• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Aleix: Με το παλιό ελαστικό;
Θα ήμουν πιο ανταγωνιστικός την Κυριακή!
Νέα 09/05/2017 - 14:39

Το αποτέλεσμα του Κυριακάτικου αγώνα για τον Aleix Espargaro δεν ήταν άσχημο. Ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι ήταν μέσα στη δεκάδα, μετά από δυο GP χωρίς βαθμούς.

 

Χτες όμως, στο τεστ της Jerez, ο άσος της Aprilia ήταν περισσότερο χαρούμενος με τα αποτελέσματα και τη δουλειά που έκανε με την ομάδα.

 

Ο Espargaro χαμογελούσε και πάλι, έχοντας κάθε λόγο μετά την 4η θέση που πήρε και τα θετικά μηνύματα από το ελαστικό του 2016 που δοκίμασε.

 

«Το πιο σημαντικό για εμάς ήταν να δουλέψουμε στα φρένα που πρέπει να γίνουμε πιο σταθεροί, καθώς όλη τη σεζόν εκεί δυσκολευόμαστε. Είχα την ευκαιρία να δοκιμάσω και το παλιό ελαστικό».

 

«Νομίζω ότι είναι καλύτερο. Με αυτό η Aprilia είναι περισσότερο σταθερή. Ήταν ένα καλό τεστ. Ειδικά ο ρυθμός μας ήταν καλύτερος με τις ψηλές θερμοκρασίες».

 

Τα πράγματα στον αγώνα της Κυριακής δεν ήταν ρόδινα. Στις επίσημες δηλώσεις του τον χαρακτήρισε ως τον πιο δύσκολο αγώνα της καριέρας του.

 

«Πραγματικά υποφέραμε το Σάββατο και την Κυριακή με το μαλακότερο σκελετό. Με το παλιό ένοιωθα περισσότερη σιγουριά. Κάνει πιο σταθερή τη μοτοσυκλέτα».

 

Είναι τόσο μεγάλη, λοιπόν, η διαφορά; «Όχι τόσο, αλλά η αίσθησή μου είναι ελαφρώς καλύτερη. Αναφέρομαι στο πως νοιώθω μέσα στις στροφές, ή στα φρένα».

 

Για να επιστρέψει αυτό το ελαστικό «...θα πρέπει να μιλήσουμε με την Michelin και να το δοκιμάσουμε σε άλλες πίστες, αλλά και ν’ ακούσουμε τι έχουν να πουν οι άλλοι».

 

«Δουλέψαμε για να καταλάβουμε καλύτερα τη μοτοσυκλέτα στη μεταφορά φορτίου. Η Aprilia είναι δυνατή στα φρένα, αλλά δυσκολεύομαι ακόμα πολύ όταν τ’ αφήνω».

Επόμενο άρθρο »

21ος και ίδια αίσθηση για Rossi

« Προηγούμενο άρθρο

Lorenzo: Περισσότερο αισιόδοξος!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα