• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O μικρότερος Ισπανός στα ΜotoGP
Νέα 24/08/2009 - 18:04

 

O Aleix Espargaro θα γίνει ο νεότερος Ισπανός που έτρεξε στη μεγάλη κατηγορία, αυτήν την Παρασκευή στην πίστα της Indianapolis, σε ηλικία 20 χρόνων, ένα χρόνο μικρότερος από τον ομόσταυλό του Niccolò Canepa, τον επίσημο οδηγό της Pramac Racing.

Ο νεαρός ισπανός οδηγός θα αντικαταστήσει τον Mika Kallio, που με τη σειρά του αντικαθιστά τον Casey Stoner, στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati.

Ο Καταλανός οδηγός κέρδισε το Ισπανικό Πρωτάθλημα των 125, το 2004 και αμέσως μετά μπήκε στη μικρή κατηγορία του ΜotoGP, με ομόσταυλο τότε τον Alvaro Bautista. Δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο, ούτε στα 125, ούτε στα 250 που μεταπήδησε την επόμενη χρονιά και φέτος ξεκίνησε με μια ιταλική ομάδα στη μεσαία κατηγορία, αλλά τελικά έτρεξε μόνο στα Grand Prix του Assen και του Sachsenring όπου τερμάτισε 4ος και 7ος αντίστοιχα.

 

Ο Paolo Campinoti - Pramac Racing Team Principal, δήλωσε: «Πηγαίνουμε στις ΗΠΑ με ένα νέο νεαρό οδηγό, τον Αleix Espargaro, που θα κάνει το ντεμπούτο του στο MotoGP World Championship. Είμαστε χαρούμενοι που τον έχουμε μαζί μας, τα πήγε καλά στη σύντομη καριέρα του και φέτος ήταν άτυχος να μείνει χωρίς ομάδα. Η απόφασή μας υπογραμμίζει το project μας να δίνουμε δυνατότητα σε νεαρούς οδηγούς να δείχνουν τις ικανότητές τους στην κορυφαία κατηγορία του road racing.»

 

Ο Aleix Espargaro με τη σειρά του είπε: «Προπονήθηκα πολύ αυτήν την περίοδο, περιμένοντας κάποιον να με προσέξει, αλλά ποτέ δεν σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να τρέξω στην top κατηγορία. Θα είναι για μένα μια πραγματική τιμή να οδηγήσω για μια εταιρία όπως η Ducati. Πρέπει να ευχαριστήσω την Pramac Racing που με επέλεξε, πιστεύοντας στις ικανότητες μου. Σίγουρα δεν περιμένω ανάλογα αποτελέσματα με αυτά των 250, αλλά θα κάνω το καλύτερό μου για να ανταποδώσω την πίστη που έχει σε μένα η ομάδα.»

 

Ένας ακόμη Ισπανός οδηγός δοκιμάζεται στη μεγάλη κατηγορία, μετά τον Ιταλό Mattia Pasini που δοκίμασε η ίδια ομάδα στο Brno. Βέβαια αυτό δείχνει τη δουλειά σε βάθος που γίνεται στις δύο αυτές χώρες, αλλά από την άλλη διογκώνει το πρόβλημα του MotoGP, που κινδυνεύει να γίνει μια Ιταλο – Ισπανική μονομαχία!

Επόμενο άρθρο »

LORENZO: Υπογράφει με Yamaha!

« Προηγούμενο άρθρο

LORENZO: Στοχεύει να βάλει τέλος στο αρνητικό σερί.

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα