιο με αντίθετη φορά, όπως και το Austin, το Sachsenring, το Phillip Island και η Valencia.

 

230 - Οι τρεις οδηγοί που ήταν στο βάθρο στο Misano, έχουν μαζί 230 νίκες σε όλες τις κατηγορίες του Πρωταθλήματος. Το προηγούμενο ρεκόρ - 227 νίκες -  ήταν στην Jerez, με τους Rossi-Lorenzo-Marquez στο βάθρο.

 

160 - Ο συνολικός αριθμός νικών, στη μεγάλη κατηγορία, των τριών νικητών στο Misano ήταν 160, έξι περισσότερες δηλαδή από το προηγούμενο ρεκόρ στην Jerez.

 

6 - Ο Marc Marquez δεν έχει ανέβει στο βάθρο στους τελευταίους έξι αγώνες επί Ισπανικού εδάφους! Την τελευταία φορά που το κατάφερε ήταν το 2014 στην Valencia.

 

4 - Για τέσσερεις συνεχόμενους αγώνες ο Marc Marquez δεν έχει καταφέρει να είναι στην πρώτη ή τη δεύτερη θέση! Αυτό συμβαίνει για πρώτη φορά στη σύντομη πορεία του στη μεγάλη κατηγορία.

 

3 - Η Aragon είναι μια από τις τρεις πίστες στο Ημερολόγιο που ο Valentino Rossi δεν έχει κερδίσει ποτέ, όπως το Austin και το Red Bull Ring.

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Μου ταιριάζει!

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul: Τρομερός Van der Mark

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα