• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Rally Dakar: Ειδική 10
Ανατροπές και δράματα τη χτεσινή ημέρα
Νέα 13/01/2017 - 11:03

Ο Michael Metge της Honda πήρε την πρώτη του ειδική στο Rally Dakar, αλλά δεν κατάφερε να την κρατήσει παρά μόνο για μερικές ώρες, την ώρα που οι πρωτοπόροι έχαναν πολύτιμο χρόνο.

 

Ο Γάλλος πανηγύρισε για λίγο την επικράτησή του, μέχρι να γίνει γνωστό ότι τιμωρήθηκε με μια ώρα ποινής κι έτσι η ειδική πήγε στον Joan Barreda, η τρίτη που παίρνει φέτος ο Ισπανός.

 

Μετά την ακύρωση της 9ης ειδικής, η 10η έγινε ουσιαστικά η μεγαλύτερη ειδική του φετινού Rally Dakar με 449 χρονομετρημένα χιλιόμετρα.

 

Από την πρώτη στιγμή φάνηκε πόσο ανατρεπτική θα ήταν η χτεσινή ειδική, με τον Sam Sunderland - τον 1ο στη γενική - να δίνει με το καλημέρα 17 λεπτά στον πλησιέστερο αντίπαλό του.

 

Αυτός ήταν ο Pablo Quintanilla της Husqvarna, ο οποίος θα μπορούσε να καλύψει σημαντικό έδαφος από τον αντίπαλό του, ή ακόμα και να τον περάσει στη βαθμολογία.

 

Ωστόσο το δράμα δεν άργησε να έρθει και για τον Χιλιανό, ο οποίος πρώτα χάθηκε στο δρόμο και μετά έπρεπε να σταματήσει για να επιδιορθώσει μια μηχανική βλάβη.

 

Σαν να μην έφτανε το γεγονός ότι έχασε περίπου μια ώρα κατ’ αυτόν τον τρόπο, ο Quintanilla αργότερα ένοιωσε ζαλάδα κι έπρεπε να τον πάρει το Ιατρικό προσωπικό.

 

Ο Quintanilla αποσύρθηκε οριστικά, την ώρα που ο Sanderland διεύρυνε κι άλλο τη διαφορά του από τους διώκτες του, καθώς οι Van Beveren, Walkner και Farres όλοι έχασαν χρόνο.

 

Ο Βρετανός απολαμβάνει πλέον μια διαφορά μισής ώρας από τον δεύτερο στη γενική κατάταξη, τον ομόσταυλό του στην ΚΤΜ Matthias Walkner που κυριαρχεί παρά την απουσία του Toby Price.

 

Να σημειωθεί ότι ο Joan Barreda με τη νίκη του κατάφερε κι έριξε τη διαφορά κάτω από τη μια ώρα από τον πρώτο, με την Honda να ασκεί έφεση στην ποινή της μιας ώρας που επιβλήθηκε στον οδηγό της στην 4η ειδική.

Επόμενο άρθρο »

Βλέψεις 5άδας ο Bautista!

« Προηγούμενο άρθρο

MotoGP: Βοήθεια στους σεισμοπαθείς

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα