• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Εδώ είναι Mugello!
Περισσότερο από απλός αγώνας!
Νέα 29/05/2017 - 15:02

Το Grand Prix του Mugello πλησιάζει και οι χιλιάδες φίλοι του μηχανοκίνητου αθλητισμού θα κατακλύσουν και πάλι την Ιταλική πίστα.

 

Όπως κάθε χρονιά, το GP εκεί είναι κάτι παραπάνω από ένας ακόμα αγώνας του Ημερολογίου, πρόκειται για μια γιορτή ταχύτητας, ανταγωνισμού και θεάματος.

 

Φέτος πάντως οι αναβάτες του Πρωταθλήματος δεν θ’ αγωνιστούν μόνο για τους 25 βαθμούς της νίκης, αλλά και για τον Nicky Hayden που έχασε τη ζωή του την περασμένη Δευτέρα.

 

Στόχος για όλους είναι να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό μέσα στην πίστα, ώστε να γιορτάσουν με τον τρόπο τους έναν αναβάτη-κόσμημα για το paddock του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

 

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής, φυσικά, δεν θα είναι άλλος από τον Valentino Rossi που αγωνίζεται μέσα στην πατρίδα του και μπροστά στους οπαδούς του.

 

Μετά από ένα δύσκολο Σ/Κ στο Le Mans, αλλά και μετά τον πρόσφατο τραυματισμό του σε προπόνηση με motocross, ο Rossi θα μπει στην πίστα διψασμένος για το καλύτερο αποτέλεσμα.

 

Μια νίκη μπροστά στον «κίτρινο λαό» του δεν είναι μακριά, κάτι που - υπό προϋποθέσεις - θα φέρει και πάλι τα πάνω κάτω στο βαθμολογικό πίνακα.

 

Αυτός που είναι μπροστά στη βαθμολογία, 17 βαθμούς από τον δεύτερο, είναι ο Maverick Vinales, ο ομόσταυλός του κι ένας από τους μεγαλύτερους αντιπάλους του Vale.

 

Πίσω του είναι ο Dani Pedrosa που προέρχεται από τη νίκη στην Jerez και το βάθρο στο Le Mans αν και χρειάστηκε να ξεκινήσει από την 13η θέση του σχηματισμού εκκίνησης.

 

Με υψηλές θερμοκρασίες στο Mugello, όπως και στην Jerez, ο Dani Pedrosa θα έχει ευνοϊκό περιβάλλον για να προσπαθήσει να πάρει μια ακόμα νίκη φέτος.

 

Από την άλλη ο ομόσταυλός του, ο Marc Marquez, θα πρέπει γρήγορα να «συνέλθει» από τις δυο πτώσεις του στους πρώτους πέντε αγώνες και την πιο πρόσφατη, αυτή στο Le Mans.

 

Ο Marc είναι γρήγορος στην Ιταλική πίστα, που έχει πάρει την πρώτη του νίκη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στα 125cc και ήταν νικητής και το 2014.

 

Δυνατή παράδοση στο Mugello έχει και ο Jorge Lorenzo, ο οποίος από τη δεύτερή του σεζόν κι έπειτα στη μεγάλη κατηγορία, είναι σταθερά 1ος ή 2ος στο Mugello.

 

Ο Lorenzo είχε καταφέρει να κερδίσει τον περσινό αγώνα, ωστόσο φέτος οι προκλήσεις είναι μεγαλύτερες για τον Ισπανό που έχει μεταφερθεί στο γκαράζ της Ducati.

 

Πάντως θα μπορεί να υπολογίζει στην υποστήριξη των Ducatisti που θα δώσουν και φέτος το παρών στην Ιταλική πίστα, κάτι που ισχύει και για τον Andrea Dovizioso.

 

Φυσικά οι Ιταλοί θα στηρίζουν την προσπάθεια και των Andrea Iannone και Danilo Petrucci. Με ανυπομονησία θα περιμένουμε να δούμε τι άσους κρύβει στο μανίκι του ο εντυπωσιακός Zarco στο Mugello.

 

Ο Γάλλος συνεχώς κερδίζει τον θαυμασμό όλο και περισσότερων φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού κι ένα ακόμα βάθρο, μετά το Le Mans, δεν είναι αδύνατο να έρθει.

 

Στη μάχη για το βάθρο θα θέλει να είναι και ο Cal Crutchlow, ενώ δυνατή παρουσία θέλει να κάνει και η RS-GP της Aprilia με τους Aleix Espargaro και Alex Lowes.

 

Στις μάχες με ανεβασμένη ψυχολογία θα ριχτεί και το δίδυμο της KTM, με τους Pol Espargaro και Bradley Smith να κυνηγούν κι άλλους βαθμούς.

 

Να θυμίσουμε ότι όλοι οι οδηγοί θα έχουν από το Mugello κι έπειτα το μπροστινό ελαστικό της Michelin με τον πιο σκληρό σκελετό, αυτό που είχαν στο GP της Valencia πέρυσι.

 

Όλοι τους είναι πανέτοιμοι, η πίστα είναι καταπληκτική και η ατμόσφαιρα στο GP μοναδική! Αυτό το Σ/Κ ο αγώνας είναι για τους 25 βαθμούς, αλλά πολύ περισσότερο για τον Nicky Hayden που θα παρακολουθεί από κάπου εκεί ψηλά...

Επόμενο άρθρο »

Απογοητευμένος ο Melandri

« Προηγούμενο άρθρο

Davies: Ο αγώνας;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα