• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
To «ελαστικό» Misano
Διαθέσιμο αυτό το Σ/Κ από την Michelin
Νέα 04/09/2017 - 17:52

H Michelin είναι όσο καλύτερα προετοιμασμένη γίνεται για το επερχόμενο GP του Misano, καθώς οι Ducati, Honda και Yamaha έκαναν δοκιμές εκεί πρόσφατα.

 

Σ’ αυτό το GP, ο Γάλλος κατασκευαστής θα παρουσιάσει το «ελαστικό» του Misano, ένα μεσαίο μπροστινό με τον σκελετό του 2016, αλλά διαφορετικό προφίλ.

 

Πρόθεση της Michelin είναι να προσφέρει στους αναβάτες μεγαλύτερη στα φρένα και στις στροφές, ενώ έχει σχεδιαστεί με γνώμονα τη χάραξη του Misano.

 

Οι αλλαγές όμως δεν σταματούν εδώ. Η Michelin δεν θα φέρει καθόλου μαλακά ελαστικά, ούτε μπροστά αλλά ούτε και πίσω.

 

Αντίθετα, θα διατεθούν στους αναβάτες δυο διαφορετικές μεσαίες γόμες και μια σκληρή. Τα μπροστινά θα είναι συμμετρικά, ενώ τα πίσω ασύμμετρα με πιο σκληρή τη δεξιά πλευρά.

 

«Το Misano είναι μια δύσκολη και περίπλοκη πίστα που βγάζει υψηλές θερμοκρασίες καθώς οι μοτοσυκλέτες γέρνουν για πολλή ώρα», εξηγεί ο Piero Taramasso.

 

«Με δέκα δεξιές και μόνο έξι αριστερές, το Misano επιβαρύνει περισσότερο τη δεξιά πλευρά. Πέρυσι είχαμε σπάσει κάποια ρεκόρ κι αυτό θέλουμε να κάνουμε και φέτος».

 

«Το πιο θετικό όμως, ήταν ότι σε υψηλές θερμοκρασίες και απαιτητικές συνθήκες, τα λάστιχά μας είχαν σταθερή απόδοση και μεγάλη αντοχή».

 

«Πρόσφατα είχαμε δοκιμές στην πίστα με κορυφαίους αναβάτες κι έτσι έχουμε ενημερωμένα δεδομένα που θα μας δώσουν μια δυνατή βάση για το Σ/Κ».

Επόμενο άρθρο »

Τραυματίστηκε με μαχαίρι ο Crutchlow!

« Προηγούμενο άρθρο

Moto3: Η ώρα του Misano!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα