• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
PI Moto2: Φοβερός ρυθμός, pole για Luthi!
Πολλές πτώσεις και μικρές διαφορές!
Νέα 22/10/2016 - 09:58

Η απειλή της βροχής ήταν συνεχής για τους οδηγούς της Moto2, οι οποίοι βγήκαν στην πίστα για το τελευταίο τους 45λεπτο σήμερα και μας πρόσφεραν δυνατές συγκινήσεις!

 

Όλοι πίεζαν από το πρώτο λεπτό, χωρίς να ξέρουν ότι στο τέλος η βροχή δεν θα ερχόταν ποτέ! Ο ρυθμός ήταν ξέφρενος και συνεχώς ο ένας μετά τον άλλο κατέβαζαν χρόνους!

 

Η πίστα μπορεί να μην ήταν τελείως στεγνή, αλλά είχε το καλύτερο κράτημα κι έδωσε στους οδηγούς της μεσαίας κατηγορίας την ευκαιρία να κάνουν καλούς χρόνους.

 

Χωρίς ανάσα, ο Luthi ήταν αυτός που κατάφερε στο τέλος να επικρατήσει και να πάρει την τρίτη φετινή του pole και την 11η της καριέρας του, με τον ανταγωνισμό να είναι πάρα πολύ κοντά!

 

Δεν έλειψαν οι πάρα πολλές πτώσεις, καθώς οι οδηγοί πίεζαν σχεδόν σε κάθε τους γύρο, κρατώντας χαμηλά τις μεταξύ τους διαφορές! Οι πρώτοι 4 είχαν διαφορά στο ένα δέκατο!

 

Οι οδηγοί της δεκάδας είχαν μεταξύ τους διαφορά κάτω από μισό δευτερόλεπτο, ενώ οι 17 από τους 29 αναβάτες ήταν στο ίδιο δευτερόλεπτο με το τέλος των κατατακτηρίων.

 

O Luthi δήλωσε έτοιμος για τον αυριανό αγώνα και θα προσπαθήσει να πάρει την πρώτη του νίκη από pole position για φέτος. Δίπλα του θα πάρει θέση ο Mattia Pasini!

 

Ο Ιταλός έκανε τις καλύτερές του κατατακτήριες στην Moto2, επιβεβαιώνοντας με τη δεύτερη θέση του την ανοδική πορεία που έχει το τελευταίο διάστημα.

 

Ο Lowes ήταν ένας από τους οδηγούς που έπεσαν δυο φορές, επανήλθε όμως δριμύτερος στα τελευταία λεπτά και από την 23η θέση κατάφερε - με δυο γρήγορους γύρους - να ανέβει ως την 3η!

 

Για 37χιλ έχασε την ευκαιρία να βρεθεί στην πρώτη σειρά ο Sandro Cortese, ο οποίος τελικά θα ανοίξει τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης, δίπλα στους Raffin και τον ομόσταυλό του, τον Folger.

 

Ιδιαίτερα αναφορά αξίζει ο Jesko Raffin που είχε εξαιρετική παρουσία και οδηγώντας υπέροχα κατάφερε δυο φορές, προς το τέλος, να ανέβει ως την πρώτη θέση!

 

Στο τέλος μπορεί να υποχώρησε στην πέμπτη, όμως όχι μόνο η διαφορά του από την κορυφή ήταν μόλις στα δυο δέκατα, αλλά αυτή η 5η θέση είναι το καλύτερό του πλασάρισμα σε κατατακτήριες!

 

Προηγουμένως το καλύτερό του αποτέλεσμα ήταν η 18η θέση. Την τρίτη σειρά ανοίγει ο Xavi Vierge, ο οποίος επίσης έκανε με διαφορά τις καλύτερές του κατατακτήριες στην κατηγορία!

 

Ο Xavi Vierge ήταν 22χιλ πιο αργός από τον Folger και θα ξεκινήσει τον αγώνα από την 7η θέση. Μέχρι σήμερα, το καλύτερό του πλασάρισμα ήταν η 17η θέση.

 

Ο όγδοος Baldassarri είχε μόλις 0.292δ διαφορά από την κορυφή, κρατώντας πίσω του στο τέλος τόσο τον Franco Morbidelli, όσο και τον Johann Zarco.

 

Ο τελευταίος θέλει να κάνει μια καλή εκκίνηση για να προσπαθήσει να μεγαλώσει τη διαφορά του από τον Rins στη βαθμολογία. Ο Rins ήταν μόλις 16ος σήμερα.

Επόμενο άρθρο »

Η Ελληνική σημαία στην 18η θέση του EJC - WSBK

« Προηγούμενο άρθρο

O Marquez πήρε την 65η του pole position

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα