• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang Moto3: ΚΑΤ
Πρώτη φετινή pole για τον Mir!
Νέα 28/10/2017 - 08:59

Τη δεύτερη pole position της καριέρας του πήρε ο Joan Mir κάνοντας ένα εξαιρετικό τελευταίο γύρο στην πίστα της Sepang, στις σημερινές κατατακτήριες.

 

Το 40λεπτο όμως ξεκίνησε με έναν τρομερό χρόνο από πλευράς του Jorge Martin, που μπήκε μέσα και στο δεύτερό του γύρο μόλις, έκανε ένα φοβερό 2:12.457!

 

Αυτός ο χρόνος ήταν μόλις εφτά χιλιοστά πάνω από τον απόλυτο χρόνο πίστας και μέχρι το τέλος δεν φαινόταν ικανός κάποιος να τον απειλήσει, καθώς ο 2ος ταχύτερος ήταν οχτώ δέκατα πιο αργός!

 

Όμως ο Joan Mir δεν είχε πει την τελευταία του λέξη.

 

Μπήκε στην πίστα για έναν τελευταίο γύρο και πήρε το 100% από τη μοτοσυκλέτα του, γράφοντας 2:12.078 που του έδωσε εν τέλει την pole position.

 

Ο χρόνος αυτός ήταν περίπου τέσσερα δέκατα κάτω από τον απόλυτο χρόνο της πίστας που κρατούσε από το 2014 ο Jack Miller.

 

Έτσι ο Jorge Martin συμβιβάστηκε με τη δεύτερη θέση, όντας 0.379δ μακριά από το χρόνο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή.

 

Στην πρώτη σειρά μαζί τους, επίσης με χρόνο στο 2:12, βρέθηκε - χάρη στον τελευταίο του γύρο ο John McPhee - με την Honda να κυριαρχεί στις πρώτες τρεις θέσεις.

 

Ο Bo Bendsneyder ανοίγει τη δεύτερη σειρά, με τον Gabriel Rodrigo να είναι μόλις 4χιλ πίσω του και τον Jules Danilo να εντυπωσιάζει και το μεσημέρι.

 

Ο Γάλλος ήταν και πάλι, όπως στις ΕΔ3, μπροστά από τον ομόσταυλό του και παρά το ότι ισοφάρισε το καλύτερό του αποτέλεσμα σε κατατακτήριες δοκιμές της Moto3, δεν θα ξεκινήσει από την 6η θέση.

 

Ο λόγος είναι ότι έχει τιμωρηθεί ήδη λόγω επικίνδυνης οδήγησης στον αγώνα της Αυστραλίας και θα χάσει τρεις θέσεις στο σχηματισμό εκκίνησης.

 

Τις καλύτερές του κατατακτήριες τη φετινή σεζόν έκανε ο Livio Loi που είχε τον έβδομο καλύτερο χρόνο και κέρδισε τον Romano Fenati, τον ομόσταυλο του Danilo.

 

Λίγο πιο πίσω ο Enea Bastianini, ακόμα μια Honda μπροστά (στις 15 πρώτες θέσεις είχαμε 3 KTM και 12 Honda), με τον Niccolo Antonelli να κλείνει τη δεκάδα.

Επόμενο άρθρο »

Sepang MotoGP: ΚΑΤ

« Προηγούμενο άρθρο

Sepang Moto2: ΕΔ3

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα