• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang MotoGP: ΚΑΤ
Ανατροπή στο τέλος με Pedrosa στην pole!
Νέα 28/10/2017 - 10:34

Θεαματικές ήταν οι σημερινές κατατακτήριες δοκιμές της μεγάλης κατηγορίας, οι οποίες στο τέλος έκρυβαν μια ωραία ανατροπή.

 

Στους δέκα καλύτερους αναβάτες των συνδυασμένων αποτελεσμάτων ΕΔ1-2-3, προστέθηκαν οι Alex Rins και Pol Espargaro από τις ΚΑΤ1.

 

Για τον Rins ήταν η πρώτη φορά που έπαιρνε μέρος στο δεύτερο σκέλος των κατατακτηρίων, ενώ στους 12 καλύτερους πέρασε για τρίτο συνεχόμενο αγώνα ο Polyccio.

 

Μάλιστα μια πτώση στο τέλος των ΚΑΤ1 δεν στοίχισε τελικά στον Pol Espargaro, που ήταν και ο μόνος εκπρόσωπος της KTM στις ΚΑΤ2.

 

Με το τέλος του δεύτερου 15λεπτου, ήταν ο Dani Pedrosa αυτός που κατάφερε να πάρει την 49η pole position της καριέρας του και την τρίτη φετινή του.

 

Με το πέσιμο της καρώ σημαίας ήταν ο Andrea Dovizioso αυτός που έκανε έναν πολύ καλό χρόνο και με το 1:59.236 φαινόταν ότι θα μπορούσε να πάρει τη 2η συνεχόμενή του pole στην Sepang.

 

Ωστόσο η ανατροπή έγινε πρώτα με τον εκπληκτικό Johann Zarco, που ανέβηκε προσωρινά στην pole position για να τη χάσει τελικά για 17χιλ από τον Dani Pedrosa!

 

Οι διαφορές των τριών πρώτων οδηγών ήταν απειροελάχιστες, μιας και η διαφορά ανάμεσα σε Pedrosa-Zarco-Dovizioso ήταν μόλις 24χιλ!

 

Τρεις διαφορετικοί κατασκευαστές στις πρώτες θέσεις, με τον Dani Pedrosa να επιστρέφει στην pole position μετά τους Γύρους σε Jerez και Montmelo φέτος.

 

Για τον Johann Zarco ήταν η 5η φορά φέτος που ξεκινά από την πρώτη σειρά της εκκίνησης και μάλιστα για τρίτο συνεχόμενο αγώνα, μετά από τους Αγώνες σε Ιαπωνία και Αυστραλία.

 

Ο στόχος επετεύχθη για τον Andrea Dovizioso, που μπορεί να έχασε την pole position ωστόσο είναι πολύ σημαντικό ότι ξεκινά 4 θέσεις μπροστά από τον Marquez.

 

Ο 24χρονος άσος - και μεγάλος του αντίπαλος στη μάχη για τον Τίτλο φέτος - δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 7η θέση.

 

Ο Marc είχε ένα τρομερό σώσιμο στις ΕΔ4, όταν του δίπλωσε το μπροστινό αλλά κατάφερε να το σώσει και να μείνει πάνω στη μοτοσυκλέτα του, στην πολύ δύσκολη 1η στροφή της πίστας!

 

Στη συνέχεια όμως δεν κατάφερε να σώσει μια πτώση που είχε στα πρώτα λεπτά των ΚΑΤ2 και τον έστειλε αμέσως στο γκαράζ του για να πάρει τη δεύτερη μοτοσυκλέτα του.

 

Από εκεί και πέρα προσπάθησε, δεν απέφυγε όμως τα λάθη και στον τελευταίο του γύρο είχε ακόμα ένα γλίστρημα που τον άφησε τελικά στην 7η θέση.

 

Είναι η πρώτη φορά φέτος που ξεκινά αγώνα από την τρίτη σειρά της εκκίνησης και η πρώτη φορά που δεν είναι στην πρώτη ή τη δεύτερη σειρά της εκκίνησης από το GP στο Mugello το 2015!

 

Στη δεύτερη σειρά της εκκίνησης είναι και οι δυο εργοστασιακοί αναβάτες της Movistar Yamaha, με τον Valentino Rossi να κερδίζει για μόλις 40χιλ τον Vinales.

 

Ο Rossi ήταν μέχρι και 2-3 λεπτά πριν το τέλος στην προτελευταία θέση, αλλά κρατούσε τον καλό του χρόνο για τα τελευταία λεπτά.

 

Μαζί τους στη δεύτερη σειρά και η GP17 του Jorge Lorenzo, με τους κόκκινους της Ducati να ήλπιζαν ότι θα κατάφερνε να ξεπεράσει το δίδυμο της μπλε ομάδας.

 

Ο Alex Rins ήταν τρία δέκατα πίσω από τον Marquez, στην 8η θέση και μπροστά από τον ομόσταυλό του, τον Iannone.

 

Την τέταρτη σειρά συμπληρώνουν οι Cal Crutchlow, Jack Miller αλλά και ο Pol Espargaro που είχε ένα διαθέσιμο μαλακό ελαστικό και μπήκε στην πίστα για μόλις τρεις γύρους.

Επόμενο άρθρο »

Sepang Moto2: ΚΑΤ

« Προηγούμενο άρθρο

Sepang Moto3: ΚΑΤ

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα