• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
H Aprilia βλέπει μέλλον στα νέα φέρινγκ
Την ώρα που ο ανταγωνισμός αδιαφορεί
Νέα 20/06/2017 - 12:03

Μετά την κατάργηση των εξωτερικών αεροδυναμικών βοηθημάτων στα φέρινγκ των πρωτότυπων μοτοσυκλετών, τα εργοστάσια ετοίμασαν καινούργια φέρινγκ για το 2017.

 

Αυτά έχουν ενσωματωμένα «φτεράκια», ωστόσο η υποδοχή που έτυχαν από τους αναβάτες ήταν σχεδόν αδιάφορη.

 

Είναι ενδεικτικό ότι από τους εφτά πρώτους αγώνες της σεζόν, μόνον ένας - αυτός στο Le Mans - κερδήθηκε με καινούργιο φέρινγκ.

 

Όλες οι υπόλοιπες νίκες ήρθαν με τα στάνταρ φέρινγκ στις μοτοσυκλέτες των νικητών, ενώ Honda και Ducati δεν έχουν καν πάρει έγκριση για να χρησιμοποιήσουν ένα νέο φέρινγκ!

 

Ο Romano Albesiano της Aprilia πάντως, που έχει δουλέψει στον τομέα της αεροδυναμικής στα πρώτα χρόνια της καριέρας του, θεωρεί ότι τα νέα φέρινγκ έχουν μέλλον.

 

«Φαίνεται ότι τα νέα φέρινγκ δεν ενδιαφέρουν και πολύ τους περισσότερους, όμως θεωρητικά δίνουν κάτι θετικό, ένα πλεονέκτημα», σχολιάζει και προσθέτει:

 

«Πιστεύω σ’ αυτά και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε πάνω τους».

 

Με τα νέα φέρινγκ, που έχουν ενσωματωμένα τα φτεράκια, έχει παρατηρηθεί ότι οι αναβάτες χάνουν σε τελική ταχύτητα, που ήταν και ο λόγος που η Ducati απέρριψε γρήγορα το «σφυροκέφαλο» δικό της σχεδιασμό.

 

Ο Albesiano πάντως έχει πίστη στο φέρινγκ της Aprilia: «Πιστεύουμε ότι η ιδέα μας και ο σχεδιασμός του είναι πολύ καλός και τα αποτελέσματα στην αεροσήραγγα είναιθ θετικά».

 

Ακόμα κι έτσι όμως, την αισιοδοξία του Albesiano δεν τη συμμερίζεται ο Aleix Espargaro που δεν θέλει το νέο φέρινγκ. Κι έτσι η Aprilia έχει μόνο τον Lowes να το δοκιμάζει.

 

Ο Βρετανός, πέρα από τη μείωση της τελικής ταχύτητας (που στην περίπτωση της Aprilia δεν είναι μεγάλη), επιβεβαιώνει και μια «βαριά» αίσθηση στις εισόδους των στροφών.

 

Αυτό το τελευταίο είναι που δεν αρέσει στον Aleix.

Επόμενο άρθρο »

Αισιόδοξοι οι γιατροί

« Προηγούμενο άρθρο

Moto2: Το Ολλανδικό GP

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα