• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
ΠΠΤ 2016 Μέγαρα5 Formula Extreme
Ο Παρασκευόπουλος 1ος, Πρωταθλητής ο Συνιώρης
Νέα 17/10/2016 - 12:33

Μπροστά σε πάρα πολλούς θεατές στην πίστα των Μεγάρων, με τέλειο καιρό για Αγώνα, έγινε ο 5ος και τελευταίος Γύρος για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας, με νικητή τον Χάρη Παρασκευόπουλο που για άλλη μια φορά ήταν καταιγιστικός φέτος πάνω στην Yamaha R1 της ομάδας Wolf-Racing MOTUL! O περσινός Πρωταθλητής έκανε σε 59'' τον πρώτο γύρο του Αγώνα ξεκινώντας σταματημένος από τη γραμμή εκκίνησης! Στο 2ο γύρο σημείωσε 57.614 και τελικά κέρδισε άνετα τη νίκη. Ο χρόνος αυτός αποτελεί νεό ρεκόρ πίστας σε Αγώνα, αλλά όλοι οι Έλληνες οδηγοί πρέππει να θυμούνται ότι ο Γιάννης Μπούστας είχε σημειώσει 56.8 σε Κατατακτήριες με την Aprilia RSV2! και 57.7 σε Αγώνα! Και το απόλυτο ρεκόρ της πίστας έχει πάλι Μπούστας με 56.4 σε Ελεύθερες Δοκιμές!!!

Πίσω του ο Σάκης Συνιώρης με την Ducati Panigale 1199 της ομάδας KOSMOCAR-EKO DUCATI μετά την καλή του εκκίνηση έκανε έναν προσεκτικό αγώνα τακτικής, αφού θα έχανε το Πρωτάθλημα μόνο αν εγκατέλειπε. Ωστόσο στον 26ο από τους 28 γύρους που διαρκεί η κορυφαία κατηγορία Formula Extreme δέχθηκε την επίθεση του Λευτέρη Πίππου που με την Yamaha R1 της Spiliotis Racing Team – Michelin, ανέβασε ρυθμό και πέρασε στη 2η θέση. Η μάχη τους έδωσε ενδιαφέρον στους οπαδούς των αγώνων που δεν θα έβλεπαν διαφορετικά άλλη μονομαχία. Τελικά ο Συνιώρης πέρασε και πάλι στην 2η θέση και συγχρόνως ο Πίππος, παρά το ότι ανέβηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου, έχασε τη 2η θέση στο Πρωτάθλημα, από τον Παρασκευόπουλο.

Ο μεγάλος κερδισμένος της φετινής χρονιάς είναι ο Σάκης Συνιώρης που πήρε τον 10ο Τίτλο του στα 22 χρόνια που συμμετέχει στο ΠΠΤ, από το 1994. Ο Συνιώρης κατάφερε να φέρει στα μέτρα του μια δύσκολη και σχετικά παλιά μοτοσυκλέτα του 2012 και να δώσει χαρά στην ομάδα του που τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε καταφέρει να πάρει το Πρωτάθλημα. Καθοριστικές ήταν οι δύο πρώτες νίκες της χρονιάς, ενώ η “άμυνα” στους δύο τελευταίους έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο Φώτης Τσαλίκης με την Honda CBR1000RR έκανε ένα μοναχικό αγώνα στην 4η θέση, καθώς ο Γρηγόρης Παναγιωτόπουλος με μια παλιότερη R1 εγκατέλειψε 10 γύρους πριν το τέλος. Ο Γιώργος Μαρκεσίνης με παλιά R1 έδειξε από τις δοκιμές ότι είναι σε μεγάλη φόρμα, αλλά έπεσε στον 2ο γύρο και έχασε την ευκαιρία να παλέψει για το βάθρο. Επανήλθε στον Αγώνα και σημείωσε τον 2ο ταχύτερο γύρο με 58.071 που αποτελεί και προσωπικό του ρεκόρ μέσα σε αγώνα!

Ο άλλος ακόμη πιο άτυχος των Μεγάρων ήταν ο Βασίλης Ευθυμίου με την MV Agusta F4 που στην πρώτη του εμφάνιση με τη συνεργασία της MOTUL, έπεσε στο γύρο παρατήρησης - προφανώς από κρύα λάστιχα – και τραυματίστηκε, ευτυχώς όχι σοβαρά.

 

Στην τελική βαθμολογία ο Συνιώρης συγκέντρωσε 110 βαθμούς, ο Παρασκευόπουλος 91 και ο Πίππος 88.   

Φωτ.: Ιωάννα & Γιώργος Φιωτάκης IGF Productions

Στο συνοδευτικό αρχείο τα αποτελέσματα αναλυτικά.

Επόμενο άρθρο »

Στην Moto2 ο Hernandez!

« Προηγούμενο άρθρο

Αν μου έβαζα βαθμό, θα ήταν 9.5 στα 10!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα