• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
3ος Αγώνας - HΠΑ
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
SBK-Motul Phillip Island: Αγώνας 2
21χιλ μπροστά και διπλό για τον Melandri!
Νέα 25/02/2018 - 08:59

Το πρώτο του διπλό στα SBK από το 2014 πήρε σήμερα το πρωί ο Marco Melandri, κατορθώνοντας να κερδίσει για 21χιλ τον Jonathan Rea!

 

Ο Αγώνας ήταν flag-to-flag με υποχρεωτική στάση στα pits μετά από προβλήματα που παρουσιάστηκαν στα ελαστικά της Pirelli.

 

Όπως ήταν λογικό υπήρξε πολλή κίνηση στα pits για την αλλαγή ελαστικών, με τον Melandri να κερδίζει έδαφος στο τέλος με στρατηγική παρόμοια με αυτή του 1ου Αγώνα.

 

Ο Ιταλός της Ducati κόλλησε πίσω από την Kawasaki του Rea στον τελευταίο γύρο και με μια ωραία κίνηση τον πέρασε για να μείνει μπροστά του στο σπριντ των τελευταίων μέτρων!

 

Ο Rea ήταν άρρωστος όλο το αγωνιστικό τριήμερο, αλλά κατάφερε να πάρει το πρώτο του βάθρο μετά από τον απογοητευτικό πρώτο Αγώνα.

 

Από την πίστα που πέρυσι έκανε το διπλό, ο αναβάτης της Kawasaki φεύγει για πρώτη φορά από το 2014 χωρίς να είναι στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

 

Αντίθετα για τον Melandri ήταν το καλύτερο ξεκίνημα στο Πρωτάθλημα και το πρώτο του διπλό από το Γύρο της Jerez το 2014, όταν αγωνιζόταν στα SBK με Aprilia.

 

Ένα εκπληκτικό βάθρο πήρε ο Xavi Fores με την ιδιωτική του Ducati, που κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον Tom Sykes και την Kawasaki του για 1.1’’.

 

Ο Fores πάντως ήταν για μεγάλο διάστημα και στην πρώτη θέση, προκαλώντας έκπληξη ενώ έδειχνε έτοιμος να πάρει ένα απίστευτο αποτέλεσμα.

 

Μετά τη 2η θέση στον πρώτο Αγώνα, ο Sykes ήταν 4ος σήμερα και μπροστά από τον Alex Lowes της Yamaha που κατάφερε στο τέλος να κλέψει την 5η θέση από τον Leon Camier της Honda.

 

Ο Michael Van der Mark συμβιβάστηκε με την 7η θέση στο τέλος, μπροστά από την MV Agusta του Jordi Torres.

 

Μέσα στη δεκάδα των πρώτων κατάφερε να μπει στο δεύτερο Αγώνα ο Loris Baz με την BMW του, όπως και ο Razgatlioglu με την Kawasaki.

 

Ο Αγώνας ήταν εφιαλτικός για τον Chaz Davies, ο οποίος ήταν στην 1η θέση μετά την αλλαγή ελαστικών, ωστόσο είχε ένα lowside στον πρώτο του γύρο με τα νέα ελαστικά.

 

Πτώση - κι ενώ ήταν στις πρώτες θέσεις στην αρχή του Αγώνα - είχε και ο Eugene Laverty της Aprilia, αλλά επανήλθε και τερμάτισε στην τελευταία θέση που έδινε βαθμό.

Επόμενο άρθρο »

Η Aprilia στην αεροσήραγγα

« Προηγούμενο άρθρο

SBK-Motul Phillip Island: Αγώνας 1

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα