• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
6ος Αγώνας - Καταλωνία (Montmelo)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Η Τελετή λήξης του MotoGP!
Μια ιστορική σεζόν έφτασε στο τέλος της
Νέα 14/11/2016 - 18:27

Μετά από τρεις καταπληκτικούς αγώνες στην πίστα Ricardo Tormo της Valencia, η αυλαία για τη φετινή ιστορική αγωνιστική σεζόν έπεσε με την καθιερωμένη Τελετή λήξης.

 

Στην Τελετή έδωσαν το παρών πολλοί επίσημοι, ανάμεσά τους ο CEO της Dorna, Carmelo Ezpeleta και ο Πρόεδρος της FIM, Vito Ippolito. Οι δημοσιογράφοι που έδωσαν το παρών ήταν ελάχιστοι, ένας από αυτούς όμως που πήρε τη "μαγική" πρόσκληση, ήταν ο «δικός μας» Δημήτρης Διατσίδης.

 

Στην Τελετή ο Marquez πήρε το τρόπαιό του, με τον 23χρονο να είναι ο μικρότερος σε ηλικία - στην ιστορία του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος - που έχει πέντε Τίτλους στο ενεργητικό του.

 

Μαζί του στην σκηνή ανέβηκαν και οι Johann Zarco, ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Moto2 και ο Brad Binder, ο Ν. Αφρικανός που πήρε το Πρωτάθλημα στην Moto3 με 142β διαφοράς από τον δεύτερο!

 

Στους Νεοφερμένους της σεζόν, ο Tito Rabat δεν είχε αντίπαλο καθώς η μεγάλη κατηγορία δεν είχε άλλο rookie κι έτσι ο Ισπανός πήρε αυτός το βραβείο.

 

Αντίθετα μάχες μέχρι τον τελευταίο αγώνα δόθηκαν στις υπόλοιπες κατηγορίες, με τον Xavi Vierge να παίρνει τελικά τον Τίτλο στην Moto2 κάνοντας την ανατροπή στους τελευταίους αγώνες!

 

Στην μικρή κατηγορία τον Τίτλο εξασφάλισε ο Joan Mir, ο μοναδικός από τους νεοφερμένους της κατηγορίας φέτος, που κατάφερε να πάρει και νίκη στο Πρωτάθλημα, πέρα από βάθρα.

 

Το βραβείο “BMW M Award” πήγε στον Marc Marquez που ήταν ο καλύτερος απ’ όλους στις κατατακτήριες όλης της σεζόν. Ο Ισπανός εξασφαλίζει το βραβείο για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν!

 

Στο αντίστοιχο βραβείο Tissot Pole of Polesο Johann Zarco ήταν ο νικητής στην Moto2 και ο Brad Binder στην Moto3.

 

Ο Τίτλος στις Ομάδες πήγε τελικά στην Yamaha, όμως η Honda - πέρα από τον Τίτλο στους Αναβάτες - εξασφάλισε και τον Τίτλο στους Κατασκευαστές. Ο Τίτλος αυτός πήγε στην Kalex στην Moto2 και στην KTM στην Moto3.

 

Τα βραβεία τους πήραν και οι τρεις πρώτοι του Red Bull Rookies Cup, με τον Πρωταθλητή Ayumu Sasaki να συνοδεύεται στη σκηνή από τον δεύτερο στη βαθμολογία, Aleix Viu και τον τρίτο Raul Fernandez.

 

Ειδική μνεία έγινε προς τιμήν του Luis Salom που σκοτώθηκε στο Γύρο της Βαρκελώνηςφέτος. Ο μάνατζέρ του διάβασε ένα γράμμα της οικογένειας του αδικοχαμένου 24χρονου, ενώ το νούμερό του - το 39 - αποσύρθηκε από την Moto2.

Επόμενο άρθρο »

«Λίγο φοβισμένος» ο Pol Espargaro

« Προηγούμενο άρθρο

Crutchlow: Υπερήφανοι!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα