• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aragon Moto3: Βασιλιάς ο Binder!
Στέφθηκε Παγκόσμιος Πρωταθλητής
Νέα 25/09/2016 - 15:41

Ακριβώς ό,τι χρειαζόταν έκανε στο σημερινό αγώνα ο Brad Binder για να κατακτήσει τον πρώτο Τίτλο της καριέρας του και τον πρώτο για Ν. Αφρικανό αναβάτη εδώ και 36 χρόνια!

 

Συναρπαστικός ήταν ο αγώνας της μικρής κατηγορίας, με ένα μεγάλο γκρουπ αναβατών (11) να ξεχωρίζουν για το μεγαλύτερο διάστημα, για να φτάσουμε προς το τέλος να διεκδικούν τη νίκη τέσσερεις οδηγοί.

 

Τρεις Honda και μια KTM τα έδωσαν όλα, σε μια πίστα που η Honda δεν έχει κερδίσει ποτέ στη μικρή κατηγορία! Οι εναλλαγές συνεχείς με τον Binder, να παλεύει με τους Navarro, Bastianini και τον Di Giannantonio.

 

Τα πάντα κρίθηκαν μετά το τέλος της μεγάλης ευθείας στον τελευταίο γύρο, και στη μικρή ευθεία εκκίνησης τερματισμού! Ο Binder - που λίγο πριν ήταν τέταρτος - δεν νίκησε στο τέλος για 30χιλ!

 

Οι τέσσερεις πρώτοι είχαν μεταξύ τους διαφορά μόλις στα 0.162δ, με τον Navarro να κατακτά την πρώτη του νίκη μετά το Montmelo, σπάζοντας το σερί των άσχημων αποτελεσμάτων του μετά την Βαρκελώνη.

 

Ο Jorge Navarro ήταν φανερά καταβεβλημένος στο τέλος από την υπερπροσπάθεια!. Πίσω από τους δυο πρώτους ακολούθησαν οι Bastianini και Diggia.

 

Ο πρώτος δεν ήταν και πολύ χαρούμενος παρά το τέταρτό του βάθρο στους τελευταίους έξι αγώνες, διότι περίμενε κάτι περισσότερο έχοντας φτάσει τόσο κοντά στη νίκη, την οποία και κυνήγησε μέχρι τέλους.

 

Εξαιρετικό αγώνα έκανε και ο Di Giannantonio, ο οποίος ξεκίνησε από την 12η θέση και γρήγορα ανέβηκε στο μπροστινό γκρουπ των οδηγών, διεκδικώντας το βάθρο το οποίο έχασε για 55χιλ .

 

Πολύ πιο πίσω έμεινε ο Joan Mir, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι ο Ισπανός δεν έκανε πολύ καλό αγώνα! Άλλωστε ήταν στο μπροστά γκρουπ στην αρχή, έμεινε πίσω στη συνέχεια αλλά πήρε τους 11β και πέρασε τον Bulega!

 

Ο τελευταίος ήταν πολύ άτυχος, καθώς έπεσε στην αρχή του αγώνα στην 5η στροφή μαζί με την Maria Herrera - η οποία έχει κάνει εξαιρετικούς αγώνες στην Aragon - και σε συνδυασμό με την 5η θέση του Mir, είναι δεύτερος πια στη μάχη για την ανάδειξη του καλύτερου rookie φέτος!

 

Ο Martin ήταν η καλύτερη Mahindra σήμερα, μπροστά από τον Aron Canet. Οι δυο της RBA Racing, Rodrigo-Guevara ακολουθούν με τον Oettl να κλείνει τη δεκάδα. Ο Γερμανός ήταν ακόμα και πρώτος, αλλά πλήρωσε ένα λάθος κι έχασε έδαφος.

Επόμενο άρθρο »

Aragon Moto2: Το επιβεβαίωσε!

« Προηγούμενο άρθρο

Aragon MotoGP: Ζέσταμα

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα