• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
O Rossi νικητής στο Monza Rally
5η νίκη του Ιταλού στο Αγώνα
Νέα 04/12/2016 - 17:19

Ο Valentino Rossi με συνοδηγό τον Carlo Cassina οδήγησε το Ford Fiesta WRC σε μια σχετικά δύσκολη νίκη, επί των Dani Sordo & Marc Marti που οδήγησαν το εργοστασιακό Hyundai i20. 

Ο Ιταλός που έχει κερδίσει άλλες 4 φορές το Monza Rally Show – έναν Αγώνα που γίνεται από το 1978, μέσα στο πάρκο της Monza, χρησιμοποιώντας και κομμάτια της διαδρομής της F1, έδωσε τον καλύτερό του εαυτό και κέρδισε 2 από τις 10 Ειδικές Διαδρομές, τις 2 μεγαλύτερες και μάλιστα με διαφορά 9.5'' και 7.5'' αντίστοιχα από τον Ισπανό οδηγό του WRC! O Sordo κέρδισε 6 Ειδικές, αλλά με μικρές διαφορές, έχασε άλλες δύο και από τον Rossi και από τον Marco Bonanomi (Citroen DS3) που ήταν νικητής σε 2. Η Ειδική που κέρδισε ο Rossi, η μεγαλύτερη του Αγώνα με μήκος 45 χλμ, έγινε το Σάββατο το απόγευμα και επαναλήφθηκε την Κυριακή το πρωί και εκεί ο Rossi έδειξε ότι έχει την ποιότητα οδηγού Rally, ολοκληρώνοντας χωρίς λάθη και με τις μεγάλες διαφορές που προαναφέραμε. Στις δύο τελευταίες τερμάτισε 2ος, χάνοντας από 2'' σε κάθε μία και πανηγύρισε μια νίκη με συνολική διαφορά 18.4 δευτερόλεπτα, με τον Ισπανό να έχει δεχτεί ποινή 5'' για αντικανονικό πέρασμα στην 2η Ειδική που την είχε κερδίσει με διαφορά 0.8 του δευτερολέπτου. Ακόμη κι αν δεν είχε τιμωρηθεί θα ήταν πίσω με 13.4'' διαφορά, που για το συγκεκριμένο Rally θεωρείται σημαντική! Μάλιστα ο Sordo γνωρίζει πολύ καλά τον Αγώνα τον οποίο έχει κερδίσει δύο φορές στο παρελθόν το 2010 και το 2013! Το εργοστασιακό Hyundai πήρε τελικά τη 2η θέση,μπροστά από την DS3 του Bonanomi στην τελευταία Ειδική, με τελική διαφορά 0.5 του δευτερολέπτου!

Ο Rossi έγινε μάλιστα ο πολυνίκης του θεσμού, μαζί με τον Dindo Capello που επίσης έχει κερδίσει 5 φορές τον Αγώνα.

Σημαντικοί οδηγοί που έχουν κερδίσει τον Αγώνα είναι οι: Sebastien Loeb (2011), Robert Kubica (2014), Renato Travaglia (1999), Nicola Larini (1992), Attilio Bettega (1984), Federico Ormezanno (1978).

 

Επόμενο άρθρο »

Μαζί Alonso και Marquez!

« Προηγούμενο άρθρο

O Rossi κοντά στη νίκη στο Monza Rally

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα