• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rossi: Για τον Simoncelli!
Στον φίλο του αφιέρωσε το βάθρο
Νέα 23/10/2016 - 19:40

Η αλλαγή του καιρού στο Phillip Island ήταν το βασικό συστατικό της επιτυχίας για τον Valentino Rossi, ο οποίος κατάφερε να μετατρέψει την 15η θέση του στο grid σε βάθρο!

 

«Πέντε χρόνια έχουν περάσει από τότε που μας άφησε ο Sic και αυτό το βάθρο είναι γι’ αυτόν και την οικογένειά του», σχολίασε ο Ιταλός άσος ενθυμούμενος τον φίλο του, τον αείμνηστο Marco Simoncelli.

 

Παρά την εκπληκτική του απόδοση και την επιστροφή του στις πρώτες θέσεις από τόσο πίσω στο σχηματισμό εκκίνησης, κάτι έλειπε από τον Vale και αυτό δεν ήταν άλλο από τη νίκη.

 

«Όταν νικάς είναι καλύτερα», σχολίασε, ενώ έφερε στη μνήμη του πολλές ανάλογες εμφανίσεις που έκανε στο παρελθόν, όπως «...στο Sachsenring το 2006 ή στο Assen την επόμενη σεζόν».

 

«Σήμερα το πρωί ο καλός καιρός μου έδωσε αυτοπεποίθηση και ηρεμία. Είχα καλό ρυθμό κι ένοιωθα καλά στη μοτοσυκλέτα. Δεν έκανα καμμία αλλαγή στη μοτοσυκλέτα πριν τον αγώνα».

 

«Ξεκίνησα με τις ρυθμίσεις που είχα στα τεστ και ήμουν γρήγορος. Όλα ήταν υπό έλεγχο. Ήξερα ότι μπορούσα να τα καταφέρω, όπως ήξερα ότι οι πιο δύσκολοι για να κερδίσω είναι οι Marquez και Crutchlow».

 

«Το διασκέδασα! Έβλεπα τον εαυτό μου μετά στην τηλεόραση. Προερχόμουν από την πτώση στην Ιαπωνία, ενώ την Παρασκευή  μου πήραν τους χρόνους. Μετά ήρθε το Σάββατο, η πιο αρνητική ημέρα μου σε όλη τη σεζόν».

 

«Ήταν σημαντικό να κάνω έναν καλό αγώνα! Σκέφτηκα τη νίκη όταν είδα κάτω τον Marquez. Ήμουν πίσω από τον Crutchlow και στο ζέσταμα ήμουν πιο γρήγορος από αυτόν».

 

«Το περίμενα ότι θα ήταν γρήγορος εδώ. Είχε πάρει βάθρο και με την Ducati. Σήμερα όμως πραγματικά πρέπει να του δώσω συγχαρητήρια. Ήταν πολύ γρήγορος. Ακόμα κι από τη 2η σειρά να ξεκινούσα, δεν θα τον νίκαγα».

 

Ο λόγος; «Στο δεύτερο μισό της σεζόν δυσκολεύομαι πολύ στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα. Έχω προβλήματα με το πίσω ελαστικό... και εδώ, όπως στο Misano, στην Aragon και στο Silverstone».

 

«Αν δεν ήμουν γρήγορος στην αρχή, ο Vinales θα με προλάβαινε. Είναι κάτι που πρέπει να δουλέψουμε για τη νέα μοτοσυκλέτα. Και δεν είναι το μόνο μειονέκτημα».

 

«Πρέπει να βελτιώσουμε σε τελική τον κινητήρα. Δεν ανησυχώ όμως. Έχω εμπιστοσύνη στην Yamaha.

Επόμενο άρθρο »

Marquez: Δεν είμαι μηχανή!

« Προηγούμενο άρθρο

Αυστραλία: Crutchlow και στο στεγνό!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα