• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
PI MotoGP: Ζέσταμα
Προβάδισμα για Marquez-Rossi-Vinales
Νέα 23/10/2016 - 04:42

Τριάντα πολύτιμα λεπτά είχαν στη διάθεσή τους οι οδηγοί της μεγάλης κατηγορίας στο στεγνό, για να ετοιμαστούν όσο καλύτερα γίνεται για τον αγώνα.

 

Η διάρκεια του πρωινού warm-up διευρύνθηκε για 10 λεπτά σε σχέση με το κανονικό και οι συνθήκες στην πίστα ήταν οι καλύτερες του τριημέρου, με καθαρό ουρανό και θερμοκρασία - το πρωί - 12o C στον αέρα και πάνω από 30o C στην άσφαλτο!

 

Πολύ δυνατός έδειξε ο Marc Marquez, ο οποίος στους τελευταίους πέντε γύρους του έκανε τρεις στο 1:29 κι άλλους δυο στο ’30 παίρνοντας την 1η θέση!

 

Ο 23χρονος έβαλε τις βάσεις για μια ακόμη νίκη και το έργο του είναι ευκολότερο στην αρχή από τον δεύτερο στο ζέσταμα σήμερα, τον Valentino Rossi.

 

Ο λόγος είναι ότι ο Marquez θα ξεκινήσει από την pole, ενώ ο Rossi από την 15η θέση. Ο Ιταλός άσος πάντως μπήκε αποφασισμένος από το πρώτο δευτερόλεπτο στο ζέσταμα σήμερα.

 

Δεν άργησε να κάνει τον πρώτο του χρόνο στο 1:30 και ακολούθησαν άλλοι πέντε μέχρι το τέλος, ενώ κατάφερε να είναι μόλις ο δεύτερος που έσπασε το 1:30 σήμερα το πρωί.

 

Με ανανεωμένη αυτοπεποίθηση θα ξεκινήσει τον αγώνα ο Valentino, ο οποίος μαζί με τον Marquez θα πρέπει να προσέξουν πολύ τον Maverick Vinales!

 

Ο τρίτος διαφορετικός κατασκευαστής στις πρώτες τρεις θέσεις ήταν η Suzuki του μελλοντικού ομόσταυλου του Rossi, με τον Vinales να «βγάζει» και αυτός άνετα γύρους στο ’30!

 

Ερωτηματικό παραμένει η απόδοση της GSX-RR σε υψηλές θερμοκρασίες στην πίστα, πάντως ο Vinales έβαλε και αυτός τις βάσεις για μια δυνατή παρουσία και γιατί όχι ένα τέταρτο βάθρο στην Αυστραλία!

 

Θυμίζουμε ότι ο Vinales περίμενε πως και πως τον αγώνα στο Phillip Island καθώς πιστεύει ότι αποτελεί μια ακόμα ευκαιρία για τον ίδιο να πάρει νίκη με τα χρώματα της Suzuki, προτού κάνει το βήμα για την Yamaha.

 

Πίσω από τους τρεις μπροστά - που είχαν μεταξύ τους διαφορά στα 0.162δ - έχουμε τον Cal Crutchlow που δείχνει ικανός να είναι και πάλι αυτός ο κορυφαίος δορυφορικός αναβάτης στον αγώνα.

 

Η διαφορά του Crutchlow από τον Vinales ήταν στα δυο δέκατα, ενώ άλλο ενάμιση δέκατο πιο πίσω βρέθηκε ο Jorge Lorenzo, που και αυτός βελτίωσε την εικόνα του με τις καλύτερες συνθήκες στην πίστα.

 

Ο Aleix Espargaro ελπίζει για ένα δεύτερο καλό αποτέλεσμα, μετά τον αγώνα στο Motegi και ήταν έκτος στο ζέσταμα, 55χιλ από τον αδερφό του τον Pol που θα ξεκινήσει από την πρώτη σειρά της εκκίνησης.

 

Στη δεκάδα πήρε θέση και ο Andrea Dovizioso, ο οποίος έφερε την εργοστασιακή Ducati στην 8η θέση και με διαφορά στα έξι δέκατα από την κορυφή. Miller και Petrucci ήταν στις θέσεις 9 και 10.

Επόμενο άρθρο »

PI Moto3: Επεισοδιακός αγώνας, 1ος ο Binder

« Προηγούμενο άρθρο

Κυριακή: Αλλαγή στις ώρες μετάδοσης

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα