• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Sepang Test Ημ. 3: Οι χρόνοι στις 12
Έχουμε νέο ανεπίσημο απόλυτο χρόνο!!
Νέα 30/01/2018 - 06:28

Όταν την πρώτη ημέρα οι αναβάτες ξεκινούν με χρόνους στο 1:59.4 είναι επόμενο να περιμένουμε εξαιρετικούς χρόνους στη συνέχεια.

 

Και ακριβώς αυτό συμβαίνει σήμερα, την τρίτη και τελευταία ημέρα των δοκιμών στην πίστα Sepang της Μαλαισίας.

 

Η ημέρα ξεκίνησε μ’ έναν υπέροχο ήλιο να υποδέχεται τους αναβάτες και τις ομάδες και δεν το άφησαν ανεκμετάλλευτο.

 

Ο Jorge Lorenzo μπήκε πολύ δυνατά και μόλις στον 21ο γύρο κατάφερε να γράψει - ανεπίσημα βέβαια - νέο απόλυτο χρόνο πίστας, "φορώντας" το φέρινγκ του 2017 στη μοτοσυκλέτα του!

 

Μέχρι εκείνη τη στιγμή ήταν ο Marc Marquez που είχε αυτό το προνόμιο, όταν το 2015 έγραφε 1:58.867.

 

Ωστόσο πριν από λίγο ο Jorge Lorenzo κατέρριψε αυτό το χρόνο κάνοντας 1:58.830 με την Ducati του, μόνο που δεν γνωρίζουμε ακόμα αν το έκανε με την GP17 ή την GP18.

 

Από εκεί και πέρα, ήδη μέσα σε διάστημα δυο ωρών, έχουμε δέκα αναβάτες πίσω από τον Ισπανό να έχουν χρόνους στο 1:59!

 

Πρώτος από αυτούς ο Dani Pedrosa, ο οποίος στον 9ο μόλις γύρο του λίγο έλειψε να κάνει και αυτός χρόνο στο 1:58, σταμάτησε όμως το χρονόμετρο στο 1:59.009.

 

Ελάχιστα πίσω του ακολουθεί ακόμα μια Honda, αυτή του Cal Crutchlow, με τον Βρετανό της LCR να απέχει μόλις 43χιλ από το χρόνο του Dani.

 

Ο Jack Miller συνεχίζει να γράφει εξαιρετικούς χρόνους με την «έτοιμη» GP17 που έχει στη διάθεσή του, δείχνοντας για πολλοστή φορά πόσο γρήγορα έχει προσαρμοστεί σε αυτή.

 

Ο Αυστραλός έχει τον 4ο καλύτερο χρόνο, με διαφορά μόλις μισού δευτερολέπτου από την κορυφή, αν και δεν απέφυγε μια πτώση νωρίς σήμερα το πρωί (ώρα Μαλαισίας).

 

Εντυπωσιακός είναι και ο Alex Rins της Suzuki, ο οποίος είναι μέσα στην πεντάδα και μόλις 2χιλ πιο αργός από τον Miller, κάνοντας τρεις τους κατασκευαστές στις πέντε πρώτες θέσεις.

 

Ακολουθεί ο Marc Marquez με χρόνο στο 1:59.382 και διαφορά 0.552’’ από την κορυφή και κοντά του τον Johann Zarco που είναι ένα δέκατο μόλις πιο αργός.

 

Στη δεκάδα των πρώτων βρίσκεται και ο Tito Rabat - επίσης αναγεννημένος απ’ όταν πήγε στην Ducati - με τους Iannone και Petrucci να τον ακολουθούν.

 

Ο Petrux είναι και ο τελευταίος από τους αναβάτες με διαφορά στο ίδιο δευτερόλεπτο από την κορυφή, έχοντας πίσω του τον Andrea Dovizioso και τον Valentino Rossi.

 

Στην Yamaha δεν έδειξαν τη διάθεση να γράψουν γρήγορους χρόνους από την αρχή κι έτσι ο Vale έχει μείνει 12ος με τον Vinales ακόμα πιο πίσω, στην 17η θέση. Και οι δυο τους δοκιμάζουν συνεχώς το νέο τους φέρινγκ.

 

Στους rookies, ο Takaaki Nakagami έφτασε πολύ κοντά στο να σπάσει το φράγμα των δυο λεπτών!

 

Ο Ιάπωνας είναι στην 13η θέση και σχεδόν μισό δευτερόλεπτο πιο γρήγορος από τον Franco Morbidelli που έχει τον 16ο χρόνο για την ώρα.

 

Τέλος, φαίνεται ότι ο Pol Espargaro της ΚΤΜ δεν θα είναι στην πίστα την τελευταία ημέρα, μετά τη σφοδρή πτώση που είχε χτες και τη διακοπή που την ακολούθησε.

 

Οι τελευταίες πληροφορίες για τον Ισπανό της ΚΤΜ είναι ότι έχει χτυπήσει στους αστραγάλους του. Ο Smith είναι πολύ πίσω, στην 24η θέση και πιο αργός από τον Mika Kallio.

Επόμενο άρθρο »

Sepang Ημ. 3: Οι χρόνοι στις 14:00

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Η μάχη θα είναι σφιχτή!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα