• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Binder: Κέρδισα τον πόλεμο!
Αν κι έχασα τη μάχη της Aragon
Νέα 26/09/2016 - 12:13

Μετά το 1980 και τον Jon Ekerold, η Ν. Αφρική πανηγυρίζει για το νέο της Παγκόσμιο Πρωταθλητή, τον εκπληκτικό Brad Binder στην Moto3!

 

Με πέντε νίκες και 11 βάθρα σε 14 αγώνες - αριθμοί που τα λένε όλα - ο Binder κατάφερε να πάρει τον Τίτλο με την πρώτη του ευκαιρία και τέσσερεις αγώνες πριν το τέλος!

 

Το ιδανικό θα ήταν να πανηγύριζε και τη νίκη στην Aragon, την οποία έχασε για μόλις 30χιλ στο τέλος από τον Navarro. «Έχασα τη μάχη, αλλά κέρδισα τον πόλεμο», θα πει χαμογελώντας μετά.

 

«Δεν ξέρω τι να πω... ίσως το βράδυ (σ.σ. χτες οι δηλώσεις του) το συνειδητοποιήσω... στη Ν. Αφρική δεν υπάρχει υποδομή κι έτσι από 12χρ μετακόμισα στην Ευρώπη».

 

«Πρέπει να ευχαριστήσω τους γονείς μου (σ.σ. στη φωτό μαζί του) που πραγματικά έκαναν πολλές θυσίες κι ελπίζω ότι σήμερα τους το ανταπέδωσα».

 

Ο Binder έκανε το ντεμπούτο του στους τελευταίους αγώνες των 125cc το 2011 και τη νέα σεζόν ήταν κανονική συμμετοχή στην μικρή κατηγορία που μετονομάστηκε σε Moto3.

 

Μέχρι φέτος δεν είχε καταφέρει να νικήσει. Τουλάχιστον μέχρι την «...Jerez! Αυτή ήταν η πιο σημαντική νίκη, καθώς ξεκίνησα τελευταίος και τερμάτισα πρώτος».

 

«Μέσα στη σεζόν, κάθε φορά που είχα δυσκολίες σκεφτόμουν αυτόν τον αγώνα. Αφού είχα κερδίσει αυτόν, τότε θα μπορούσα να ξεπεράσω κάθε πρόβλημα».

 

Όχι ότι είχε και ιδιαίτερη πίεση από τον ανταγωνισμό. «Η ομάδα και η ΚΤΜ δούλεψαν τέλεια και αυτό με βοήθησε να μην έχω άγχος».

 

«Ακόμα και στον αγώνα δεν ένοιωθα πίεση και ακόμα κι αν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά, ήξερα ότι θα είχα τέσσερεις ακόμα αγώνες. Δεν θα ρίσκαρα τα πάντα στο τέλος».

 

Τώρα από την Ιαπωνία, τον επόμενο αγώνα, μέχρι και τον τελευταίο της χρονιάς στην Valencia, ο Binder απλά θα το διασκεδάζει απαλλαγμένος από οποιοδήποτε βάρος.

 

«Θα πιέζω και ό,τι είναι να γίνει θα γίνει», είπε ο Ν. Αφρικανός. Οι ομάδες της Moto2-Moto3 θα μείνουν στην Aragon σήμερα για δοκιμές.

 

«Πιστεύαμε ότι θα δοκιμάζαμε τη μοτοσυκλέτα της Moto2 (ΚΤΜ) αλλά τελικά αυτό δεν επιτρέπεται από τους κανονισμούς. Θα δουλέψουμε στην Moto3 λοιπόν».

Επόμενο άρθρο »

Petrucci: Έχει δίκιο να είναι οργισμένος

« Προηγούμενο άρθρο

Μια εικόνα χίλιες λέξεις!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα