• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul: Και ο 1ος έγινε... 9ος!
Αλλαγές που δημιουργούν ερωτηματικά
Νέα 07/12/2016 - 09:44

Νέοι κανονισμοί τίθενται σε ισχύ για τα SBK-Motul το 2017, σε μια προσπάθεια της Dorna να αναβαθμίσει ακόμα περισσότερο το ενδιαφέρον του κοινού στο Πρωτάθλημα.

 

Ωστόσο οι πρώτες αντιδράσεις δεν είναι ευνοϊκές, με την απόφαση αυτή της Dorna να θέλει να μειώσει τις πιθανότητες κυριαρχίας ενός ή 2-3 οδηγών σε όλη τη σεζόν.

 

Αυτό που προτάθηκε είναι να αλλάζει ο σχηματισμός εκκίνησης του δεύτερου αγώνα, όχι με βάση την Superpole, αλλά με βάση τα αποτελέσματα του πρώτου αγώνα.

 

Έτσι, μπορεί να βλέπουμε τον νικητή του πρώτου αγώνα το Σάββατο, να ξεκινά τελευταίος ή από την ένατη θέση στον αγώνα της Κυριακής!

 

Αυτή η πρόταση δεν είναι κάτι καινούργιο, καθώς ήδη κάποια Πρωταθλήματα με αγωνιστικά αυτοκίνητα την έχουν υιοθετήσει, ενώ ακόμα και ο Ecclestone το πρότεινε για την F1 φέτος.

 

Το φετινό μονοπώλιο των τριών κυρίαρχων Βρετανών μπροστά, δεν είναι σίγουρα καλό για τους διοργανωτές και αυτός ο νέος κανονισμός ίσως - στη θεωρία τουλάχιστον - να μην ακούγεται τόσο κακός.

 

Οι αμφιβολίες όμως υπάρχουν και πρώτα-πρώτα είναι οι θεατές που θα πρέπει να «εκπαιδευτούν» στο νέο σύστημα.

 

Σύμφωνα μ’ αυτό, οι πρώτοι τρεις του 1ου αγώνα θα ξεκινούν από την 3η σειρά στο δεύτερο, αυτοί στις θέσεις 4-6 θα ξεκινούν από την πρώτη σειρά και αυτοί στις θέσεις 7-9 από τη δεύτερη.

 

Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα έγκειται στους αγώνες, καθώς με το νέο κανονισμό θα βλέπουμε περισσότερους αγώνες τακτικής παρά θέαμα και δυνατές μάχες για το βάθρο.

 

Κι αυτό επειδή είναι μάλλον πιο πιθανόν να βλέπουμε οδηγούς να μην θέλουν την 3η θέση στον πρώτο αγώνα, αλλά να κόβουν επίτηδες για να ξεκινήσουν στον δεύτερο από την pole position.

 

Ακόμα όμως κι αν βρεθεί τρόπος να παρακαμφθεί κάτι τέτοιο, έχουμε πάρα πολλά παραδείγματα ταχύτατων οδηγών που ξεκινούν από πιο πίσω στο σχηματισμό εκκίνησης και πάλι είναι στις μάχες για το βάθρο.

 

Δεν είναι παράξενο. Άλλωστε σχεδόν πάντα οι πολύ γρήγοροι και ταλαντούχοι οδηγούν και τις καλύτερες μοτοσυκλέτες και αυτό τους δίνει πλεονέκτημα.

 

Οπότε είτε πρώτος ξεκινήσει, είτε 7ος ή 9ος, πάλι ο Rea ή ο Sykes ή ο Davies - τις περισσότερες φορές - θα είναι μπροστά να διεκδικούν τις τρεις πρώτες θέσεις.

Επόμενο άρθρο »

Επιστρέφει στα SBK ο Mercado

« Προηγούμενο άρθρο

Lamborghini και Dovizioso

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα