• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Lorenzo: Ferrari και Ducati;
Είναι κάτι το μοναδικό!
Νέα 01/12/2016 - 15:26

Με τη σεζόν να έχει ολοκληρωθεί, ήρθε η ώρα για ολιγοήμερες διακοπές και μετά προετοιμασία για την επόμενη αγωνιστική σεζόν.

 

Πριν τις διακοπές όμως, ο Jorge Lorenzo έκανε μια στάση στην Ανδόρρα για τα εγκαίνια του μουσείου του, που περιλαμβάνει πάνω από 100 συλλεκτικά κομμάτια.

 

Το «αδελφό» gpone.com ήταν εκεί και είχε την ευκαιρία να «ανακρίνει» τον Ισπανό άσο της Yamaha.

 

Ποιό από όλα αυτά τα κομμάτια που εκθέτεις, έχει ιδιαίτερη αξία για εσένα;

Το κράνος του Senna είναι αναμφίβολα ένα πολύ ιδιαίτερο κομμάτι και αυτό επειδή ο Ayrton ήταν ένας μοναδικός Πρωταθλητής. Προφανώς όμως και η Yamaha M1 μου, η μοτοσυκλέτα με την οποία κέρδισα τρεις Παγκόσμιους Τίτλους.

 

Είδες τον τελευταίο αγώνα της F1. Αν έκανες μια σύγκριση με το MotoGP, ποιός θα ήταν ο Rosberg, ο Hamilton, ο Verstappen ή ο Vettel;

Είναι δύσκολο να πω. Ο Hamilton θα μπορούσε να είναι ο Marquez... γρήγορος και εκρηκτικός. Λόγω του νεαρού της ηλικίας, θα συνέκρινα τον Vinales με τον Verstappen. Εγώ μοιάζω πιο πολύ με τον Alonso. Είμαστε και οι δυο ψυχροί και αποτελεσματικοί. Δεν κάνουμε λάθη. Ο Valentino θα ήταν ο Schumacher.

 

Έκανες και δοκιμές με μονοθέσιο. Ήταν το ίδιο όπως την πρώτη φορά με MotoGP μοτοσυκλέτα;

Ήταν φανταστική ημέρα. Νοιώθω ευνοημένος που κατάφερα στην καριέρα μου να δοκιμάσω τόσο μια MotoGP μοτοσυκλέτα, όσο κι ένα μονοθέσιο της F1. Η Mercedes ήταν εντυπωσιακή και ειδικά σε μια πίστα με ροή.

 

Την πιο μεγάλη έκπληξη την είχες όταν δοκίμασες για πρώτη φορά την Ducati ή την Yamaha;

Δεν μπορείς να κάνεις τέτοια σύγκριση. Είναι διαφορετικές μοτοσυκλέτες. Η Ducati είναι μια Ιταλική μοτοσυκλέτα με οπαδούς σε όλο τον κόσμο, όπως η Ferrari στην F1. Είναι κάτι μοναδικό.

 

Ποιά ήταν η πρώτη σου σκέψη όταν κατέβηκες από την GP16;

Δεν μπορώ να πω πολλά. Μπορώ να πω μόνο ότι είχα ένα μεγάλο χαμόγελο στα χείλη μου μέσα απ’ το κράνος.

 

Αξίζει η Ducati έναν Παγκόσμιο Τίτλο;

Δέχτηκε αυτή την πρόκληση για να κερδίσω και θα κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να το πετύχω. Η μοτοσυκλέτα θα αλλάξει πολύ. Θα υπάρξουν θετικά κι αρνητικά, αλλά θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον.

 

Ο Vinales εντυπωσίασε τους πάντες στο τεστ της Valencia. Θα είναι πιο περίπλοκα τα πράγματα για τον Valentino, απ’ ότι όταν μοιραζόταν μαζί σου το γκαράζ;

Δεν ξέρω τι σχέση έχουν, ή πόσο δύσκολο θα είναι να κερδίσει τον Maverick. Το 2017 ο Rossi θα είναι ένα χρόνο μεγαλύτερος. Όταν πήγα στην Yamaha, ο Vale ήταν στην καλύτερή του κατάσταση. Οπωσδήποτε είναι ανταγωνιστικός και δεν θα είναι εύκολο για τον Vinales να μείνει μπροστά του.

 

Ο Marquez παραμένει το φαβορί. Θα είναι ο μεγάλος του αντίπαλος ο Vinales τη νέα χρονιά, ή εσύ κι ο Valentino θα είστε επίσης διεκδικητές;

Ο Marc έχει αυτό που χρειάζεται για να είναι ο Πρωταθλητής. Ο Vinales έδειξε με την Suzuki ότι μπορεί να κερδίσει και τώρα τον περιμένει η Yamaha. Είναι άλλο πράγμα να είσαι γρήγορος σε έναν γύρο και άλλο σε όλο τον αγώνα. Είμαι σίγουρος ότι και ο Valentino θα είναι ανταγωνιστικός, όπως κι εμείς με την Ducati.

 

Ο ήρωας σου στους τέσσερεις τροχούς;

O Senna και ο Schumacher, αλλά και ο Hakkinen τα χρόνια της αντιπαλότητας με την Ferrari. Στις μοτοσυκλέτες από μικρό παιδί μου άρεσε ο Biaggi, αλλά και ο Doohan.

 

Ο καλύτερος αγώνας που θυμάσαι σε MotoGP και F1;

Νομίζω στην Jerez, με την επαφή ανάμεσα σε Villeneuve και Schumacher. Για τις μοτοσυκλέτες δεν μπορώ να πω... υπάρχουν τόσοι πολλοί!

Επόμενο άρθρο »

Χειρουργήθηκε και ο Melandri

« Προηγούμενο άρθρο

De Angelis: Εκτός SBK-Motul;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα