• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
MotoGP: Αγώνας στο Misano!
Μπορεί τη νίκη εντός έδρας ο Dovi;
Νέα 04/09/2017 - 10:34

Αυτή την εβδομάδα, στην πίστα Misano World Circuit Marco Simoncelli, θα διεξαχθεί ο 13ος Γύρος της φετινής αγωνιστικής σεζόν.

 

Είναι ο εντός έδρας αγώνας για πολλούς Ιταλούς σε όλες τις κατηγορίες, ένας αγώνας όμως πάντα ιδιαίτερος για τον Valentino Rossi.

 

Δυστυχώς όμως ο Ιταλός άσος δεν θα καταφέρει να δώσει το παρόν και να παλέψει μπροστά στους χιλιάδες φίλους του για τη νίκη.

 

Ο πρόσφατος τραυματισμός του κάνοντας enduro, θα τον κρατήσει στο σπίτι του στην Tavullia, πάρα πολύ κοντά στην πίστα του Misano.

 

Οι Ιταλοί πάντως θα ανυπομονούν να πανηγυρίσουν μια ενδεχόμενη επιτυχία του Andrea Dovizioso, του άλλου αναβάτη τους που παλεύει για τον Τίτλο.

 

Ο Dovi είχε καταφέρει να θριαμβεύσει στο άλλο Ιταλικό GP, στο Mugello και βάσει της εικόνας του στα τελευταία GP, είναι βέβαιο ότι μπορεί να κατακτήσει και πάλι τη νίκη.

 

Με τον Rossi εκτός, οι χιλιάδες Ιταλοί στην πίστα θα υποστηρίζουν τον Dovi που μετά τη νίκη του στο Silverstone, βρίσκεται και πάλι στην κορυφή της βαθμολογίας.

Η Ducati έχει κάνει πρόσφατα τεστ στην πίστα κι αυτό θα ευνοήσει τον Dovizioso, όπως άλλωστε και τον Lorenzo που έχει συνεχώς ανοδική πορεία με την GP17.

 

Ο Ισπανός άλλωστε θα πάει σε μια πίστα που του αρέσει πάρα πολύ και στην οποία από το 2007 ως το 2014 ήταν σταθερά πρώτος ή δεύτερος.

 

Πέρυσι όμως αυτός που ξεχώρισε ήταν άλλος: ο εκπληκτικός Dani Pedrosa που πήρε μια σπουδαία νίκη, κάτι που ει δυνατόν θέλει να επαναλάβει και φέτος.

 

Ο άσος της Repsol Honda δεν έχασε - αλλά ούτε και κέρδισε - έδαφος στη μάχη για τον Τίτλο στο Silverstone, παραμένοντας μόλις 35β (5ος) πίσω από τον πρώτο στη βαθμολογία.

 

Από την άλλη το σοκ για τον ομόσταυλό του, τον Marc Marquez, ήταν ισχυρό στην Αγγλία, όπου και έχασε τον ένα από τους εφτά κινητήρες του για τη σεζόν.

 

Τώρα στο Mugello, σε μια πίστα που δεν έχει κερδίσει ποτέ αγώνα στο στεγνό στη μεγάλη κατηγορία, ο 24χρονος άσος θέλει να επιστρέψει δριμύτερος.

 

Οι δυο νίκες του εκεί στην κατηγορία της Moto2 και η εξαιρετική του νίκη στον flag-to-flag αγώνα το 2015, θα είναι αρωγοί στην προσπάθειά του.

 

Τεστ στο Misano έχουν κάνει τόσο οι αναβάτες της Honda, όσο και αυτοί της Yamaha, λίγο πριν το GP στο Silverstone.

 

Αυτό θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί ο Vinales για να παρουσιαστεί ακόμα καλύτερος απ ‘ ότι στο Silvrstone που ούτως ή άλλως ήταν μεταμορφωμένος προς το καλύτερο.

Ο Ισπανός δεν έχει καταφέρει να κερδίσει ποτέ στην πίστα του San Marino, ωστόσο στο εντελώς απρόβλεπτο φετινό Πρωτάθλημα, είναι φανερό ότι τα πάντα μπορούν να συμβούν.

 

Φυσικά το Misano είναι ο εντός έδρας αγώνας για τον Andrea Iannone, που θα προσπαθήσει να βγει από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει με την GSX-RR του.

 

Μεγάλες είναι οι προσδοκίες και για τον Danilo Petrucci όπως και για τον Gresini που θέλει να δει τους Espargaro (κυρίως) και Lowes να κάνουν κάτι καλό μέσα στην πατρίδα του.

 

Μεγάλο θα είναι το ενδιαφέρον και στις μάχες των δορυφορικών, με τον Cal Crutchlow να θέλει να καλύψει τη διαφορά των 20β από τον πρωτοπόρο Johann Zarco.

 

Από την άλλη ο Jonas Folger επιστρέφει, μετά τη σφοδρότατη πτώση που είχε στο ζέσταμα πριν τον αγώνα στο Silverstone, ενώ ανεβασμένος δείχνει και ο Alex Rins μετά τους τραυματισμούς του φέτος.

 

Ενδιαφέρον θα έχει και η παρουσία του Scott Redding, ο οποίος το 2015 είχε καταφέρει ν’ ανέβει στο βάθρο στο Misano, το πρώτο του στη μεγάλη κατηγορία.

 

Τέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε πλέον την KTM, η πρόοδος της οποίας είναι αξιοσημείωτη και αποτελεί συνεχώς απειλεί για τη δεκάδα.

 

Το πιο ωραίο Πρωτάθλημα της νέας εποχής του MotoGP συνεχίζεται - δυστυχώς με τέσσερεις διεκδικητές, αντί πέντε - αυτό το Σ/Κ στο Misano.

 

Οι 28 γύροι του αγώνα θα έχουν τρομερό ενδιαφέρον και κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά ποιός θα είναι ο μεγάλος νικητής φέτος!

 

Επόμενο άρθρο »

Moto2: Και τώρα Misano!

« Προηγούμενο άρθρο

Σχεδόν 1δ βρήκε ο Pedrosa

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα