• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
16ος Αγώνας - GP Σαν Μαρίνο (Misano))
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Φρενάροντας στο Portimao
Μια αρκετά απαιτητική πίστα
Νέα 14/09/2017 - 15:59

Οι αναβάτες των SBK-Motul είναι έτοιμοι να επιστρέψουν στις πίστες και συγκεκριμένα στην Portimao, για τον 10ο Γύρο της χρονιάς.

 

Η πίστα μπήκε στο Ημερολόγιο Αγώνων, το 2008, έχει κατασκευαστεί από τον ντόπιο αρχιτέκτονα Ricardo Pina και βρίσκεται κοντά στην ομώνυμη πόλη.

 

Από το 2008 μέχρι και σήμερα, το Portimao είναι σταθερά στο Ημερολόγιο, με εξαίρεση το 2016, που τη θέση του πήρε - προσωρινά - η Monza.

 

Λόγω των συνεχόμενων υψομετρικών διαφορών, η πίστα παρομοιάζεται με roller coaster με μέγιστη κλίση 6% στις ανηφόρες και 12% στις κατηφόρες.

 

Για την Brembo, η συγκεκριμένη πίστα είναι αρκετά απαιτητική στα φρένα και με βαθμολογία από το 1 έως το 5, παίρνει 3.

 

Η πιο απαιτητικά πίστα για τα φρένα είναι η πρώτη, στο τέλος της ευθείας εκκίνησης- τερματισμού.

 

Εκεί οι αναβάτες αναπτύσσουν ταχύτητα 305χλμ/ώρα για να κατέβουν στα 119, φρενάροντας για 221 μέτρα σε διάστημα 3,9’’ με μέγιστη δύναμη στη μανέτα 6,7kg.

 

Μια δύσκολη επίσης στροφή είναι η 5. Εκεί από τα 235χλμ/ώρα οι αναβάτες φτάνουν στα 78, φρενάρουν για 175 μέτρα σε 4,4’’ με μέγιστη δύναμη 4,8kg.

 

Επόμενο άρθρο »

Sykes: Ξέρω ότι μπορώ παραπάνω!

« Προηγούμενο άρθρο

Davies: Πολλά σαμαράκια;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα
Δημοσκόπηση
O MARC MARQUEZ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΣΤΟ GRAND PRIX ΤΗΣ:
  • ΙΑΠΩΝΙΑΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ 185 ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ 2ο
  • ΙΝΔΟΝΗΣΙΑΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ 148 ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ 2ο
  • ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ 111 ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ 2ο
  • ΜΑΛΑΙΣΙΑΣ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ 74 ΒΑΘΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΝ 2ο
  • ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ