• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Βλέψεις 5άδας ο Bautista!
Με αρωγό την GP16 τη νέα σεζόν
Νέα 13/01/2017 - 11:47

Συνέντευξη στο επίσημο site του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος παραχώρησε ο Alvaro Bautista, με τον Ισπανό να ανεβάζει ψηλά τον πήχη των προσδοκιών του για το 2017.

 

Τη νέα σεζόν θα αγωνίζεται και πάλι με την ομάδα του Aspar και θα έχει στη διάθεσή του μια Desmosedici GP16 για να κάνει πραγματικότητα τους στόχους του.

 

Τι ζητάς από το 2017;

Από αθλητικής πλευράς, ελπίζω να το διασκεδάσω και να χαίρομαι πάνω στη μοτοσυκλέτα μου. Δεν θέλω να μιλήσω για αποτελέσματα, διότι ξέρω ότι αν το διασκεδάζω και βγάλω το 100% από τη μοτοσυκλέτα, αυτά θα έρθουν.

 

Η Ducati θα είναι η 4η διαφορετική μοτοσυκλέτα σου. Πως θα την περιέγραφες;

Μου φάνηκε εύκολη, σε σύγκριση με τις άλλες μοτοσυκλέτες που είχα. Μ’ αρέσει πολύ ο χαρακτήρας του κινητήρα που είναι πολύ ομαλός, ενώ μ’ αρέσουν και τα ηλεκτρονικά της. Έχει πολλές δυνατότητες. Δεν είναι εύκολο να κάνω συγκρίσεις με άλλες μοτοσυκλέτες, διότι τα σημεία αναφοράς μου άλλαζαν καθώς άλλαζα ομάδες και αποκτούσα περισσότερη εμπειρία. Με την Suzuki έμαθα πολλά για το MotoGP, αλλά είχε διαφορετικό χαρακτήρα. Θα έλεγα ότι μοιάζει περισσότερο με την Honda, όμως το πλαίσιο της Ducati είναι καλύτερο και ελαφρύτερο. Νομίζω ότι απ’ όλες τις μοτοσυκλέτες που είχα, η Ducati είναι η πιο ισορροπημένη.

 

Θεωρείς ότι θα πρέπει να αλλάξεις το στυλ οδήγησής σου;

Είναι δύσκολο να το απαντήσω αυτό, καθώς χρειάζεται να κάνω κι άλλους γύρους πάνω στη μοτοσυκλέτα. Στις δοκιμές που κάναμε μέχρι τώρα, μαθαίναμε και κάτι καινούργιο, βελτιωνόμασταν και ανεβάζαμε τον πήχη. Ακόμα δεν ξέρω που πρέπει να βελτιωθώ και αν είμαι κοντά στο όριο ήδη.

 

Το ’16 το τελείωσες με μια σειρά αποτελεσμάτων μέσα στη 10άδα. Μπορείς να συνεχίσεις έτσι και το 2017;

Το 2016 ήταν μια σεζόν που σταθερά βελτιωνόμουν. Όσο περισσότερο δουλεύαμε στη μοτοσυκλέτα, τόσο περισσότερο βελτιωνόμασταν. Τώρα, το 2017, ξεκινάμε από διαφορετική βάση, με την GP16 να μην χρειάζεται εξέλιξη κι έτσι θα είναι πιο εύκολα τα πράγματα. Θα συγκεντρωθούμε στο στήσιμο και στα ελαστικά. Είμαι πεπεισμένος ότι τα αποτελέσματά μας θα είναι καλύτερα από αυτά του 2016.

 

Μπορείς να κάνεις μια πρόβλεψη για το ’17;

Θα είναι μια διασκεδαστική σεζόν με τόσες αλλαγές στους αναβάτες, ειδικά στην αρχή που θα συνηθίζουμε τις νέες μοτοσυκλέτες, θα συναντάμε προβλήματα και θα τα ξεπερνάμε. Μετά είναι και τα ελαστικά, που πέρυσι έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Αν καταφέρουμε και εκμεταλλευτούμε αυτό που έχουμε στη διάθεσή μας, δεν υπάρχει λόγος να μην είμαστε εκεί μπροστά και να παλεύουμε. Το να διεκδικούμε θέση στην πεντάδα, αυτό θα ήταν ένα καλό αποτέλεσμα. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά νομίζω ότι είναι ένας ρεαλιστικός στόχος.

Επόμενο άρθρο »

Dakar: Περίληψη 10ης ημέρας

« Προηγούμενο άρθρο

Rally Dakar: Ειδική 10

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα