• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
LORENZO: Υπογράφει με Yamaha!
Ο Ισπανός δε ρισκάρει.
Νέα 25/08/2009 - 08:51

Όπως αναμενόταν, ο Jorge Lorenzo απέρριψε τελικά την προσφορά μαμούθ της Ducati, και θα παραμείνει στην ομάδα της Fiat Yamaha. Ο νεαρός ανανέωσε τελικά για ένα χρόνο, με τις διαπραγματεύσεις να έχουν ξεκινήσει από τον προηγούμενο χειμώνα.

 

Η Ducati έκανε μια ιδιαίτερα δελεαστική πρόταση στον Ισπανό, αλλά τελικά ο Lorenzo επέλεξε να μη ρισκάρει, και θα συνεχίσει ως team mate του Valentino Rossi. Η προσφορά των Ιταλών φημολογείται ότι ήταν κοντά στα 15 εκατομμύρια λίρες, για δύο χρόνια συνεργασίας, ενώ ο Lorenzo υπέγραψε τελικά στην Yamaha, για τα μισά περίπου χρήματα.

 

"Είμαι πολύ χαρούμενος", δήλωσε ο Ισπανός. "Σήμερα είναι μια καλή ημέρα, διότι αποφάσισα να παραμείνω στην ομάδα της Yamaha, για έναν ακόμα χρόνο. Ήταν μια δύσκολη και σημαντική απόφαση και γι' αυτό χρειάστηκε και τόσο καιρό για να την πάρω. Νομίζω ότι σε αυτή τη φάση, η επιλογή μου είναι η καλύτερη. Θέλω να ευχαριστήσω τους ανθρώπους της Yamaha, διότι πάντα πραγματοποιούσαν τις υποσχέσεις τους, και ιδιαιτέρως θέλω να ευχαριστήσω τον Lin Jarvis και τον Masao Furusawa."

 

Η απόφαση του Lorenzo βάζει τέλος στις ελπίδες όσων διεκδικούσαν τη θέση του team mate, του Rossi. Ο Pedrosa φαίνεται πως καθυστερούσε την υπογραφή με την Repsol Honda, μέχρι να δει ποια θα ήταν η απόφαση του Lorenzo. Ο Hayden, που επίσης ακουγόταν ότι διεκδικούσε τη θέση του Lorenzo, μετά από ενδεχόμενη μεταγραφή του Ισπανού στην Ducati, δεν έχει ούτε αυτόw εξασφαλίσει θέση για την επόμενη χρονιά.

 

Η πιθανότερη πάντως εξέλιξη είναι ο Pedrosa να ανανεώσει για δύο ακόμα χρόνια με την εργοστασιακή ομάδα της Hοnda και ο Hayden να συνεχίσει για μια ακόμα χρονιά στην Ιταλική ομάδα, για να αποδείξει αν τελικά μπορεί να προσαρμοστεί πάνω στη σέλα της Desmosedici.

 

Το μέλλον του Colin Edwards, είναι λιγότερο βέβαιο, από την άλλη πλευρά. Αφενός, περιμένει να δει την εξέλιξη των πραγμάτων με τον Ben Spies. Αν ο Spies επιλέξει να μεταφερθεί στα MotoGP, η φήμες λένε ότι θα πάρει τη θέση του Edwards στην ομάδα της Monster Yamaha Tech 3, παρά τις καλές φετινές επιδόσεις του Τεξανού.

Επόμενο άρθρο »

PEDROSA: Φιλοδοξεί να συνεχίσει τη φετινή του επιτυχία στην Αμερική.

« Προηγούμενο άρθρο

O μικρότερος Ισπανός στα ΜotoGP

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα