• Search
    • Search
    • Βρες ότι χρειάζεσαι γρήγορα και απλά.
5ος Αγώνας - Γαλλία (Le Mans)
Ο αγώνας βρίσκεται σε εξέλιξη!
Image
Αργεντινή: Τα στατιστικά
Yamaha και Honda από 2 νίκες
Νέα 04/04/2018 - 16:48

- Ο Marc Marquez είναι στην pole position και τις τέσσερεις προηγούμενες φορές που το MotoGP επισκέφθηκε την Termas de Rio Hondo.

 

- Η Termas de Rio Hondo είναι η μοναδική πίστα στην οποία ο Valentino Rossi κρατάει ένα ρεκόρ και πιο συγκεκριμένα το ρεκόρ πίστας από το 2015.

 

- Ο Marc Marquez και η Honda έχουν κερδίσει δυο φορές στην Αργεντινή, το 2014 και το 2016.

 

- Τις άλλες δυο νίκες της έχει η Yamaha, μια με τον Rossi το 2015 (έχοντας ξεκινήσει από την 8η θέση) και μια με τον Vinales πέρυσι.

 

- Οι αναβάτες με μοτοσυκλέτα της Yamaha είχαν έντονη παρουσία στον περσινό Αγώνα, καθώς γέμισαν τις τέσσερεις από τις πρώτες έξι θέσεις των τελικών αποτελεσμάτων.

 

- Πέρυσι ο Vinales πετύχαινε τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στο Πρωτάθλημα κι έγινε ο πρώτος οδηγός, μετά τον Wayne Rainey (1990), που κερδίζει τους δυο πρώτους Αγώνες της μεγάλης κατηγορίας με μοτοσυκλέτα της Yamaha.

 

- Το μόνο βάθρο της Ducati στην Αργεντινή είναι μια δεύτερη θέση του Andrea Dovizioso στον Αγώνα του 2015.

 

- Την ίδια χρονιά ο Aleix Espargaro έπαιρνε το καλύτερο αποτέλεσμα της Suzuki στην πίστα της Αργεντινής, τερματίζοντας έβδομος.

 

- Τους τέσσερεις Αγώνες της Moto2 που έχουν γίνει στην Termas de Rio Hondo, τους έχουν κερδίσει αναβάτες που πλέον αγωνίζονται στη μεγάλη κατηγορία: ο Tito Rabat το ’14, ο Johann Zarco το ’15 και το ’16 και ο Franco Morbidelli πέρυσι.

 

- Τις τέσσερεις προηγούμενες φορές που έγινε Αγώνας της Moto2 εκεί, ο νικητής ήταν και αυτός που έπαιρνε τον Τίτλο στη μεσαία κατηγορία.

 

- Πέρυσι ο Miguel Oliveira πήρε την pole position στην Αργεντινή και ήταν η πρώτη του στη μεσαία κατηγορία. Παράλληλα ήταν και η πρώτη φορά που αναβάτης από την Πορτογαλία θα ξεκινούσε Αγώνα της μεσαίας κατηγορίας από την pole.

 

- Οι τρεις αναβάτες που έχουν κερδίσει Αγώνα της Moto3 στην Termas de Rio Hondo, είναι όλοι τους στην Moto2: ο Romano Fenati που κέρδισε το 2014 και το 2017, ο Danny Kent (2015) και ο Khairul Idham Pawi (2016).

Επόμενο άρθρο »

Brembo: Συγγνώμη, ήταν λάθος μας!

« Προηγούμενο άρθρο

Rossi: Θα γίνει σκληρή μάχη!

Χορηγοί
Σχετικά άρθρα