• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
4ος Αγώνας - Ισπανία (Jerez)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Phillip Island: Αγώνας 1
Μεγάλη νίκη του Melandri!
Νέα 24/02/2018 - 08:59

Ο Marco Melandri κατάφερε να πάρει μια μεγάλη νίκη στον 1ο Αγώνα της σεζόν των SBK-Motul, κερδίζοντας τον Tom Sykes την ώρα που ο Rea τερμάτιζε μόλις 5ος.

 

Ο Πρωταθλητής των 250cc κατάφερε με την αρχή του αγώνα να βρεθεί στην τρίτη θέση, πίσω από το δίδυμο της Kawasaki, τον Tom Sykes και τον Jonathan Rea.

 

Νωρίτερα ο Sykes είχε καταφέρει να πάρει την πρώτη pole για το 2018 και την 43η της καριέρας του, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ με τις περισσότερες poles του Troy Corser.

 

Στους πρώτους γύρους ο Sykes τέθηκε επικεφαλής, ωστόσο καθώς ο αγώνας συνεχιζόταν η φθορά των ελαστικών άρχισε να παίζει το ρόλο της.

 

Έτσι ο Melandri κατάφερε να φτάσει το δίδυμο των Kawasaki και να κάνει την κίνηση που του χάρισε την 1η θέση στον 19ο γύρο και συγκεκριμένα στην 1η στροφή της πίστας.

 

Από εκεί και πέρα, ο αναβάτης της Ducati κατάφερε να κρατήσει δυνατό το ρυθμό του μέχρι τέλους και να πάρει μια σπουδαία νίκη.

 

Ο Marco Melandri έχει πάρει νίκες στο Phillip Island όταν αγωνιζόταν στο MotoGP, ενώ αυτή ήταν η 21η του στα SBK ισοφαρίζοντας τις νίκες του Max Biaggi στο Πρωτάθλημα.

 

Ο Tom Sykes κατάφερε τελικά εύκολα να πάρει τη δεύτερη θέση, καθώς ο ρυθμός του Jonathan Rea άρχισε να πέφτει δραματικά στα τελευταία στάδια του αγώνα.

 

Έτσι ο Chaz Davies κατάφερε ν’ ανέβει στο τρίτο σκαλί του βάθρου, αφήνοντας για έξι περίπου δέκατα πίσω του την ιδιωτική Ducati του Xavi Fores.

 

Με τον Jonathan Rea να ολοκληρώνει στην 5η θέση, είναι η πρώτη φορά από το 2015 που δεν ξεκινά έχοντας την πρώτη θέση στη βαθμολογία!

 

Πιο πίσω, ο Alex Lowes της Pata Yamaha τερμάτισε στην 6η θέση και μπροστά από την Honda του Leon Camier που στο τέλος κέρδισε τον Eugene Laverty και την Aprilia του.

 

Πλην του Rea και ο Michael Van der Mark είδε το ρυθμό του να πέφτει δραματικά στο τέλος και να περιορίζεται στην 9η θέση.

 

Τη δεκάδα των πρώτων συμπλήρωσε ο Leandro Mercado με την ιδιωτική του Kawasaki κι έτσι είχαμε δυο ανεξάρτητους οδηγούς στις πρώτες 10 θέσεις.

 

Στον πρώτο του Αγώνα στα SBK μετά από τρία χρόνια παρουσίας στο MotoGP, ο Loris Baz πήρε την 11η θέση, μπροστά από τον Jake Gagne της Honda.

 

Ο νεοφερμένος στη μεγάλη κατηγορία, Toprak Razgatlioglu έφερε την Puccetti Kawasaki του στην 13η θέση.

 

Στις τελευταίες θέσεις που δίνουν βαθμούς τερμάτισαν ο Roman Ramos (Kawasaki) και ο Ondrej Jezek (Yamaha).

 

Πτώση είχαν οι Jordi Torres (MV Agusta) και Yonny Hernadez (Kawasaki) ενώ ο Lorenzo Savadori θα χάσει τον πρώτο Γύρο του Πρωταθλήματος.

 

Ο λόγος είναι ότι ο αναβάτης της Aprilia είχε μια πολύ άσχημη πτώση στην Superpole, με αποτέλεσμα να σπάσει την αριστερή του κλείδα.

Επόμενο άρθρο »

SBK-Motul Phillip Island: Αγώνας 2

« Προηγούμενο άρθρο

Tebaldi: Η VR46 στη MotoGP;

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα