• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Marquez πήρε την 65η του pole position
Αποτυχία για Rossi & Vinales!
Νέα 22/10/2016 - 09:06

 

O καιρός έπαιξε αποφασιστικό ρόλο στη διαμόρφωση των αποτελεσμάτων των Κατατακτήριων Δοκιμών του 16ου Αγώνα της χρονιάς. Παντός καιρού αποδείχθηκε ο Marc Marquez που στις Κατ2 έβαλε πρώτος από όλους σλικ λάστιχα μπροστά και πίσω και “έγραψε” 1:30.189 για να πάρει άνετα την 65η pole position της καριέρας του σε όλες τις κατηγορίες, γεγονός που του δίνει την 1η θέση στα σχετικά στατιστικά, με μια περισσότερη από τους Rossi & Lorenzo με τους οποίους είχαν μέχρι σήμερα 64. Ο Ισπανός Παγκόσμιος Πρωταθλητής “πετούσε” και στις ΕΔ4 και έδειξε πολύ δυνατός σε κάθε περίπτωση στην πίστα που κέρδισε πέρυσι.

Ο Cal Crutchlow πάνω στην δορυφορική Honda LCR δεν αισθανόταν καλά με σλικ μπροστινό και επέλεξε το συνδυασμό Μεσαίο (Intermediate) μπροστινό με σλικ πίσω ελαστικό, συνδυασμός που του έδωσε την 2η θέση, καθώς στον τελευταίο του γύρο έμεινε για 0.126 του δευτερολέπτου μπροστά από τον πολύ δυνατό Pol Espargaro που ξεκινάει φέτος για πρώτη φορά από την 1η σειρά της εκκίνησης, ρισκαροντας όπως είπε με τη χρήση σλικ και στους δύο τροχούς της μοτοσυκλέτας του. Ο αδελφός του Aleix κρατούσε μέχρι την τελευταία στιγμή μια θέση στην 1η σειρά της εκκίνησης, αλλά έμεινε τελικά στην 4η θέση. Ο τοπικός Jack Miller ανέβηκε για λίγο στη 2η θέση, αλλά υποχώρησε στην 5η, χωρίς να πάρει το ρίσκο των σλικ και μπροστά. Την 2η σιερά της εκκίνησης κλείνει ο Danilo Petrucci που είναι η πρώτη Ducati, έχοντας εξορκίσει τους δαίμονες της Αυστραλιανής πίστας που τον κυνηγούσαν από τις επίσημες δοκιμές της Άνοιξης, όταν είχε κτυπήσει εκεί.

Ο Nicky Hayden με την Honda του τραυματία Dani Pedrosa έκανε θαυμάσια εμφάνιση και πήρε την 7η θέση στην επιστροφή του στην εργοστασιακή ομάδα του HRC. O Stefan Bradl συνεχίζει τις καλές εμφανίσεις της Aprilia, με την 8η θέση, μπροστά από τον Andrea Dovizioso που δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ικανότητες της Ducati σε τέτοιες συνθήκες. Από την 4η σιερά εκκινούν οι Barbera, Redding & Lorenzo, με τον τελευταίο να είναι και πάλι απογοητευτικός σε κρύες συνθήκες, μένοντας 6.6'' πίσω από το χρόνο του πρώτου.

Αποτυχία για τον Maverick Vinales που έμεινε εκτός Κατ2 και θα ξεκινήσει 13ος, δίπλα στον Bradley Smith και στον Valentino Rossi που με λάθος στρατηγική στις Κατ1, έμεινε εκτός Κατ2!

 

Στα συνοδευτικά αρχεία τα αποτελέσματα αναλυτικά.

Επόμενο άρθρο »

PI Moto2: Φοβερός ρυθμός, pole για Luthi!

« Προηγούμενο άρθρο

PI Moto3: 5η pole για Binder

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα