• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αυστραλία: Crutchlow και στο στεγνό!
Νέα νίκη για Cal, έπεσε ο Marquez, βάθρο για Rossi-Vinales
Νέα 23/10/2016 - 10:34

Ο Cal Crutchlow έγινε ο πρώτος Βρετανός αναβάτης που κερδίζει στην πίστα του Phillip Island, εκμεταλλευόμενος την πτώση του Marquez μπροστά και κρατώντας πίσω του τον Rossi.

 

Με τον Marquez να πέφτει στην 4 - στη στροφή Honda - ο Crutchlow έκανε αλάνθαστο αγώνα, οδηγώντας με αποφασιστικότητα την Honda του, κρατώντας ένα πολύ ψηλό ρυθμό!

 

Κάνοντας εξαιρετική χρήση του σκληρού μπροστινού ελαστικού που επέλεξε, ο Βρετανός διπλασίασε τις νίκες του σε μια υπέροχη σεζόν για τον Crutchlow, που ανέβηκε και πάλι στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου μετά το Brno.

 

Εξαιρετικό αγώνα, όπως είχε δείξει από το ζέσταμα, έκανε ο Valentino Rossi ο οποίος γρήγορα κέρδιζε θέσεις και από την 15η έφτασε πίσω από τις δυο Honda. Έχοντας το μαλακό μπροστά, δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την αντεπίθεσή του.

 

Έμεινε πίσω από τον Crutchlow, αλλά πήρε τους 20 βαθμούς και μεγάλωσε ακόμα περισσότερο τη διαφορά του από τον Jorge Lorenzo (24β) στη μάχη τους για τη δεύτερη θέση.

 

Στις επιλογές ελαστικών όλοι έβαλαν το μεσαίο πίσω σλικ, ενώ το σκληρό μπροστά, πέρα από τον Crutchlow, είχε και ο Marquez, οι δυο Suzuki και ο Jack Miller.

 

Ο Marquez έκανε το πρώτο λάθος του σε αγώνα φέτος που τον οδήγησε σε οριστική εγκατάλειψη, αποδίδοντας την πτώση σε δικό του καθαρά λάθος στα φρένα και όχι στα ελαστικά.

 

Η Suzuki πανηγύρισε το δεύτερο βάθρο της στο Phillip Island, μετά την επιτυχία του Chris Vermeulen το 2006, χάρη στον δυνατό αγώνα του Maverick Vinales.

 

Ο Ισπανός ανέβασε την απόδοσή του προς το τέλος και έφτασε τους Aleix Espargaro και Andrea Dovizioso που έδιναν τη μάχη για το βάθρο. Ο ομόσταυλός του θα έπεφτε λίγο μετά, χάνοντας την ευκαιρία να κάνει έναν ακόμα καλό αγώνα, μετά την 4η θέση στο Motegi.

 

Στην εξάδα τερμάτισαν οι Dovizioso, τέταρτος πάνω στην Ducati του και μπροστά από τους Pol Espargaro και Jorge Lorenzo. Απογοητευμένος ο Nicky Hayden, είχε μια πτώση μετά από επαφή του με τον Miller.

 

Νέο δράμα για τον Hector Barbera, ο οποίος για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα στη θέση του Iannone στην εργοστασιακή ομάδα της Ducati, έριξε τη μοτοσυκλέτα του.

 

Δυο βαθμούς κέρδισε ο Redding επί του Petrucci, στη μάχη που δίνουν οι δυο για τη μια Ducati του 2017 που θα έχει του χρόνου η Pramac. Ο Βρετανός ήταν έβδομος, με τον Petrucci ένατο.

 

Ανάμεσά τους πήρε θέση ο Bradley Smith, ο οποίος έκανε πολύ καλή δουλειά στον δεύτερο αγώνα του μετά το σοβαρό του τραυματισμό στο πόδι που τον είχε αφήσει εκτός κοντά δυο μήνες.

 

Μάχη για την 7η θέση έδωσε ο Jack Miller, μπροστά στους συμπατριώτες του, με τον αποφασισμένο Αυστραλό να τερματίζει τελικά στην 10η θέση, 3δ μπροστά από την Aprilia του Bradl, που με τη σειρά του άφησε 16δ πίσω του τον ομόσταυλό του! 

Επόμενο άρθρο »

Rossi: Για τον Simoncelli!

« Προηγούμενο άρθρο

PI Moto2: 10χιλ «χρυσάφι» για Luthi!

Χορηγοί